önértékelés
#Lélek

Néhány tanács a beilleszkedéshez

2017.08.22.
1 perces olvasási idő

Nem találod a helyed? Mindenki könnyen elvegyül a társaságban körülötted, te pedig egyedül érzed magad? Ha megfogadod tanácsainkat, élhetőbbé válnak a hétköznapjaid, és a kapcsolatod a környezeteddel kiegyensúlyozott lehet.

Ha sokan nem bírnak...

Először hibáztasd őket nyugodtan: hidd azt, hogy veled semmi probléma, majd miután látod, hogy ez úgysem használ, vizsgáld beileszkedésmeg magad kívül-belül. És miután ezt megtetted (ténylegesen megtetted), beláthatod: lehetséges, hogy nemcsak bennük van a hiba.

A jó dolgokra koncentrálj

Az életedben a tulajdonságaidnak csak a 60%-a genetika. Tehát a megmaradt 40%-ot te alakítod. Ez a 40% a te döntésed. És bár most kevésnek tűnik, ez éppen elég. Ha valaki nem szimpatikus számodra, akkor nem az a megoldás hogy közlöd vele ezt.

Ne keresd a hibákat az emberekben! Nézd először a pozitív tulajdonságaikat, amiket szeretsz bennük, és akkor te is jobban érzed magad a társaságukban, sőt ez kölcsönös lesz.

Ha környezeted véleményt formál rólad...

Gondold végig, hogy igaz-e az, amit rólad mondtak. És ha igaz, akkor fogadd el a kritikát, esetleg próbálj rajta változtatni. Ha nem mondott igazat, akkor pedig próbálj rajta felülemelkedni. Egy jó tanács ezzel kapcsolatban: "Soha ne vitatkozz idiótákkal, mert legyőznek a rutinjukkal" (Woody Allen)

Ha csak egy barátod van...

Mindig próbálj sok emberrel jóban lenni, ismerkedni. Ha csak egy emberrel barátkozol, és már majdhogynem "összenőttetek", az nem ideális. Jó, ha az embernek van egy nagyon jó barátja, de nem jó egyetlen ember barátságától függeni. Ha összekaptok valamin, vagy esetleg elköltözik, hirtelen azt veszed észre, hogy egyedül maradtál. Próbálj mindenkinek a barátja lenni, és akkor te is jobban fogod magad érezni.

Próbálj pozitívan állni mindenhez. Hétfő reggel mindenki megtörten megy suliba. Legyél vidám és másokra is átragad a vidámságod és szeretnek majd veled lógni.

Ez csak néhány jótanács, nem törvényszerű, és nem is életmentő dolog. Ha megfogadod. azzal csak neked lesz jobb!

(I.S.)