szünet párkapcsolatban
#Lélek

A barátnőd szünetet akar? Itt van 11 ok, vajon miért

2023.03.05.
2 perces olvasási idő

Szóval, találkozol egy lánnyal, szerelmes leszel, és úgy gondolod, hogy minden a legnagyobb rendben van. Így kezdődik a történet a legtöbb pár esetében. Később mondja a barátnőd, hogy szüksége van egy kis térre. Nem érted, hogy miért érez így? Itt van néhány lehetséges ok, hogy miért akarhat egy kis szünetet.

A lányok elképesztően bonyolult teremtmények. Ők sokkal több bonyodalmat látnak egy kapcsolatban, mint a srácok. Ezért nem látja előre egy csomó srác, ha a barátnőjüknek problémája van.

Mielőtt elolvasnád ezt a listát, gondolj bele, hogy nem minden kapcsolat egyforma! Talán a lista néhány pontja passzol, de a többi egyáltalán nem illik a te kapcsolatodra. Lehetséges okai annak, hogy szakítani akar:

1. Ő nem biztos a kapcsolatban

Tudom, hogy úgy érzed, hogy biztos benne. Lehet, hogy teljesen úgy tűnik. De sok embernek vannak kétségei egy kapcsolatban, és vonakodnak attól, hogy megmondják a másik félnek. Talán szimplán nem akarja megbántani az érzéseidet, és úgy érzi, hogy egy kis szünet segítene helyretenni a dolgokat.

2. Megtetszett neki valaki más

Tudom, hogy nem akarod ezt hallani. Senki sem akarja. De tudod mit? Ilyen az élet. Ez is megesik. Talán a barátnőd azért akar szünetet tartani, hogy rendbehozza köztetek a dolgokat…vagy valaki mással kezdjen új kapcsolatot.

3. Szakítani akar, de nincs mersze megmondani

Ez borzalmas, de van egy rakás ember, aki nem elég bátor, hogy szemtől szembe közölje a másik emberrel, hogy szakítani akar.

Ehelyett, a legtöbben úgy gondolják, hogy könnyebb, ha szép lassan eltávolodnak a partnerüktől, és megvárják, amíg a kapcsolat kihűl, vagy már a másik nem bírja tovább. Vagy, csak szimplán teljesen megszakítja veled a kapcsolatot. Ez a legrosszabb mind közül.

ÉRDEKELHET! 10 tipp hogyan éljük túl a szakítást fiúként!

4. Önző vagy

Senki sem szereti beismerni ezt, de nézzünk szembe a ténnyel, nagyon sok emberről elmondható ez a tulajdonság. A lányok nagy része úgy gondolja, hogy a barátja önző. Úgy érzik, hogy ők mindent megadnak, és alig kapnak valamit cserébe. Tehát, vizsgáld meg a viselkedésedet, és gondolkodj el, hogy mennyire viselkedsz önzőn!

5. Nem adsz neki elég figyelmet

A fiúk szeretik a saját terüket. Talán nem akarnak állandóan üzengetni, és nem képesek annyit érdeklődni, beszélgetni a barátnőjükkel, ami elengedhetetlen lenne egy egészséges párkapcsolathoz. Ennek eredményeképpen a barátnőd úgy érzi, hogy eltávolodtatok egymástól. Talán észre sem veszed, hogy így viselkedsz, ha csak ő nem mondja.

6. Nem kap elég szeretetet tőled

A legtöbb lány imádja a törődést. Szeretné fogni barátja kezét, összebújni vele. És ezt a hálószobán túl értem. Egész napos figyelemre vágyik. Hogyha ezt nem kapja meg, akkor könnyen érezheti magát elhanyagolva.

7. Nem beszélsz vele

A legtöbb fiú nem szeret annyit beszélni, mint egy lány. Sokszor úgy érzik, hogy a lányok csak ismétlik magukat, és unalmas, hogy ennyit fecsegnek. Vagy csak akkor hallgatják meg a barátnőjüket, ha problémája van, a kisebb dolgokkal nem igazán foglalkoznak. Kapcsold ki a játékot, nyomd ki a tévét, és helyette beszélgess vele!

8. Nem foglalkozol az érzéseivel

Ez is az önző kategóriába tartozik. Hogyha próbálja elmondani neked, hogy hogyan érez, és te egyszerűen figyelmen kívül hagyod, akkor ez nagyon kellemetlenül fogja érinteni.

9. Túl sokat bulizol

Mindannyian szeretünk a barátainkkal lenni. De hogyha a fiúkat már többször látod, mint a saját barátnődet, akkor az bizony könnyen rosszul eshet neki.

TIPP! A mértéktelen ivászat 12 veszélye

10. Nincs senki más, akivel együtt lóghatsz

Ellenkező esetben, ha nincs túl sok barátod, akkor fojtogatva érezheti magát. Hogyha állandóan elhanyagoltnak érzed magad, amikor ő a barátnőivel lóg, és még panaszkodsz is miatta, akkor egy idő után betelik nála a pohár.

11. Unalmassá vált a kapcsolatod

Talán ellustultál, és állandóan csak a kanapén fekszel. Vagy talán már nem vagy olyan romantikus. Nézz szembe vele – a kapcsolatok gyakran válnak unalmassá, de ennek nem kellene így lennie. Meg kell erőltetned magad érte, hogy működjön! Hogyha nem teszed, akkor egy idő után el fog hagyni, és talál valaki olyat, aki izgalmasabbá teszi az életét.

(KamaszPanasz - R. P. : lovepanky.com)