#Lélek #konfliktus

270 db cikk a témában

5 konfliktuskezelési módszer - Mikor melyik válhat be?
#konfliktus
2022.04.23.

5 konfliktuskezelési módszer - Mikor melyik válhat be?

Gyakran előfordul a legjobb barátok között is, hogy vita támad, vagy azt érzed, hogy „valami nem stimmel”, már nem úgy viselkedik veled, mint korábban. Ilyenkor robbanhat ki egy konfliktus, aminek a megoldása kettőtökön múlik.

A szavaknak súlya van! Vigyázz, hogyan használod őket!
#ciki
2022.04.20.

A szavaknak súlya van! Vigyázz, hogyan használod őket!

A bebiflázott versnek egyetlen sora sem jut eszedbe feleléskor. Ciki. Elfeledkeztél édesanyád születésnapjáról. Ciki. Sárga harisnyát vettél fel az iskolai ünnepségre. Ciki. Mi lehet ezeknél is cikibb? A cikizés. Annak is a durva, parttalan fajtája.

Valóban létezik a testvérféltékenység?
#testvér
2022.03.22.

Valóban létezik a testvérféltékenység?

Most őszintén: voltál már féltékeny a testvéredre? Magadnak bevallhatod, hiszen a mindennapos viták, veszekedések, huzavonák mögött bizony nagyon gyakran ez áll. Természetes érzés, amivel minden embernek meg kell küzdenie, akinek testvére van - csak az nem mindegy, hogy meddig tart, milyen intenzitású, illetve hogyan tudsz felülkerekedni rajta.

#randi
2022.03.12.

7 tipp, hogy lefoglald magad szakításkor

Szakítás után nehéz olyan tevékenységet találni, amivel lekötheted a figyelmedet, hogy ne folyamatosan arra gondolj, mit kellett volna másképp csinálnod. Néha csak egy kis figyelemelterelésre van szükséged, hogy segítsen átvészelni a nehéz időszakot.

Hogyan neveljük a szüleinket?
#szülő
2022.01.30.

Hogyan neveljük a szüleinket?

A szülők olykor úgy érzik, mindenhatók és mindent jobban tudnak nálunk, ami rendkívül bosszantó érzés tud lenni. Különösen akkor igaz ez, ha még mindig szeretnének minket a „pici gyerek szerepben” tartani, és nem veszik észre, hogy már nekünk is vannak önálló gondolataink és képesek vagyunk magunk döntéseket hozni. Az alábbiakban néhány olyan tanácsot olvashatsz, ami könnyebbé teheti a szüleiddel való együttélést és kommunikációt.

Néha engedd meg magadnak a szomorúságot!
#szomorúság
2021.12.28.

Néha engedd meg magadnak a szomorúságot!

Az élet nem csak vidám és örömteli percekből áll. Ha néha elfog a szomorúság, azt is fogadd el. Most ez van. Egyszer fent, máskor lent. A harmóniába ez is beletartozik.

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?
#karácsony
2021.12.23.

Hogyan ünnepelj stresszmentesen?

Az ünnepek kisgyermekként nagyon egyszerűnek tűnnek: rengeteg finom étel, sok-sok tradíció, várakozás, és meglepetés - erről szólt az egész. Ám ahogy telnek az évek, a karácsonyra és az ünnepekre való készülődés is sokkal inkább stresszesebb lesz, mint meghitt. Rengeteg házi feladat, ajándékötletek (amikről nem tudjuk, hogy jók-e vagy sem), családi veszekedések és összekapások. Ezek az incidensek elvehetik a karácsony igazi szellemét.

Hogyan urald az irigységet?
#irigység
2021.12.19.

Hogyan urald az irigységet?

Az irigység kétélű fegyver: akkor is megsebesít, ha te vagy irigy, és akkor is, ha rád irigykednek. Miért? Ennek járunk most utána!

20 kérdés, amivel jobban megismerheted önmagad
#önmagad
2021.12.16.

20 kérdés, amivel jobban megismerheted önmagad

Jól ismered önmagad? A legtöbb ember erre azt mondaná „igen”, mert mindenki ismeri a saját gondolatait. Azonban nem fogod tudni, hogy ki is vagy valójában, hacsak nem teszed fel magadnak ezeket az önmegismerő kérdéseket.

5 tipp a hatékony bocsánatkéréshez
#bocsánat
2021.12.11.

5 tipp a hatékony bocsánatkéréshez

Bocsánatot kérni nem olyan egyszerű, mint amilyennek azt elsőre gondolnád. Valószínűleg a megbocsátáshoz senkinek sem elég az, hogy azt mondod, „bocsánat”. Akitől bocsánatot kérsz, annak látnia kell, hogy valóban őszinte a bocsánatkérésed, illetve hogy tényleg megbántad a dolgot, és komolyan is gondolod.

Már nem szeret úgy, mint rég
#szerelem
2021.12.08.

Már nem szeret úgy, mint rég

A szerelem csodálatos. Mindaddig, amíg véget nem ér, és a párod már nem érdeklődik úgy irántad. Utána minden csak a dobozos fagyiról és az összetört szívvel járó szaporodó kilókról szól.

Miért viselkednek furán a szüleink?
#szülő
2021.12.04.

Miért viselkednek furán a szüleink?

A szülők is emberek, és bár sokszor a jó szándék vezérli őket, a viselkedésükön mégis nehéz kiigazodni. A különböző szülői nevelési stílusokat többen is kutatták, így ezekre többféle elnevezés is létezik. Nem biztos, hogy egy szülő kizárólag egy kategóriába tartozik, mert ötvözhet tulajdonságokat több kategóriából is. Nézzük meg a legjellemzőbbeket!