szerelem
#Lélek

Miért olyan fájdalmas a szerelem? 6 mód, hogy meggyógyulj és továbblépj

2020.01.28.
2 perces olvasási idő

Minden átalakulás fájdalmas, mert a régi helyzeteket magad mögött hagyod az újakért. Például, amikor egy kapcsolat véget ér, fájdalmat érzel, úgy érzed, hogy a reményeid, az álmaid megsemmisültek, elveszettnek és magányosnak érzed magad, és csak nézel, hogy mi jöhet ezután.

A félelem abból adódik, hogy az ismeretlen van előtted, és az elme általában azt feltételezi, hogy ez rossz, és ilyeneket mond: "Senki mással nem fogok találkozni", "Túl öreg/kövér/csúnya vagyok", "Nincs időm egy új kapcsolatra." Nagy a kísértés, hogy bekapcsold a TV-t, kinyiss egy zacskó chipset, önts egy pohár bort, és lemondj a szerelemről.

Az alábbi hat tipp segíthet megbirkózni a szakítás fájdalmával és továbblépni.

1. Értsd meg az igazi problémát

A félelem az elmében él, és azt akarja, hogy olyan helyzetek mellett tarts ki, amiket ismersz, és kényelmesek. Az egód ellenáll a változásnak, mert attól fél, hogy elveszti a kontrollt, és bizonytalannak érzi a kiszámíthatatlan ismeretlent. A szerelem az ego halálát jelenti, mert a szerelmet nem lehet kontrollálni, csak kapni és adni lehet. A szerelem törékeny. Az egyik nap még ott van, másnap meg már el is tűnhet, mint a szél.

2. Gyakorolj hálát

A hála gyakorlása felbecsülhetetlen segítség minden szívbajra. Például, amikor a kapcsolatod véget ér, legyél hálás a szép pillanatokért, azért, hogy az a személy mennyit adott az energiájából, az idejéből és a szívéből. Köszönd meg, hogy az életed része volt, és kívánj számára minden jót a jövőre nézve. Amikor szereted azt a személyt, annak ellenére, hogy talán ő szakított veled (és még akkor is, ha esetleg valaki mással találkozgat!), magadat gyógyítod. Ez a szeretet gyógyítja az összetört szívedet. Azáltal, hogy szembenézel a fájdalommal és a félelemmel, rengeteg szeretetet kapsz, amivel meggyógyulhatsz és továbbléphetsz.

3. Vedd körbe magad a szeretteiddel

A nehéz időkben, például amikor szakításon mész keresztül, vagy elárul egy barátod, fontos, hogy nyitva tartsd a szívedet, hogy szeretetet és támogatást kapj a barátaidtól és a családodtól.

Az élet nem mindig tisztességes, de a szeretet mindig ott van, elérhető számodra.

Csak nyitottnak kell lenned. Legyél óvatos, ne várj olyan embertől támogatást, akinek nincs mit adnia, vagy aki nem akar neked jót. Kerüld el őket, és koncentrálj azokra, akikről tudod, hogy szeretnek.

4. Vállalj felelősséget a helyzeted kezeléséért

Legyél éber a szeretetet illetően, és ne bíráld magadat, vagy hasonlítsd másokhoz. Van választásod, hogy mit tapasztalsz meg: haragot, fájdalmat, és szenvedést, vagy szeretetet, békét, és boldogságot. Ez mind tőled függ: áldozatként állítod be magad? Vagy el tudod fogadni a helyzetet (ami nem azt jelenti, hogy szereted is!).

Azzal, hogy felelősséget vállalsz, tisztességes maradsz magaddal, amely jót tesz neked. És felfedezed a kreativitásodat, erődet, és bölcsességedet, amiről nem is tudtad, hogy van!

5. Figyelj az elmédre

Az elmének a szerelem veszélyes út. Az elméd azt fogja tanácsolni, hogy kerüld a szerelmet, de ez még veszélyesebb, mert a szeretet az életünk központja. Ha nem nyitsz a szerelem felé, mint ahogy sokan, akkor egy zacskó chips mellett fogsz kikötni.

6. Mindig válaszd a szerelmet

Mindig válaszd a szerelmet, mert bár van fájdalom, mégsem hiábavaló a szenvedés; magasabb szintre emeled a tudatosságot. Ha viszont az elmédre hallgatsz, szintén szenvedni fogsz, de ez szükségtelen szenvedés lesz, az életed unalmas lesz, és ideges leszel a szerelem hiányától. Ha félsz a szerelemtől, a fájdalomtól, az csak továbbra is bezárva fog tartani.

(KamaszPanasz - S.C., care2.com)