nyár
#Lélek

Tedd a nyarat eseménydússá!

2017.07.17.
1 perces olvasási idő

Amikor véget ért a suli, beindult a zsongás, eleinte tele voltál ötletekkel, tervekkel. Mostanra talán kifogytál a programokból, ám nem szabad a nyarat henyéléssel tölteni - ha túl könnyen veszed, akkor nehézségeid lehetnek, amikor elkezdődik újra az iskola, és sajnálni fogod, hogy nem csináltál több mindent, amikor még lett volna rá esélyed. Használd ezeket a tippeket, hogy eseménydús legyen a nyarad, és valóban ez legyen a legjobb szüneted!

1. Készíts olvasólistát, olvass

Az olvasás könnyű és élvezetes módja annak, hogy fejleszd a szókincsedet és a koncentráló képességedet. Biztosan az előnyödre válik, amikor az iskola újra elkezdődik ősszel. Válassz olyan könyvet, aminek érdekes a tartalma, akkor nem fogod munkának érezni az olvasást! Ha vannak kötelező olvasmányaid, akkor minden nap szánj rájuk egy órát.

2. Szerezz nyári munkát

A munkától igazán produktívnak fogod magad érezni, ráadásul pénzed is lesz, amit szórakoztató dolgokra tudsz majd elkölteni. Sok helyen vesznek fel nyárra diákokat, ahol többnyire rugalmas munkaidőt kínálnak, így marad időd szórakozni is. Próbáld meg a ruházati üzleteket, gyorséttermeket, vidámparkokat vagy egy fagylaltozót.

3. Ne aludj minden nap délig

Semmi sem tesz lustábbá, mint hogy délig az ágyban heversz. Próbálj meg felkelni minden Tedd a nyarat eseménydússá!nap elfogadható időben. Nehéz új élményeket szerezni, ha a nap felét átalszod. Meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan elrendezheted a dolgaidat, amikor friss vagy reggel vagy délelőtt.

4. Csinálj néhány mókás, kézzel készített dolgot

Szórakoztató és hasznos, ha csinálsz valamit saját kezűleg! Köthetsz egy takarót a hidegebb időkre, csinálhatsz egy trendi nyári karkötőt, de megunt ruháidat is átalakíthatod. Akármit is csinálsz, vegyél meg minden kelléket és tervezd meg, hogy mikorra fog elkészülni.

5. Keress önkéntes munkát

Az önkénteskedés hihetetlenül jó élmény, amelyre a nyári szünet tökéletes alkalom. A lehetőségek tárháza végtelen: ételszállítás időseknek vagy felolvasás kisgyerekeknek. Mindezek a tevékenységek sokkal toleránsabbá tesznek, rengeteg új és különleges tapasztalatot gyűjthetsz általuk, és nem utolsó sorban az első önéletrajzodban is jól fognak mutatni. Válassz olyan önkéntes munkát, amit élvezel!

6. Végezz el egy-két kurzust

Persze, nyári szünet van, de ha van néhány szabad órád a héten, akkor beiratkozhatsz valamilyen nyári kurzusra. Ez egy nagyszerű módja, hogy az agyadat frissen tartsd, és hogy tegyél pár lépést a jövőd felé.

7. Ne tervezz túl sok mindent - kell egy kis szünet is

Semmi sem öli meg úgy a produktív gondolkodásmódot, mint az, ha sosem állsz le. Legyél eredményes, de ütemezz be sok pihenést is, közös kikapcsolódást a barátokkal és a családdal, így nem leszel bosszús és dühös amiatt, hogy sosincs szabadidőd.

Hogyan fogod tölteni a nyári szünet hátralévő részét? Melyik ötletet fogod kipróbálni idén?

(KamaszPanasz - S.C., allwomenstalk)