pénz
#Lélek

15 tevékenység, ami nem fog gazdaggá tenni

2011.08.08.
2 perces olvasási idő

Nagy összezavarodottság jellemzi a fejeket, hogyha arról van szó, hogy mi tesz és mi nem tesz valakit gazdaggá. Gyakran hallom a környezetemben, hogy igen, milliárdos akarok lenni – ám ez nem feltétlenül reális cél.

Sokan még ha eleget is keresnek, akkor sem lesznek gazdagok, hiszen nem tanulják meg, hogyan kell takarékoskodni, félretenni.

Elég a kifogásokból, hazugságokból, hiszen ezekkel csak magadat csapod be! Ha észreveszed, hogy a következő kifogások valamelyikét használod, akkor érdemes tudatosan felhagyni velük. Lentebb találjuk a top 15 aktivitást, amik bár jó kifogások, de nem fognak gazdaggá tenni.

1. Sportnézésgazdag

Sajnos senkinek nem segít a profivá válásban, és mindegy, hogy hány játékos statisztikáját tudod fejből, de ettől sajnos nem leszel gazdagabb.

2. Álmodozás arról, hogy gazdag vagy

Az álmodozás sajnos nem segít abban, hogy anyagilag megerősödj – hiába álmodozol arról, hogy milyen jó dolgokat vehetnél, az álmodozástól még nem fog megjelenni a nappalidban.

3. Vásárolgatás

Hiszed vagy sem, egyes emberek azt gondolják, hogy annak érdekében, hogy gazdaggá váljanak, vásárolniuk kell. Veszek egy TV-t… és egy laptopot… A lényeg, hogy ha először befektetsz, és az sikeres, akkor nem kell majd külön spórolgatnod.

4. Megvalósítatlan ötletek felhalmozása

Gondolj bele, hogyan lehet valaki milliárdos, hogyha nem tartja magát a komoly tervhez? Bármilyen fantasztikus ötletről is van szó, akkor sem fog egy fityinget sem érni, hogyha nem fektetünk bele energiát. Hol tartana most Bill Gates, ha sosem küzdött volna a Microsoftért? Valószínűleg jól lenne, de nem igazán szerepelhetne a leggazdagabb emberek listáján.

5. Edzés

Ugyan, ez a legostobább kifogás az összes közül, amit eddig hallottam. Ne mondd, hogy csak azért halogatod az üzlettel kapcsolatos könyvek olvasását, mert „egész nap edzel”. Egész nap? Még nem igazán láttam olyan edzést, ami egész napos elfoglaltságot jelentene. És egyébként is, ha akarsz, akkor tényleg tudsz időt szakítani arra, hogy a terveiddel foglalkozz. Ha hatalmas és fontos maratonra készülsz, akkor olvass futás közben! (Csak viccelünk.)

6. Lófrálás, „nem vagyok otthon”

Bárhol tudsz könyveket olvasni, így ez nem kifogás.

7. Nyaralás

Igazából 3 lehetőséged van…

A, Megnézed, hogy van-e internetkapcsolata a hotelnek.

B, Olvashatsz egy témába vágó könyvet, akár a parton is.

C, Várhatsz, amíg haza nem érsz.

8. „Nincs elég pénzem ahhoz, hogy ilyen könyveket vegyek.”

Indulj a könyvtár felé, ahol száz és száz ingyenes könyv vár rád! Ne panaszkodj állandóan a könyvekkel kapcsolatban.

9. Nincs elég pénzed ahhoz, hogy befektess

Ahhoz, hogy befektess, áldozatokat is kell hoznod. Talán el kell adnod a régi cuccaidat, le kell nyírnod mások füvét, vagy a szülinapodra kapott pénzt félre kell tenned. Ám ha ennyire kétségbeejtő az anyagi helyzeted, akkor tényleg tenned kell azért, hogy változtathass ezen.

10. Félelem a pénz elvesztésétől

Ha megfontoltan cselekszel és okosan fektetsz be, akkor nincs nagy esély arra, hogy elvesztenéd a pénzedet. Persze az is fontos, hogy a papírok is rendben legyenek.

11. Internetböngészés

Talán ez az a pont, amiben a legbűnösebb vagyok. Természetesen nagyon nehéz másra figyelni, miközben böngészünk. Ezt a cikket két hónapja kezdtem el, és állandóan a háttérbe szorult, mert mindig találtam valamit, ami fontosabb vagy érdekesebb volt. Szóval ne hidd azt, hogy nem tudom, miről is van szó.

12. Kutatás, kutatás, kutatás

Egy tájékozódott ember sokkal jobb, mint egy tájékozatlan. Ám egyszer az a pont is elérkezik, amikor le kell állnod a kutatással és bele kell vágnod a dolgok közepébe.

13. Blogok olvasása

Pontosan tudom, hogy milyen függőséget okoznak a blogok. Ám éppen emiatt a blogok nagyon sok idődet elvehetik, ha nem vagy óvatos. Így próbáld meg limitálni, hogy milyen gyakran olvasol blogokat, így időt takaríthatsz meg. Persze a KamaszPanasz sosem időpocséklás, ezért itt ne is legyen szó bármilyen limitről J

14. Videójátékok

Kell egyáltalán valamit írnom? Ha valamibe belekezdesz, vagy például komolyabban utánanézel annak, hogy hogyan kell befektetni, az egy pár extra órát kíván, ám gondolj csak arra, hogy mennyi minden sülhet ki ebből. Elég pénzed lesz arra, hogy mind a hét Call of Duty játékot megvehesd. Hát nem ér ezért meg feláldozni pár videójátékozással töltött órát?

15. Sorozatok

Hagyod, hogy a sorozatok a sikered útjába álljanak? Inkább töltsd le őket, vagy vedd fel, és így bármikor újranézheted, amikor az első komoly sikeredet learattad.

Talán ennyi lenne, remélem, hogy segíteni tudtam. Más esetben csak 15 kifogást találtam nektek. Persze a listán található egyik dolog sem rossz, csak meg kell tanulni okosan bánni velük, hogy ne akadályozzanak benneteket a sikeretek felé vezető úton való haladásban.

(Gy. A., minorwealth.com)