szakítás
#Lélek

Ha szakítani kell

2017.08.08.
1 perces olvasási idő

Talán nincs is annál rosszabb, mint amikor egy cetlin szakítanak veled. Mondjuk az exbarátom ezzel nem értene egyet, egy elektronikus levélben szakítottam vele 2 nappal a 4 hónapos fordulónk után. Nem tudom melyik volt a rosszabb - a tény, hogy minden barátom előbb tudott róla, szakítani fogok vele, vagy hogy megtartottam a 10 ezer forintos Spiderman 2 Special Edition DVD-jét

Mindegy téged dobtak ki, vagy te szakítottál a pároddal, a szakítás sosem egy könnyű művelet. Habár vannak módszerek, hogy a szakítást megkönnyítsed.

- Sorolj fel a partnerednek reális okokat a szakítás miatt. Jobban hangzik az, hogy "nincs túl sok közös bennünk", mint az, hogy "unalmas vagy számomra". Talán ő a legnagyobb lúzer, akivel valaha találkoztál. Talán ő a legunalmasabb sznob, akivel valaha dolgod volt. De ez nem azt jelenti, hogy az orra alá kell dörgölni a hibáit és hiányosságait. Hogyha felhasználod a "nem a te hibád, hanem az enyém" című megközelítést, nagyon fontos, hogy legyenek nagyon jó magyarázataid arra, miért te vagy a hibás valójában. Ha nem így teszel a barátnőd vagy barátod hetekig csöpögős dalokat fog játszani a MySpace profilján.

- A barátodnak vagy barátnődnek mondd el először. Ne engedd, hogy a barátod unokatestvérének az exbarátnőjének a Facebook képkommentárjánál kelljen megtudnia, szakítani fogsz vele. Hogyha van valaki, akinek joga van tudni hogy ki szeretnél lépni ebből a kapcsolatból, akkor az az ember a jelenlegi barátod vagy barátnőd.

- Ne halaszd. Ha folyamatosan csak halasztod a szakítást, az mindkettőtöknek nehezebb lesz.

- Mindenképpen személyesen szakíts a barátoddal vagy barátnőddel, ha lehetséges. Elég nehéz az önmagában is, hogyha kidobnak. Az csak még fájdalmasabb, ha ezt egy "szakítok veled" címkén vagy üzenetként kell olvasnia, és még azt az időt sem tudod rászánni, hogy felhívd vagy találkozz vele.

- Legyél kedves, határozott és célratörő, amikor a lábad az elkerülhetetlen akadályhoz érve remegni kezd.

A következmény

"Miután szakítottam a barátommal megkönnyebbülést éreztem, mintha leesett volna valami teher rólam. De ezzel egyidejűleg nagyon hiányoltam" - meséli a 16 éves Jeana Colbalt.

Teljesen természetes, hogy hiányzik a barátod vagy barátnőd vagy, hogy megbánást érzel a szakítás után. Minél tovább vagy együtt vele, annál jobban fog hiányozni a szakítás után az exed, és ez érthető is.

Most, hogy eltávolítottad az első randitok időpontját az AIM profilodról és megváltoztattad a családi állapotodat egyedülállóra a MySpace profilodon, ne kezdj el egyből randizni a helyes laborpartnereddel - kivéve, hogyha a laborpartnered segít megoldani a biosz leckét. Ezzel nem csak a korábbi barátnődet vagy barátodat bántod meg, de belefutni egy következő kapcsolatba, egyből egy szakítás után, a létező legrosszabb dolog, amit tehetsz.

A legfontosabb dolog, amire emlékezned kell a szakításokkal kapcsolatban - mindegy, téged dobtak vagy te szakítasz - az, hogy az élet megy tovább. Te is tovább élsz, az élet is pörög tovább.

(Ő.B.)