öngyilkosság
#Lélek

Szakítás és öngyilkosság

2011.07.30.
1 perces olvasási idő

Valaki azt mondja neked, hogy „ha elhagysz, megölöm magam?” Ez a szenvedélyes szerelem egyik jele vagy megpróbálja irányítani a döntéseidet?

Öngyilkossági fenyegetőzések, és szakítások

Azt mondta nekem, hogy csak rám tudott gondolni és semmi más nem számított. Amikor megpróbáltam elhagyni, azt mondta, hogy van egy pisztolya, és, hogy öngyilkos lesz.

Ha valaki öngyilkossággal fenyegetőzik, szakítás esetén, lehet, hogy ezt arra használja fel, hogy megpróbáljon téged korlátozni, és a kapcsolatban marasztalni, tekintet nélkül arra, hogy te mit akarsz. Nem igazságos egy partnertől, hogy ilyen érzelmi nyomás alatt tartson, és, hogy téged tegyen felelőssé a saját életéért vagy haláláért.

Azt mondja, hogy annyira szeret, hogy ha elhagynám, megölné magát. Tényleg szeretem őt, de amikor ezt mondja, az megijeszt. Úgy érzem, mintha soha nem hagyhatnám el.

Szakítani valakivel, aki öngyilkossággal fenyegetőzik, nem tesz téged rossz emberré. Mindannyiunknak jogunk van ahhoz, hogy lezárjunk egy kapcsolatot, ha nem vagyunk benne boldogok. Ez egy kicsit nyersnek tűnhet, de ha valaki úgy dönt, hogy kárt tesz saját magában, az az ő választása. Nem kell bűntudatot érezned semmilyen döntés miatt, amit hozol.

Mondd el a barátodnak/barátnődnek, hogy valakivel beszélned kell a fenyegetőzéseiről.

Összezavaró és stresszes lehet ilyen nyomás alatt lenni. Kérj segítséget valakitől, vagy beszélgess egy baráttal, csak, hogy tudd, nem vagy egyedül, sok ezzel egyszerre birkózni.

Szakítás és öngyilkosság

Önbántalmazás és a vagdosás

„Minden egyes alkalommal, amikor szakítunk, megvágja magát. A családját nem érdekli, hogy mi történik, és a barátait sem. Szörnyen érezném magam, ha bármi történne vele, de nem akarok vele lenni.” Ha az ő biztonsága miatt aggódsz, fontos, hogy elmondd egy felnőttnek, hogy mi történik. Ezek az ember valószínűleg tudnak neked segíteni abban, hogy biztonságban tudhasd a partneredet.

Gyakran elég komplex az indoka annak, ha valaki bántalmazza saját magát. Habár az önbántalmazás aggasztó lehet, ha így reagál egy szakításra, akkor az lehet, hogy a te korlátozásodra vagy a kapcsolatotok fenntartására irányul. A legjobb, ha valaki olyantól kap segítséget, aki tudja, hogyan kezelje az ilyen helyzeteket, mint egy pszichológus, pszichiáter, vagy ifjúsági tanácsadó.

Depresszió és öngyilkosság

Mi van akkor, ha a partnered depressziós vagy más mentális egészségügyi gondja van, esetlen öngyilkosságra hajlamos? Sok ember szenved depresszióban, vagy más mentális betegségben. Nagyon nehéz lehet valaki olyannal járni, aki öngyilkosságra hajlamos.

Vannak szervezetek, akik segíthetnek. Mondd el a családjának, és segíts támogatást találni nekik!

(KamaszPanasz - Sz. D. L.)

Ez is fontos: Öngyilkosság: szabadulj meg a gondolattól!