mosdó
#Lélek

Koedukált mosdók- a prűdek rémálma!

2011.01.08.
1 perces olvasási idő

Ma már szinte természetesnek számít, hogy a kollégiumokban nem csak lányok vagy csak fiúk laknak, hanem vegyesen. És ebből fakadóan a koedukált fürdőszobák sem számítanak ritkaságnak.

Azoknak, akik szégyenlősek, vagy nincsenek megelégedve a testükkel, vagy, mert ezt hozták otthonról, a tisztálkodás rémálommá válhat. Néhány tanuló nem szereti azt a sebezhetőséget, amit zuhanyozás közben érez a másik nem közelében. Másrészt sokan támogatják a mosdók egyesítésének ötletét, és választják a közelség ezen plusz szintjét, amit ez a fajta megosztás nyújt egy emeleten.

Elég érdekes módon az uniszex fürdőszobák egyre terjednek és egyre több egyetem és közszervezet számításba veszi a transz nemű lakosság szükségleteit. A transz nemű emberek az anatómiai nemüket összeegyeztethetetlennek tartják az általuk véltével és az identitásukhoz kapcsolódó szerepekkel. Úgyhogy kiválasztani azt a mosdót, ami nekik és társaiknak is megfelel sokszor nehéz dolog lehet ( és néha még nem is biztonságos). Az uniszex lehetőségek egy kicsit egyszerűbbé teszik ezt a feladatot.

Hogyha mégis kellemetlenül éreznéd magad a közös zuhanyzóhelyiség miatt, gondold meg ezeket a megoldásokat a mosdó dilemmádra:

  • Tervezd meg, hogy mikor zuhanyozol, amikor előreláthatólag a többi diák nem lesz ott. Sok egyetemista túlságosan nagyra értékeli azt alvást ahhoz, hogy felkeljen a reggeli órái előtt több , mint fél óránál hamarabb, úgyhogy ha aranyat nem is lelsz, de egy kis idegeskedést megspórolhatsz magadnak a nem kívánt betolakodóktól, míg meg nem szokod a koedukált fürdőszobákat.
  • Próbálj meg a kollégium vezetőjéhez fordulni a kéréseddel, hogy egy másik emelettel együttműködve legyenek az egyik szinten az egyik nem, míg a másik szinten a másik nem képviselőinek a fürdői. Minden ember beleegyezésére szükséged lesz mindkét emeleten, de lehet, hogy megéri, hogyha a mosdó helyzet még mindig zavar téged.
  • Néha az erő a számokban rejlik. Zuhanyozzatok egyszerre egy azonos nemű barátoddal, így valaki, akit ismersz és bízol benne, ott lesz veled a fürdőszobában erősítésnek.
  • Végül, ha nem tudsz győzni, lépj le. Kérdezz meg embereket a kollégiumban egy azonos nemű emeleten az épületben, hogy cserélnének-e veled, vagy költözz egy teljesen másik épületbe.

Akárhogy is döntesz, próbálj meg várni egy kicsit. Valószínűleg rájössz, hogy a társaid minden nem részéről tiszteletben tartják egymás magánszféráját. Ugyanakkor, egy ravaszul elhelyezett törölköző enyhítheti az aggodalmaidat, hogy valaki meglát, miközben zuhanyozol. Míg a kollégiumi élet néhány momentumához tényleg idő kell, hogy hozzászokj, fontos, hogy jól érezd magad az új lakhelyeden, és így a legtöbbet hozhatod ki a kollégiumi élményekből.

Kapcsolódó cikkek

(KamaszPanasz - Sz.D.L. )