önbizalom
#Lélek

9 szuper önbizalom növelő módszer

2016.11.10.
1 perces olvasási idő

Elég vacak érzés, amikor a magabiztosság vagy az önbizalom hiánya szab gátat annak, hogy megmutasd, ki is vagy valójában. Hányszor volt már olyan, hogy egy társaságban lett volna jó ötleted, hozzászólásod, de mégsem mondtad, mert nem érezted magad elég bátornak hozzá? Segítünk, hogy ki tudj lépni ebből a körből.

Cikkünkben olyan tippeket olvashatsz, amikkel megtörheted a jeget. Ne félj változtatni, hiszen te egyedi és értékes vagy - csak hinned kell benne!

1. Ne hasonlítgasd magadat másokhoz!

Ez egy nagyon fontos szabály, hiszen teljesen egyedülálló vagy. Mindannyiunk különböző tehetséggel, képességgel és erősségekel van megáldva! Fedezd fel, hogy mi az, ami benned különleges, és mutasd meg másoknak is!

2. Soha se kritizáld magadat!

Rengetegen vannak akik megteszik ezt helyetted. Neked kell lenned önmagad legnagyobb rajongójának, ettől pedig garantáltan jobban fogod érezni magad a bőrödben. Az önbizalomhoz pedig ez alap szükséglet. Légy megértő és gyengéd önmagaddal!

önbizalom

3. Hidd el a dicséreteket!

Tudatosan fogadj be minden méltató szót, amit kapsz és értelmezd, hogy miért is mondhatták! Ne rázd le magadról ezeket azzal a felkiáltással, hogy hülyeség, tévedés vagy jelentéktelen dolog.

4. Fogadd el magadat!

Hamis érzetet kelthet benned, de amikor olyasmiket mondogatsz magadban, hogy „teljesen elfogadom magamat és úgy hiszem értékes vagyok“, egy idő után egyre könyebben sikerül majd elhinned és értékelned magadat. Kipróbálod?

5. Vedd magadat körül pozitív emberekkel!

Ha olyan emberekkel lógsz együtt, akik mindig cserben hagynak és lelomboznak, nem fogod elhinni, hogy értékes személy vagy. Ilyenkor bizony felmerül a kérdés: miért bánnak így velem, mivel érdemeltem ezt ki... Nem erre van szükséged!

Neked ajánljuk A mérgező barátság 9 ismertetőjegye

6. Mi minden tesz értékessé?

Készíts egy listát a sikereidről és az eredményeidről, mint például a főzőtudományod, a sikeres vizsgáid, egy kiváló sporteredményed vagy bármilyen díj, esetleg egy-egy személyes érték, amivel kiemelkedsz az átlagból. Egy őszinte, megbízható ember vagy, akire számíthatnak a barátai? Szakítasz időt másokra? Mindig a legjobbra törekszel? Csinálj szokást abból, hogy kiértékeled a tulajdonságaidat! Nézegesd gyakran ezeket a listákat, és légy büszke magadra!

7. Olyan tevékenységekkel töltsd az idődet, amikben jó vagy!

Élvezd azt amit csinálsz! Sokkal elevenebbekké válunk, amikor olyan dolgokat csinálunk, amit szeretünk! És természetesen ez is növeli az önbizalmat.

8. Győzd le önmagad!

Ha csak az oldalvonalon ülsz és kerülsz minden kihívást az életben, sohasem leszel képes nagy dolgokat elérni az életben! De ha áttöröd a korlátokat és leküzdöd a félelmeidet, fejlődni fogsz és sikeresebb leszel! Néha merésznek kell lenni, és át kell lépni az eddigi határaidat, amivel új utak nyílhatnak meg előtted. Bátorság!

9. Élj olyan életet ami tényleg rád vall!

Ne hagyd, hogy mások döntsék el, mit kéne tenned, vagy hogy mi a legjobb számodra! Csak egy életed van - ebben légy önmagad!

(KamaszPanasz - Gy.P.F. , psychtronics.com)