önbizalom
#Lélek

Pár szuper önbizalom növelő módszer

2024.02.07.
2 perces olvasási idő

Elég vacak érzés, amikor a magabiztosság vagy az önbizalom hiánya szab gátat annak, hogy megmutasd, ki is vagy valójában. Hányszor volt már olyan, hogy egy társaságban lett volna jó ötleted, hozzászólásod, de mégsem mondtad, mert nem érezted magad elég bátornak hozzá? Segítünk, hogy ki tudj lépni ebből a körből.

Szeretnél magabiztos lenni? Tudni, hogy ki is vagy, és azt az életet élni, amiről mindig is álmodtál? De hol kezdd el? Az egész a ruhán, a frizurán vagy egyszerűen csak a hozzáálláson múlik? Nos, talán ezeken is, de sokkal egyszerűbb módszerek is léteznek. Lássuk, mit tehetsz!

1. Ne hasonlítgasd magadat másokhoz!

Ez egy nagyon fontos szabály, hiszen teljesen egyedülálló vagy. Mindannyiunk különböző tehetséggel, képességgel és erősségekel van megáldva! Fedezd fel, hogy mi az, ami benned különleges, és mutasd meg másoknak is!

2. Ne kritizáld magadat!

Rengetegen vannak akik megteszik ezt helyetted. Neked kell lenned önmagad legnagyobb rajongójának, ettől pedig garantáltan jobban fogod érezni magad a bőrödben. Az önbizalomhoz pedig ez alap szükséglet. Légy megértő és gyengéd önmagaddal!

önbizalom

3. Hidd el a dicséreteket!

Tudatosan fogadj be minden méltató szót, amit kapsz és értelmezd, hogy miért is mondhatták! Ne rázd le magadról ezeket azzal a felkiáltással, hogy hülyeség, tévedés vagy jelentéktelen dolog.

4. Fogadd el magad!

Hamis érzetet kelthet benned, de amikor olyasmiket mondogatsz magadban, hogy „teljesen elfogadom magamat és úgy hiszem értékes vagyok“, egy idő után egyre könyebben sikerül majd elhinned és értékelned magadat. Kipróbálod?

5. Vedd magadat körül pozitív emberekkel!

Ha olyan emberekkel lógsz együtt, akik mindig cserben hagynak és lelomboznak, nem fogod elhinni, hogy értékes személy vagy. Ilyenkor bizony felmerül a kérdés: miért bánnak így velem, mivel érdemeltem ezt ki... Nem erre van szükséged!

Neked ajánljuk A mérgező barátság 9 ismertetőjegye

6. Mi minden tesz értékessé?

Készíts egy listát a sikereidről és az eredményeidről, mint például a főzőtudományod, a sikeres vizsgáid, egy kiváló sporteredményed vagy bármilyen díj, esetleg egy-egy személyes érték, amivel kiemelkedsz az átlagból. Egy őszinte, megbízható ember vagy, akire számíthatnak a barátai? Szakítasz időt másokra? Mindig a legjobbra törekszel? Csinálj szokást abból, hogy kiértékeled a tulajdonságaidat! Nézegesd gyakran ezeket a listákat, és légy büszke magadra!

7. Olyan tevékenységekkel töltsd az idődet, amikben jó vagy!

Élvezd azt, amit csinálsz! Sokkal elevenebbekké válunk, amikor olyan dolgokat csinálunk, amit szeretünk! És természetesen ez is növeli az önbizalmat.

8. Győzd le önmagad!

Ha csak az oldalvonalon ülsz és kerülsz minden kihívást az életben, sohasem leszel képes nagy dolgokat elérni az életben! De ha áttöröd a korlátokat és leküzdöd a félelmeidet, fejlődni fogsz és sikeresebb leszel! Néha merésznek kell lenni, és át kell lépni az eddigi határaidat, amivel új utak nyílhatnak meg előtted. Bátorság!

9. Élj olyan életet, ami tényleg rád vall!

Ne hagyd, hogy mások döntsék el, mit kéne tenned, vagy hogy mi a legjobb számodra! Csak egy életed van - ebben légy önmagad!

10. Ismerj meg egy új sportágat!

Talán sosem voltál atléta, esetleg úgy érzed, a sport nem a te világod. De csak mostanáig! Változtass: válassz egy sportot, amire kíváncsi vagy, és sajátítsd el! Az egyszerű útmutatók és online videók rengeteg tippel segíthetnek. Ezt nyugodtan veheted kihívásnak! Ezzel garantáltan megnövelheted az önbizalmadat

11. Mosolyogj!

Próbálj ki egy nagyon hatásos trükköt: hazafelé mosolyogj rá néhány idegenre, aki szembe jön veled! Garantáltan jobb kedvre fogsz derülni, hiszen a mosoly ragályos, vissza fognak mosolyogni rád! Ha valakivel találkozol, üdvözöld, és mutasd meg a magabiztosságodat! Ettől nemcsak boldogabb leszel, de az önbizalmad is növekedni fog. Szóval mosolyogj magabiztosan és azzal a céllal, hogy megváltoztasd a saját és a szembejövő emberek életét minden nap

(KamaszPanasz - Gy.P.F. , psychtronics.com)