önbizalom
#Lélek

10 szuper módszer, hogy növeld az önbizalmadat

2023.09.02.
1 perces olvasási idő

Íme, néhány tipp, amelyekkel te is jobb önértékelésre tehetsz szert. Olvasd el alábbi összefoglalónkat.

  1. Ne hasonlítgasd magad másokhoz! Teljesen egyedülálló vagy, mindannyiunk különböző tehetséggel, képességgel és erősségekkel van megáldva!
  2. Soha se kritizáld magad! Rengetegen vannak, akik megteszik ezt helyetted. Neked kell lenned önmagad legnagyobb rajongójának! Légy megértő és gyengéd önmagaddal!
  3. Tudatosan fogadj be minden dicséretet, amit kapsz és értelmezd, hogy miért is mondhatták! Ne rázd le magadról ezeket azzal a felkiáltással, hogy hülyeség, tévedés vagy jelentéktelen!
  4. Fogadd el és dicsérd magadat! Hamis érzetet kelthet benned, de amikor olyasmiket mondogatsz magadban, hogy „teljesen elfogadom magamat és úgy hiszem értékes vagyok“, egy idő után egyre könyebben sikerül majd elhinned, és értékelned magadat.
  5. Vedd magad körül pozitív emberekkel! Ha olyan emberekkel lógsz együtt, akik mindig cserben hagynak és lelomboznak, nem fogod elhinni, hogy értékes személy vagy!
  6. Készíts egy listát a sikereidről és az eredményeidről, mint például a hangszeren való játszás, főzés, vizsgák, érettségi, sporteredmény vagy bármilyen díj. Nézegesd gyakran ezt a listát, és légy büszke magadra!
  7. Készíts egy listát a pozitív tulajdonságaidról! Egy őszinte, megbízható ember vagy, akire számíthatnak a barátai? Szakítasz időt másokra? Mindig a legjobbra törekszel? Csinálj szokást abból, hogy kiértékeled a tulajdonságaidat!
  8. Olyan tevékenységekkel töltsd az idődet, amikben jó vagy, élvezd azt, amit csinálsz! Sokkal elevenebbekké válunk, amikor olyan dolgokat csinálunk, amit szeretünk! És természetesen ez is növeli az önbizalmat.
  9. Győzd le önmagad! Ha csak az oldalvonalon ülsz, és kerülsz minden kihívást az életben, sohasem leszel képes nagy dolgokat elérni! De ha áttöröd a korlátokat és leküzdöd a félelmeidet, fejlődni fogsz és sikeresebb leszel!
  10. Légy igaz magadhoz: élj olyan életet, ami tényleg rád vall! Ne hagyd, hogy mások döntsék el, mit kéne tenned, vagy hogy mi a legjobb számodra! Csak egy életed van - ebben légy önmagad!

(KamaszPanasz - Gy.P.F. , psychtronics.com)