szakítás
#Lélek

18 szakítós szöveg egy gondmentes szakításhoz 2. rész

2019.02.07.
2 perces olvasási idő

Ha jól csinálod, te és az exed továbbállhattok, és megspóroljátok egymásnak a drámát és a zűrt, ami egy egyébként csúnya szakítással járna.

„Szeretlek, de nem vagyok szerelmes beléd.”

Ez egy klasszikus, és valószínűleg te magad is sírva fakadnál, ha valaki ezt mondaná neked. Alkalmazd gyengéden, mivel az a szakítós szöveg használható az új kapcsolatoknál, amikor a másik fél először vallja be az érzéseit, és azt várja, hogy te is ugyanúgy érzel.

„Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes beléd.”

Ez a szöveg hasonlít az előzőhöz, de ezt egy hosszútávú kapcsolatnál lehet használni. Olykor a szerelem elhal, és ha a párod már korábban észrevette az árulkodó jeleket, akkor az, ha ezt mondod, csak a várt megerősítése lesz a dolognak.

„Nem állok készen erre. Sokat kell még érnem és tanulnom.”

Úgy érzed, a dolgok túl gyorsan haladnak, és nem egy hajóban eveztek? Valószínűleg tényleg nem állsz készen. Nőj fel – és az első lépés ehhez, hogy összeszeded a bátorságot, hogy elmondd ezt.

„Ez nem fair veled szemben. Nem tudom, hogy mit akarok.”

A klasszikus eset, amikor ő akar valamit, te pedig valami egészen mást akarsz. Hacsak nem kötsz kompromisszumot, (amit persze akarnod is kell,) jobb, ha kilépsz a kapcsolatból.

„Nem érzem jónak ezt a párkapcsolatot.”

Vannak kapcsolatok, amik már a kezdetektől rosszak. Talán az egyikőtök csalással került közel a másikhoz, megbántott valakit útközben, vagy csak nem érez jónak valamit kettőtök között. Mondd ki, és ki tudja, lehet, hogy a párod is ugyanúgy érez.

„Többet várok ettől a kapcsolattól.”

Egyes párkapcsolatok stagnálnak. Lehet, hogy egy hullámvasútra vágysz, ami felgyorsítja a szívdobogásodat, de a kapcsolatotok csak egy unalmas megszokás. Mondd el a párodnak, pontosan mik az elvárásaid, és azt, hogy ez a kapcsolat nem felel meg nekik.

„Szerintem mindkettőnknek önmagán kellene dolgoznia – külön –, mielőtt közös életet élhetnénk.”

Talán még túl fiatal vagy, hogy valami komolyba kezdj, vagy túl sok minden van, amit még egyedül akarsz megtenni. Ezt elmondani a szakítás során igazságos dolog, és ha a párod elég érett, meg fogja érteni.

„Az életünk különböző irányba tart.”

Felvettek álmaid egyetemére és másik városba vagy országba kell költöznöd. Viszont a párod nem jöhet veled valamilyen okból. Te akarsz egy dolgot, ő egy másikat, és mindketten tudjátok, hogy választanotok kell.

„Bármit is teszek, azzal csak megbántalak téged, igazságos akarok lenni veled és elengedni téged.”

Talán olyasvalakivel vagy párkapcsolatban, akit minden jel szerint képtelen vagy boldoggá tenni. Talán minden miatt, amit teszel, panaszkodnak és megsértődnek. Ebben az esetben mondd ezt, és dobd be a törölközőt.

A párkapcsolatok véget érnek, és általában igazából nem az bántja meg a másik felet, amit mondasz neki, hanem az, hogy vége a kapcsolatotoknak, és mostantól külön életet fogtok élni.

Azontúl, hogy megtanulod, mit is mondj, légy tekintettel arra, amit a jövendőbeli exed érezhet, valamint próbálj meg őszinte lenni anélkül, hogy keserű vagy vádló lennél. Ha jól csinálod, te és az exed továbbállhattok, és megspóroljátok egymásnak a drámát és a zűrt, ami egy egyébként csúnya szakítással járna.

(KamaszPanasz – B.Zs.)