Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

381 db cikk a témában

#Rebeka
2013.03.14.

Rebeka kipróbálta: Légy figyelmes!

Ezen a héten valami igazán különlegeset szerettem volna kipróbálni a Rebeka kipróbálta blogban. Mostanság rengeteg híresség szervez jótékony akciót, pénzgyűjtést. Ehhez persze valamit nyújtani is kell, és néhányan szinte őrültségnek tűnő dolgokat is elvállalnak.

#VI Károly
2013.03.06.

Őrült géniuszok

„Őrültnek tartanak; Ám még nem dőlt el a kérdés, vajon az őrültség nem a legmagasabb rendű intelligencia-e, vajon minden, ami dicsőséges és mélyreható, nem beteg gondolatokból fakad-e, melyeket az egzaltált elme az átlagos értelem rovására formál.”- Edgar Allen Poe.

#tehetség
2013.01.25.

Tehetségkutatók világa

Számos különleges hangú fiatalt ismerhettünk meg az elmúlt néhány év tehetségkutató műsoraiban. Egy ilyen műsor embert próbáló feladat, nagy teherbírást és kötélidegeket kíván meg a résztvevőktől.

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.

#napfény
2012.12.05.

A kevés napsütés téli depresszióhoz vezethet

Az órákat visszaállítottuk, délutánonként sokkal hamarabb sötétedik és kevesebbet süt a nap. Úgy érzed, hogy kevésbé vagy energikus, több csokit kívánsz és tovább lustálkodsz az ágyban?

#gyász
2012.11.01.

Hogyan segíthetsz a gyászban?

Egyik alkalommal nagyon szomorúan érkezett hozzám egy tizenéves fiú. Megkérdeztem, hogy mi bántja, elmondta, hogy meghalt ismerőse. Idén már a második barátja.

#panasz
2012.10.30.

Rebeka kipróbálja: egy hét panasz nélkül

Belegondoltatok már, hogy mennyit panaszkodunk egy nap alatt? Megszámoltátok már, hogy hány meg hány alkalommal bosszankodunk olyan dolgon, amin igazából teljesen felesleges? Ezen a héten megpróbálok panaszmentesen élni.

#külső
2012.10.13.

Szeresd a tested!

Talán ismerős a helyzet: a tinimagazint lapozgatva hirtelen felindulásból kiszámolod a BMI indexedet, és kiderül, hogy az 25 felett van, azaz túlsúlyos vagy. Ám, ha tükörbe nézel, az eredmény ellenére nem egy túlsúlyos, vagy majdnem kövér tinit, hanem egy átlagos testalkatú kamaszt látsz!

#segítség
2012.09.05.

Ki segíthet, ha baj van?

Mindegy, mennyire jó a kapcsolatod a szüleiddel, időnként szükség lehet kikérni egy ismerős felnőtt véleményét is. Ha nem szeretnél a szüleiddel kényes dolgokról, például a szexről, vagy egy erőszakoskodó fiúról beszélni, fontos, hogy más megbízható felnőttet a bizalmadba fogadhass.

#kísértet
2012.08.07.

Hogyan neveljük a kísérteteket?

Az éjszakai rémpofákra, akik villanyoltás után ijesztő vigyorral viháncolnak körülöttünk, külön nevelési módszert fejlesztettem ki. A legfontosabb az, hogy ne vegyék észre, ha frászt kapunk tőlük. - Nógrádi Gábor, a népszerű és sikeres Gyermekrablás a Palánk utcában, a Petepite és Az anyu én vagyok! című könyvek szerzőjének szórakozató írása.

#önismeret
2012.08.01.

Ismerd meg önmagad!

Ki vagyok én? Hol van a helyem a világban? – ezekre a kérdésekre éppen most keresheted a válaszokat. Tini korban alakul ki a személyiség, amely később is változik ugyan, de a főbb vonások 18-20, legkésőbb 25 éves korra állandósulnak.

#daganat
2012.07.18.

Ha valamelyik szülőd rákos: útmutató tinik számára

Ha az anyukádnak, az apukádnak vagy valamelyik hozzád közel álló felnőtt rákos, akkor ez az útmutató segíthet abban, hogy hogyan dolgozd fel azt. Itt elmondjuk, hogy mi segített más tiniknek is végigmenni ezen a nehéz időszakon. Doktorok, ápolónők, szociális munkások, barátok és a család is azon dolgozik, hogy az anyukád vagy az apukád jobban legyen – és ennek a csapatnak TE is a tagja vagy!

#daganat
2012.07.15.

Ha valamelyik szülőd rákos: az érzelmeid

Valószínűleg rengeteg különböző dolgot fogsz érezni mialatt fel kell dolgoznod azt a tényt, hogy valamelyik szülőd rákos. Hidd el, sok más hasonló cipőben járó tini is érzett már pont úgy, ahogyan te érzel most.