hallgat
#Lélek

Mit ne kérdezz soha egy sráctól?

2017.01.23.
2 perces olvasási idő

A lányok kíváncsiak. A gond csak az, hogy néha olyan kérdéseket tesznek fel, amit jobb lett volna, ha nem kérdeznek meg. Hiába küzdünk ellene, tény, hogy a srácok másképp gondolkoznak, ezért az sem mindegy, hogy milyen témákkal bombázzuk őket. Mit az, amit jobb szóba sem hozni?

Hány barátnője volt korábban?

A probléma az, hogy nem mindig kapunk őszinte választ rá. Egyrészt nem akar túl nagy számot mondani, mert attól tart, hogy azt fogod hinni, hogy nőcsábász, másrészt nem akar túl keveset sem mondani, mert attól fél, elgondolkozol rajta, hogy mi lehet vele a baj.

Min gondolkodsz?

Ez sok srácot idegesít. Mit vársz tőle, mit mondjon? Talán gyorsan kitalál valamit, hogy ne legyél csalódott, amiért nem azt mondtad, hogy mennyire szeret téged. A srácok nem szeretik minden gondolatukat nyilvánosságra hozni, még akkor sem, ha szoros kapcsolat van köztetek.

Szerinted XY jól néz ki?

Erra kérdésre nincs jó válasz. Egyrészt, nem akarja, hogy úgy tűnjön, hogy vonzódik az egyik barátodhoz. Másrészt azt sem akarja mondani, hogy nem szimpatikus neki, mert attól tart, hogy sértő lehet a barátodra nézve. Nem lehet jól kijönni ebből a kérdésből - úgyhogy ne is erőltesd!

Melyik barátját szereti a legkevésbé?

Most arra kérted, hogy mondja meg, hogy melyik barátját nem szereti. Emiatt úgy érezheti, hogy elárulja az egyik barátját csak azért, hogy kielégítse a kíváncsiságodat. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megtudd, hogy melyik barátjával nincs közeli kapcsolata, kérdezd ezt: Melyik barátoddal lógsz a legkevesebbet? Ez elveheti a kérdés élét.

Milyen a volt barátnője?

A srácoknak, ha valami véget ért, akkor véget ért. Ha ezt kérdezed, akkor emlékezteted őt a múltra. Talán csak afelől érdeklődsz, hogy veszélyt jelent-e az exbarátnő, de valószínűleg el fogja mondani, ha eljön az ideje. Légy türelmes!

Mennyi pénze van?

Valószínűleg te is rájössz abból, hogy hol lakik, milyen az életvitele, mi a munkája, hogyan közlekedik. Az, hogy mennyit keres egy srác, nem a te dolgod, hacsak nem jártok jegyben, vagy nem osztjátok meg a költségeket.

Mit gondolsz, mikor fogunk összeházasodni?

Ha szeretnél elkergetni egy srácot, akkor ez a kérdés tökéletesen jó technika erre. Ezzel gyakorlatilag arra kényszeríted őt, hogy megígérje, soha nem történhet olyan dolog, ami miatt elhagynátok egymást. Talán még nem is biztos abban, hogy veled szeretne majd végigvonulni a templomban. Ne erőltesd ezt a kérdést, idővel úgyis szóba fog kerülni ez a téma is, ha a kapcsolatotok már megérett rá.

Mit szeretnél változtatni rajtam?

Valóban azt szeretnéd, hogy kritizáljon vagy hazudjon neked a párod? Ha azt mondja, hogy nem akar semmit sem megváltoztatni rajtad, az lehet, hogy nem teljesen igaz. Akármit is akar megváltoztatni -ha egyáltalán szeretne -, azt valószínűleg nem fogja elmondani neked, mert attól tart, hogy megbánt vele. Sokkal jobb, ha megtalálja a finomabb módját, hogy segítsen megváltoztatni az esetleges rossz szokásaidat.

Én vagy a hobbid?

Függetlenül attól, hogy a srác hobbija a sport, a játékok, az autók vagy a képregények, nem fair, hogy választás elé állítod. Mi tudjuk, hogy csak azt szeretnéd megtudni, hogy a hobbija miatt nem töltötök-e elég több időt együtt. De ha választás elég állítod, akkor ráébreszted, hogy mennyire szereti a hobbiját, miközben te ebben nem támogatod.

(M.N. - www.lovepanky.com)