tavaszi szünet
#Lélek

Tippek, hogy jól érezd magad a tavaszi szünetben

2013.03.30.
1 perces olvasási idő

Otthon ragadsz a tavaszi szünetben, míg a többiek elutaznak? Sose bánd, egyedül is szórakozhatsz jól, és lehet egy emlékezetes vakációd. Ha már itt a tavasz, miért is ne dobnád fel az életedet és a szünetet ezekkel a jó kis tippekkel?

Alakítsd át a szobádat!

Tavasz van, miért is ne tartanál egy tavaszi nagytakarítást? Igen, elég sok munkával jár, de úgysem lesz más, amit csinálnod kell. Az is elég, ha csak a szekrényedet rakod rendbe – tedd el a téli ruhákat. A szekrényed rendberakása után nézz körül a szobádban, és nézd meg, hogy min változtathatnál!

Kényeztesd magadat egy napon át!

Nem kell kimozdulnod ahhoz, hogy egy relaxáló, frissítő élményben legyen részed – otthon a kádban is rendezhetsz magadnak egy ilyen nagyszerű napot, ami még a szépségednek is jót tesz!

Kertészkedj!

Bár azt gondolhatod, hogy a kertészkedés az idősek kiváltsága, de a tiniknek is roppant hasznos – oldja a stresszt, emellett büszke lehetsz a növényekre, amelyek neked köszönhetően nőnek. Ráadásul friss levegőn lehetsz. Beszélj a szüleiddel, hogy a kert végében hagyjanak neked egy kis területet, ami csak a tiéd.

Készíts villásreggelit!

Mi jobb egy későn kelésnél? Az, amikor későn kelsz, és utána villásreggelizel egy jót pár haverral. Ahelyett, hogy egy kisebb vagyont költenél egy étteremben, te is simán készíthetsz palacsintát, tojást vagy francia pirítóst – ajánljuk receptjeinket!

Jógázz kicsit!

Nem mondanád, hogy különösebben jógás típus vagy? Még lehetsz, csak a hozzáállásodon kell egy kicsit változtatnod. Sokkal kevésbé leszel ideges, és az izmaidat is jól átmozgatod. Amire szükséged van, az csak egy csöndes hely, pár kényelmes ruha és a letisztult elméd.

Jelentkezz önkéntesnek!

Egy kis önkéntes munka a tavaszi szünetben mindenképpen jó – ráadásul másokon is segítesz vele.

Olvasd el a legjobb könyveket!

Az olvasás az iskolában unalmasnak és feleslegesnek tűnhet, de ha jó könyvet olvasol, nagyon izgalmas élményt nyújthat. Válassz olyat, amilyet szeretsz – romantikus könyvek, thrillerek, krimik, drámák, amihez csak kedved van.

(Gy.A.)