szerelem
#Lélek

A tartós kapcsolat 5 nélkülözhetetlen eleme

2017.06.05.
1 perces olvasási idő

Még csak a második közös randitoknál tartotok, de máris úgy érzed, hogy van valami kettőtök között? Folyton csak ő jár a fejedben, és alig várod, hogy újra lásd? Az egész nagyon izgalmas, de mielőtt tényleg belehabarodsz, jó, ha végiggondolod, hogy megvan-e minden összetevő.

Őszinteség

Az emberek nem árulnak el mindent magukról, ez tény, de ha úgy érzed, hogy a partnered titkolózik (például előző kapcsolatok, anyagi helyzet, barátok kapcsán), joggal eltűnődhetsz, vajon még mi mindennel kapcsolatban nem mondott igazat… Mindkettőtök számára sokkal egyszerűbb, ha őszinték vagytok egymással, ez a párkapcsolatotok fontos alappillére! Az őszinteséget azonban csak akkor várhatod el, ha te magad is őszinte vagy.

Tisztelet

Elégedett vagy a döntéseiddel, az életeddel, azaz önmagaddal? Vagy úgy érzed, új partnered emiatt gúnyt próbál űzni belőled? Ne feledd, a vicceknek és ugratásoknak is megvan a határa! Ha valaki tisztel, akkor komolyan vesz téged és az ötleteidet, és nem aláz meg, sem nyilvánosan, sem amikor kettesben vagytok. Ha pedig valaha fizikailag bántana, azonnal hagyd ott! Erre semmilyen körülmények között nincs mentség!

Egészséges önértékelés

Van valami rendkívül vonzó azokban az emberekben, akik csendesen magabiztosak, nem pedig harsányan hencegők. Az jó dolog, ha valaki nem hagyja, hogy mások keresztülgázoljanak rajta, de az a legkevésbé sem vonzó, ha valaki minden társasági eseményt megragad arra, hogy saját felsőbbrendűségét bizonygassa. Az ember úgy is jól érezheti magát a bőrében, hogy közben másokat is hagy kibontakozni, és nem érzi úgy, hogy mindig mindenben le kell pipálnia őket.

Közös érdeklődés

Ha közös az érdeklődésetek és az értékrendetek, a kapcsolatotoknak nagy az esélye a túlélésre. Ha te egész nap olvasol, a párod viszont soha, nem fogtok mindenben egyetérteni. Ha a párod imádja a zenét és az extrém sportokat, te viszont egyiket sem, lesznek majd nézeteltéréseitek. Ha szerinted nem nagy ügy, hogy a mozgássérült parkolóban parkolsz, amikor késésben vagy, szerinte viszont ez tűrhetetlen, az akár veszekedést is kiválthat. Az apró elvi különbségek nagy vitákat szülhetnek kettőtök között.

Humorérzék

Nevessetek sokat együtt, és esélyesebb, hogy együtt maradtok. Ha ugyanazokat a helyzeteket, vicceket, filmeket találjátok viccesnek, a nevetés által rengeteg mindent megosztotok egymással. Ez azt jelenti, hogy egy hullámhosszon vagytok, és nem is kell megmagyaráznotok egymásnak azt, hogy olykor miért jó együtt.

(KamaszPanasz - M.N., health24)