szakítás
#Lélek

18 szakítós szöveg egy gondmentes szakításhoz

2023.03.07.
2 perces olvasási idő

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, amikor szakítunk valakivel. Még nehezebb úgy szakítani, hogy nem bántod meg az illetőt. Mit is kellene mondanod? Próbálj ki ezek közül egyet!

A párkapcsolatok előbb-utóbb véget érnek. Talán egyike vagy azon szerencséseknek, akiknek még sosem kellett átmenniük egy szakításon, vagy boldog párkapcsolatban élsz vagy szingli vagy. Egyesek számára azonban a szakítás kimondhatatlanul fájdalmas – még ha az várható is a közeljövőben. Különösen nehéz akkor, ha már régóta voltatok együtt a pároddal, és azt hitted, örökké együtt lesztek.

Egy nap azonban hirtelen rájössz, hogy nincsen örökké, és hogy be kell fejezned a párkapcsolatodat. Szóval mit mondhatnál? Hogyan enyhítheted a szétválás okozta fájdalmat jól megválasztott szavakkal?

„Mindketten megváltoztunk, és eltávolodtunk egymástól.”

Ez az egyik legőszintébb szakítós szöveg, amit használhatsz. A párkapcsolatok gyakran véget érnek. Lassú és fájdalmas halált halnak anélkül, hogy észrevennéd. Mígnem egy nap felkelsz, és úgy érzed, hogy egy idegennel élsz együtt.

„Egyszerűen szerintem ez nem működik.”

Rövid és kedves. Néha jobb, ha nem cifrázod túl, és egyszerűen csak kipakolsz az asztalra. Nyugodtan legyél őszinte, és mondd meg, hogy nem látod ennek a kapcsolatnak a jövőjét. Talán nem egymásnak szánt titeket a sors. Gyakran brutális őszinteségre van szüksége a másik félnek, hogy elengedjen téged, és ezért akár még hálás is lehet – végül.

„Térre van szükségem.”

Noha ez az egyik legfájdalmasabb dolog, amit mondhatsz, szépen is el lehet mondani. Ha a párod kezd az agyadra menni, vagy folyton olyan dolgokra akar rávenni, amiket te nem akarsz, szükséged lehet egy kis szusszanásra. Mondd meg a partnerednek, hogy térre van szükséged, és érthetően magyarázd el neki az okokat anélkül, hogy vádló vagy elítélő lennél.

„ Én nem vagyok alkalmas az ilyesmire.”

Ez egy kedvesebb, udvariasabb módja annak, hogy azt mondd neki: „Hé, én nem erre jelentkeztem!” Néhány párkapcsolat vagy ember többet követel meg tőled, mint amit meg tudsz adni, és te egyszerűen nem vagy alkalmas erre a „feladatra”.

„ A szerelemnek nem kellene ilyen nehéznek lennie.”

Egy párkapcsolat bizony kemény munka. Viszont vannak olyan párok, akik folyamatosan küszködnek – olyannyira, hogy legalább egyikőjük már nyilván nem boldog. Ha a párkapcsolatod egy értelmetlen küzdelem, akkor ideje, hogy egyikőtök véget vessen neki.

„Szeretlek téged annyira, hogy jobbat akarjak neked, mint amit én tudok adni”

Valamikor tényleg törődsz a pároddal, de pontosan tudod, hogy mennyi telik tőled. Talán a partnered úgy érzi, nem kap annyit tőled, mint amennyit ő ad neked. Vagy csak nem tudod őt boldoggá tenni, hiába próbálkozol. Ha ezzel a szöveggel szakítasz vele, az a legjobb, amit tehetsz - mindkettőtök számára.

„Néhány dolgot egyszerűen nem irányíthatunk.”

Akár valaki másba lettél szerelmes, akár nem vagy boldog a párkapcsolatban, akár megcsaltad a partnered, akár csak megváltoztak az érzéseid vele kapcsolatban, nem kell nyíltan kimondani. Használd ezt a mondatot, hogy a szakítás kevésbé legyen tragikus a jövendőbeli exed számára.

„Tökéletes párt érdemelsz, és én nem vagyok az.”

Az ellentétek vonzzák egymást. Viszont vannak olyanok, akik a spektrum két ellentétes végén vannak, és sehogy sem egyezik a hullámhosszuk. Ha te is így vagy a pároddal, és mindig veszekedtek és megbántjátok egymást az összeférhetetlenségetek miatt, tudod, mit kell tenned.

„Túl jó vagy nekem, és még nem állok készen. Jobbat érdemelsz nálam.”

Találkozol valakivel, aki figyelmes, kedves, gondoskodó és minden szempontból nagyszerű. Szörnyű embernek érzed magad, amiért nem viszonzod az érzéseit, de egyszerűen nem vagy belé szerelmes.

(KamaszPanasz – B.Zs.)