öngyilkosság
#Lélek

Már többször volt öngyilkossági kísérletem -Egy 13 éves tini panasza

2010.06.09.
1 perces olvasási idő

13 éves vagyok, és már nagyon sokszor megvágtam a kezemet késsel. Azt hittem, sikerült leszokni róla, mert már egy ideje nem csináltam, de aztán megint visszaestem a mélypontra. A szüleim tudják, de nem nagyon tudnak segíteni (pszichológushoz is járok ). Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Kedves Levélíró!

A legtöbbet a pszichológus tud segíteni, a személyes kapcsolat ugyanis sokkal többet tud adni, sokkal nagyobb támogatás, mintha bármit most levélen keresztül írnék neked. Mi lenne, ha valami olyasmivel kezdenél el foglalkozni, ami szeretsz csinálni? Milyen sport van, amihez kedvet érzel? Egy-egy küzdősport nagyon hatékony tud lenni (capoeira, kungfu).

Vagy bármilyen alkotó tevékenység is jó ötlet (festés, rajzolás, kreatív hobby boltban bármi). Válassz magadnak egy olyan hobbit, amit szívesen csinálsz, amivel szívesen töltöd el az idődet. A küzdősportokat pedig kifejezetten javaslom, az segít levezetni azokat a benned lévő belső lelki feszültségeket, amelyek a vagdosáshoz vezethettek. Ide pedig bármikor írhatsz, amikor csak szükségét érzed!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)