vallomás
#Lélek

Hogyan adjam a tudtára, hogy különleges?

2017.02.13.
2 perces olvasási idő

Kedves KamaszPanasz! Tanácsot szeretnék kérni: hogyan éreztessem egy lánnyal, hogy különleges számomra? Mindennap látom a buszon, a szememben ő a leggyönyörűbb a világon. Megpróbáltam leszólítani, de eszméletlenül szégyenlős vagyok.

Azt tervezem, hogy szerelmes levelet írok és rózsát adok neki. Persze fogalmam sincs, hogy mit írjak, amire válaszolna is. A másik kérdésem az lenne, hogy ha sikerül elnyernem az érdeklődését, hogyan tartsam meg? Minden vágyam, hogy megismerhessem őt. Előre is köszönöm a segítséget.

Kedves Olvasó!

Az ötleted nagyon romantikus és több szempontból is jó kezdés. Egy: tájékozottabbá válsz a lány felől, kettő: lehetővé teszi, hogy megőrizd a lélekjelenléted, ha esetleg a gyönyörű idegen nem viszonozza érzéseid. Miközben gyakorlod az udvarló szerepét, fontos, hogy maradj végig optimista, ugyanakkor realista is. Más szavakkal, tarts ki mindaddig, amíg fennáll a viszonzás lehetősége.

Kezdd kicsiben!

Próbálj kedvesen mosolyogni és teremts szemkontaktust, de hagyd abba, ha zavartnak, vagy bosszúsnak látszik. Ha a lány észrevesz és partner a flörtölésben, köszönj neki, amint lehetőséged nyílik rá. Először talán az érdeklődési köréről fogod kérdezni. Olvas a szíved hölgye valamilyen újságot, könyvet vagy magazint? Alapozd a beszélgetést erre a témára.

„Mit szólsz ahhoz, hogy… (aktuális napi hír)?” Vagy „Mindig el akartam olvasni azt a könyvet. Olyan jó, ahogy mondják?” Vagy „Te is nehezen fogtál bele a magyarba? Nem találtad nehéznek a múlt heti dogát?” Ha az olvasós dolog nem jön be, kezdj el beszélgetni a buszról, az időjárásról, vagy akármiről, amihez ő is hozzá tud szólni. „Nagyon tömött (vagy üres) ez a megálló ma.” Vagy „Nagyon remélem, hogy ez a szép időjárás kitart még egy darabig.” Próbálj lassan közelíteni és közben figyeld a reakcióit. Ha a szimpatikus idegenen látszik, hogy szívesen beszélget veled, remek. Ha nem, legalább megpróbáltad.

Ha ez a megközelítés nem működik, esetleg mutatkozz be. „Szia. Tudod, észrevettem, hogy már jó ideje ugyan azzal a busszal utazunk. A nevem ...” Így valószínűleg megtudod majd a kiszemelt lány nevét is. Ezután mondhatod, hogy „Örülök, hogy megismertelek.” kedves mosollyal. Amíg nem oldódik fel teljesen a beszélgetés, mindent kétszer gondolj végig, mielőtt kimondod. Ha például kicsúszik a szádon, hogy „neked vannak a leggyönyörűbb szemeid a világon”, az mindkettőtöket kellemetlen helyzetbe hoz majd.

Ugyanoda utaztok a busszal? Talán ugyanabba az iskolába is jártok? Ha a „leszólítás” dolog jól ment, megbeszélhetsz egy közös ebédet is a lánnyal. Vagy kérdezd meg az új ismerősöd, nem akar-e meginni egy kávét, vagy teát, esetleg megenni valami péksüteményt a busz előtt, vagy után. A találka kivitelezése problémás lehet, ha más-más megállókban szálltok fel és le, de még akkor is próbálkozhatsz valami ilyesmivel: „Van egy tuti kávézó a következő buszmegállónál. Nincs kedved leszállni és meginni velem egy csészével?”

A válaszom arra a kérdésre, hogy hogyan keltsük fel valaki érdeklődését és hogyan tartsuk meg azt, az, hogy az érzéseidet és a szívedet kövesd. Figyelj arra, hogy magadat add, legyél őszinte és eredeti, így a kiszemelt személy a valódi énedet fogja megkedvelni. Képzeld bele magad a másik ember helyzetébe és gondold végig, neked mi esne a legjobban és eszerint viselkedj. Ha valakit kedvesnek tartasz, az úgyis megmutatkozik a beszédedben és cselekedeteidben. Jusson eszedbe, hogy nem irányíthatod mások érzéseit, gondolatait és szokásait. A legtöbb, amit tehetsz, az, hogy önmagadat adod és élvezed azt az időt, amit együtt töltötök. Hagyd, hogy a kapcsolat természetesen, erőltetés nélkül alakuljon ki. Vegyél egy rózsát, ha szeretnél, de ne érezd úgy, hogy kötelező.

Innentől kezdve az egyetlen probléma a találkozás a kiszemelttel. Mosolyogj szépen és próbálj meg lazán, de udvariasan beszélgetni és még egyszer: Add önmagad! Tartsd észben, hogy a kétségbeesés és az indokolatlan viselkedés általában természetes, de nagyon nem vonzó. Remélem, hogy egy napon az a bizonyos busz a szerelmet is elhozza neked!

(KamaszPanasz)