karácsony
#Lélek

Tanácsok, amivel elkerülheted, hogy írj az exednek

2014.12.28.
2 perces olvasási idő

A karácsony az év legnehezebb időszaka egy magányos ember számára. Az egyedüllét hatására könnyen olyat tehetünk, amit később megbánunk. Olyan tanácsokra van szükséged, amivel elkerülheted, hogy elkeseredésedben írj a volt barátodnak?

Mindannyian voltunk már így. Akár a magány az oka, akár újra együtt szeretnél lenni az exeddel, vagy csak ismét át szeretnéd élni a régi emlékeket, hidd el, nem jó ötlet felhívni. A következő alkalommal, amikor késztetést érzel rá, hogy felhívd, emlékezz vissza tanácsainkra!

Tiltsd le a számát!

Tanácsok, amivel elkerülheted, hogy írj az exednek...Egyes mobiltelefonoknak van olyan alkalmazása, amivel le tudod tiltani valakinek a számát. Ez határozottan az egyik legegyszerűbb módja, hogy megakadályozd, hogy írj az exednek. Persze bármikor fel tudod oldani a tiltást, de ezzel legalább megnehezíted a saját dolgodat, és nyersz néhány percet. Ki tudja, talán mire feloldod a tiltást, talán le is higgadsz, és már nem is akarsz írni a volt barátodnak.

Tölts le egy alkalmazást!

Meg fogsz lepődni, hogy mennyi alkalmazás segít megakadályozni, hogy írj a volt barátodnak. Akár azt szeretnéd, hogy letiltsa a közösségi oldalakon, akár egyszerűen szeretnéd letörölni az összesközös képeteket a Facebook-ról, mindre van alkalmazás. A legdrasztikusabb az alkalmazás, ami riasztja a jelenlegi barátodat, amikor megpróbálsz kapcsolatba lépni a volt barátoddal.

Rejtsd el az internetes tevékenységeit!

Ha szó szerint minden idegesít vele kapcsolatban, ha új barátnője van, vagy ha egyszerűen nem szeretnél tudni arról, hogy mi történik vele, akkor eljött az idő, hogy elrejtsd a tevékenységeit a közösségi oldalakon. Ha továbbra is úgy szeretnél tenni, mintha jóban lennétek, de egyszerűen nem tudod elviselni a tényt, hogy a volt barátodnak új barátnője van, akkor az elrejtés a te barátod. Némítsd le Twitter-en, ne kövesd tovább Facebook-on, tisztítsd meg a közösségi életedet, és indulj tiszta lappal!

Ne gondolj vissza a régi szép időkre!

Miért van az, hogy amikor véget ér egy kapcsolat, folyamatosan a közösen megélt jó dolgokra gondolsz, és nem arra, amikor rengeteget késett a vacsoráról, vagy amikor összevesztetek a moziban? A kapcsolatodnak nem csak szép időszakai voltak. Nyilvánvalóan számos rossz dolog is történt, máskülönben nem ért volna véget a kapcsolatotok. Legközelebb, amikor írni szeretnél neki, hogy emlékeztesd a közös szép időkre, emlékeztesd magad a rossz napokra!

Utáld egy kis ideig!

A gyűlölködés nem egészséges, ám amikor próbálsz túljutni az exeden, elkerülhetetlen, hogy egy kis ideig utáld a volt barátodat. Könnyebb úgy túllépni rajta, ha eltöltesz egy kis időt úgy, hogy gyűlölöd őt. Utálj mindent vele kapcsolatban, mert ez segít, hogy elhallgattasd azt a kis hangot a fejedben, ami mindig emlékeztet azokra a jó dolgokra, amiket szerettél benne.

Legyél közömbös!

Ha túl vagy a harag fázisán, válts közönyre! Ha többé már nem érdekel, nem fogsz késztetést érezni arra, hogy írj neki. Egyszerűen nem akarsz majd, mert nem érdekel. Beletelik majd egy kis időbe, míg megtanulsz közömbös lenni, de amikor sikerül, az életed sokkal könnyebb lesz.

Tereld el a figyelmedet!

Ha semmi sem segít, hogy elfelejtsd a volt barátodat, egyszerűen keress egy új hobbit. Talált új érdeklődési köröket. Találj egy új TV showt, vagy sportolj, barkácsolj, iratkozz be egy tanfolyamra! Végre ismét van időd magadra, használd ki! Ráadásul a legbiztosabb módja, hogy elkerüld, hogy írj neki, ha lefoglalod magad.

Te hogy kerülöd el, hogy írj a volt barátodnak? Oszd meg velünk a tippjeidet!

(love.allwomenstalk.com)