önbizalom
#Lélek

5 módszer, hogy jól érezd magad a bőrödben

2022.10.12.
1 perces olvasási idő

Néha az önbizalomhiány elsöprő erejű lehet. De mindig van megoldás! Íme, tippjeink!

Mi a jó a testedben?

Tulajdonképpen mely testrészeidet szereted? Biztosan van valami, a szemed, a lábad vagy a hajad! Koncentrálj erre, és ne feledd, senki sem tökéletes. A magazinokban és a tévében látott képek nem fedik a valóságot, és gyakran photoshoppal készülnek.

Van, amin tudunk változtatni

Az egészséges testsúly megtartása akár egy megfelelő étrenddel, akár azáltal, hogy többet (vagy néha kevesebbet) sportolsz, a mi ellenőrzésünk alatt áll.

Beszélj egy egészségügyi szakemberrel, például egy iskolai nővérrel, hogy tanácsot kapj a kezdéshez. Ne feledd, a változáshoz idő kell, ezért szükség lehet bátorításra, hogy motiváltan tartsd magad.

Legyen jókedved

Ha rosszul érzed magad, nagyobb valószínűséggel lesznek negatív gondolataid is magadról. Könnyebb pozitívabban gondolkodni, ha jól érzed magad és boldognak.

Ezért mindenképpen szánj időt a kikapcsolódásra, a kreatív, szórakoztató dolgok végzésére, a másokkal való találkozásra és a testmozgásra – ezek javíthatnak a hangulatodon.

Fontos, hogy valaki meghallgasson

Ha valakivel beszélsz, akiben megbízol, az segíthet új perspektívába helyezni az érzéseidet.

Ha van bátorságod beszélgetni egy baráttal, ápolónővel vagy tanácsadóval, az segíthet megérteni az erősségeid és megszabadulni a negatív gondolkodásmódtól, illetve elfogadni magad.

Nézz szembe a szorongásaiddal

Néha az aggodalom, hogy mások mit gondolnak, meggátol bennünket abban, hogy azt tegyük, amit igazán szeretnénk, például a barátokkal vagy az iskolai tevékenységekben való részvételben. A szorongások általában nem csak „varázslattal” múlnak el. Szembe kell néznünk velük és le kell győznünk őket.

Hasznos, ha minden nap apró, jól kezelhető lépéseket teszel. Minél többet csinálod, annál kevésbé lesz fájdalmas.

(KamaszPanasz - healthforteens.co.uk)