kapcsolat
#Lélek

19 titok a nőkről, férfiaknak

2018.04.02.
3 perces olvasási idő

Mit keresnek a nők? Azoknak, akik valaha is feltették már ezt a kérdést, mi megtaláltuk a választ: most megosztunk 19 párkapcsolati tippet, melyek egészséges, boldog párokkal végzett tanulmányokon és a nemi szerepek változásán alapulnak.

A gondoskodó férfi szexi

Az első számú tipp: a nők (különösen, amikor épp idegesek) értékelik a férfiak érzelmes oldalát. Csak öleld át, és hallgasd meg, amikor szüksége van rá. A gondoskodás jó módja, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz.

A lovagiasság még nem halt ki!

Ha romantikáról van szó, sok nő jobban kedveli, ha a férfi vállalja a hagyományos „férfi” szerepet. Ez különösen igaz a kapcsolat kezdeti, udvarlós szakaszában - mondják a pszichológusok. Persze egy nő egyedül is képes kihúzni magának a széket vagy kinyitni az ajtót, de ha mégis tétovázik, akkor talán csak arra vár, hogy te légy az úriember!

A hatásos öltözet

Divatok jönnek-mennek, de egy férfi mindig fordítson figyelmet az ápoltságra és a ruhatárára! Ez egy nőnek fontos az első flörtöléstől kezdve, egészen a mézes hetekig, és azon túl is. Ne ess bele abba a hibába, hogy elhanyagolod a külsődet, mert ez se a kapcsolat elején, se a későbbiekben nem túl vonzó.

Ha pirosat viselsz, biztos a siker!

Na jó, ez a tipp nem a nőktől származik, hanem pszichológusoktól, akik a nők tudatalattiját vizsgálják. Egy érdekes tanulmány azt mutatja, hogy a piros szín viselése egy férfit erősebbé, vonzóbbá és szexuálisan kívánatosabbá tesz a nők számára. Viszont van egy csavar. A piros színtől egyáltalán nem fogsz jófiúnak vagy kedvesnek tűnni. Ennek bebizonyítása csak rajtad áll.

női lélek

Ne rejtsd el a hibáidat!

Semmi sem hódítja meg jobban egy nő szívét, mint egy jó ember, aki még jobbá akar válni. A nők imádják a személyiségfejlődést, az olyan férfiakat, akik érzelmesek és érzékenyek. Kedvelik azt is, ha egy férfi képes elismerni a hibáját, és erőfeszítéseket tesz, hogy változtasson rajta.

Ne próbálj meg beleavatkozni a dolgaiba!

Amikor valami zavarja őket, a nőknek sokszor csak egy megértő fülre van szükségük, és nem tanácsra. A férfiak hajlamosak azt hinni, hogy nekik kell mások dolgát is helyrehozni, mert csak ők ismerik a megoldást. De a nőknek az jelenti a kapcsolat elmélyülését, ha képes vagy őket meghallgatni.

A bólogatás nem elég

Az, hogy meghallgasd nagyon fontos, de egy nő azt is tudni akarja, hogy tényleg odafigyeltél-e rá. A bólogatás önmagában nem elég! Mikor szünetet tart, azzal megadja neked a végszót, hogy adj valami együttérző választ. Ha arról mesél, mennyire feldühíti, hogy aznap kipécézték, olyasmit akar tőled hallani, hogy „Sajnálom, hogy ilyen nehéz napod volt”. És emlékezz: állj ellen a kísértésnek, hogy beleavatkozz az ügybe!

Mennyi idő az út az ágyig?

A nőknek nincs határidejük arra, hogy mikor engednek be az ágyukba. Sok nő szeret sokáig randizni, mielőtt szexre kerülne a sor. Általános szabály lehet, hogy adjunk a kapcsolatnak legalább két hónapot, hogy kibontakozzon, mielőtt továbblépnénk szexuális téren.

A nők inkább a lassú tempót választják

A férfiak gyakran csak rohannak a szexhez vezető úton. A nők viszont szeretnek andalogva végigsétálni rajta. A nők is szexet akarnak, de ők máshogy szeretnének odáig eljutni. Azt akarják érezni, hogy tartoznak valakihez és megértik őket, románcot akarnak! Ez pedig időt, sok beszélgetést és egymás érintését jelenti – más szóval előjátékot.

