Lélek, öngyilkosság

#Lélek #öngyilkosság

22 db cikk a témában

#öngyilkosság
2021.09.10.

Az öngyilkosság megelőzésének világnapja

A WHO adatai alapján minden negyvenedik másodpercben öngyilkosság miatt hal meg valaki a világon. A szörnyű statisztikai adat mögött személyes tragédiák, megbicsaklott sorsok, a vélt kilátástalanságból a biztos halálba menekülő emberek, összeomló családok állnak - ami egyben korjelzője is társadalmunk állapotának. Szeptember 10. - Az öngyilkosság megelőzésének világnapja.

#öngyilkosság
2020.11.21.

Mire jó a lelkisegély?

A telefonszolgálatok kialakulásának története az 1800-as évek végére nyúlik vissza, New York egyik szállodájában egy idős hölgy sürgősen lelkészt keresett, azonban a portás az éjszakai órákban egyetlen egyházközséget sem tudott elérni. Másnap reggel elsőként a baptista Harry Warren lelkésszel sikerült beszélnie, de a hölgy az éjszaka öngyilkosságot követett el szobájában.

#lelki segély
2018.02.12.

Lelki gondok? Ők segíthetnek!

Lelki gondok kínoznak? Esetleg egy barátod szorul segítségre? Listánkból megtudhatod, hogyan érheted el a legközelebbi lelkisegély-szolgálatot!

#öngyilkosság
2017.07.21.

Öngyilkosság - Szabadulj meg a gondolattól

A Linkin Park frontembere, Chester Bennington 41 évesen lett öngyilkos. Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot, akár másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel, valamint azzal, hogy miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.

#vagdosás
2017.07.16.

Vagdosás és pánikroham - A szakértő válaszol

Hetek óta nem alszom, olyan kimerült vagyok, hogy már a fejem is állandóan fáj és sűrűn tör rám pánikroham. Egyre többet vagdosom magam. Rájöttem, hogy segítséget kell kérnem, kaptam is terápiás időpontot, de félek hogy meg fogok futamodni. - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#öngyilkosság
2017.04.24.

Az öngyilkos gondolatok leküzdése

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz. Azért tragikusabb mindennél, mert az esetek nagyobb hányadában meg lehetne előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot, vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?
#öngyilkosság
2016.10.19.

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Szeptember 10. az öngyilkosság megelőzésének világnapja!

#depresszió
2016.02.17.

A hangulatjavító bogyókról

Az antidepresszánsok és a szorongásoldók használata egyre elterjedtebb. Annyira sietünk, annyira hajszoljuk a boldogságot, hogy egyre többen ezektől a szerektől várják a megkönnyebbülést. Vannak ugyan olyan klinikai esetek, amikor a használatuk elkerülhetetlen, ám sokszor a pszichés támogatás mélyrehatóbban segíthet.

#napfény
2012.12.05.

A kevés napsütés téli depresszióhoz vezethet

Az órákat visszaállítottuk, délutánonként sokkal hamarabb sötétedik és kevesebbet süt a nap. Úgy érzed, hogy kevésbé vagy energikus, több csokit kívánsz és tovább lustálkodsz az ágyban?

#öngyilkossági kísérlet
2012.09.10.

Öngyilkossági kísérlet: mik lehetnek a kiváltó okok?

Az öngyilkosság a harmadik leggyakoribb halálok a tinik körében az amerikai statisztikák szerint. Leginkább az érzelmileg, érzelmi mélyponton lévő fiatalok a legveszélyeztetettebbek, közülük is azok, akik pszichológiai vagy pszichiátriai kezelésre szorulnak depresszió vagy más pszichés problémák miatt.

#meleg
2012.05.13.

Meleg vagy leszbikus tinik zaklatása

Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak és az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, csak hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része online módon történik.