A biztonságos szex

Ez valami, amire mindkettőtöknek figyelni kell! Ráadásul a nők értékelik, és védve érzik magukat, ha a férfi tisztában van azzal, ami rá vonatkozik, és megteszi a szükséges intézkedéseket!

Tanuld meg, mire vágyik az ágyban!

A nők szeretnek arról beszélni, mi történik a paplan alatt, és örömet akarnak okozni párjuknak, így a tapintatos közeledés gyakran a legjobb. Kérdezd meg, mit szeret! És bizonyosodj meg arról, hogy legyen megvalósítható, amit mindkettőtök szeretne.

A lámpaláz is kettőn áll

Ha volt egy rossz éjszakád, és nem tudsz teljesíteni, az a párodat is rosszul érinti: elkezdhet aggódni, hogy talán csak ő nem indít be téged, és meg akar majd bizonyosodni az ellenkezőjéről. Valószínűleg beszélni akar a történtekről, és arról, hogy mihez kezdjetek, különösen, ha visszatérő a probléma. Ez mindkettőtök számára kényes kérdés, de megéri beszélni róla!

Utánzás a szerelem fokmértéke

Ismeritek azt a mondást, hogy az utánzás a hízelgés legőszintébb formája? Egy nő gyakran közvetíti úgy az érzéseit, hogy „tükrözi” a hangulatodat és a mozdulataidat. Esetleg olyan ételt rendel, ami a tiédhez passzol, a kedvenc színedet viseli, mosolyog vagy keresztbe teszi a karját, amikor te is azt teszed. Az utánzással megkönnyíti a dolgodat, hogy tudassa, elbűvölted.

A pólód is vonzza a szerelmet

Mit jelent, ha a partnered felveszi a pulcsidat vagy belebújik az ingedbe? Kutatók bizonyították, hogy a férfi izzadság illata nyugtató hatással van a nőkre!

Mondd ki, újra és újra

A nők szeretik azt hallani, hogy jól néznek ki, különösen, ha ezt a férfi magától veszi észre. Ha például egy szexi, új ruhát visel, pluszpontod van nála, ha megjegyzed, milyen dögösen néz ki benne, főleg ha megemlíted a ruhát is, mielőtt ő szólna róla. Ha különösen vonzónak látod, ha új a frizurája, ha fittebbnek néz ki, tudasd róla és dicsérd meg!

Ne félj beszélni a kapcsolatotokról!

Ha a párod a kapcsolatotokról akar beszélni, az nem azt jelenti, hogy valami baj van (vagyis, nem feltétlenül). Sok nő szeret beszélgetni a kapcsolat „állapotáról”, hogy mi az, ami jól működik, mi az, ami rosszul, vagy egyáltalán, mi is történik. És ezzel nincs is semmi baj, hiszen egy őszinte beszélgetés mindkettőtöket közelebb hoz egymáshoz.

Nézz a párod szemébe!

Talán kényelmesebben érzed magad partnered mellett ülve, de sok nő inkább azt kedveli, ha szemtől-szemben ültök egymással. A nők szeretik, ha párjuk felveszi velük a szemkontaktust miközben beszélgetnek.

Várd ki a megfelelő pillanatot!

Honnan tudod, hogy egy nő már készen áll az elkötelezettségre? Meg fogja mondani. Van néhány kérdés, amire a nők már előre felkészülnek. Ha már készen áll, és adott neked időt, legközelebb, mikor feljön a téma, készülj fel, hogy a tettek mezejére lépj!

A romantika egyszerű – csak ne feledkezz meg róla!

Romantikára mindig is vágyik a nő, nem számít, hogy két hónapja vagy két éve vagytok együtt! Virágok, meglepetés üzenetek, meghitt vacsorák, néhány sor szerelmes vers – ne aggódj, nem kell saját szerzeménynek lennie – talán közhelyesnek hangzik, de sok nő értékeli az ilyen egyszerű romantikus gesztusokat.

(KamaszPanasz - B. K., webmd.com)