Drog, cigi, alkohol, szenvedélybetegség

#Drog, cigi, alkohol #szenvedélybetegség

107 db cikk a témában

#drog
2015.06.09.

DrogJog: mi számít drognak?

Kipróbálhatom? Ki merjem próbálni? Milyen veszélyei vannak? Mi lesz, ha a szülők megtudják? Mi lesz, ha az iskola igazgatója megtudja? Megéri kockáztatni? Milyen negatív hatásai vannak az egészségemre és a jövőmre nézve? Számos kérdést felvetnek a drogok: összeszedtük a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre.

#drog
2015.01.26.

Őszintén a drogokról

Mára már sajnos bárki hozzájuthat drogokhoz illegálisan és legálisan is. Legálisan például akkor, amikor egy "hiperaktív" gyereknek gyógyszert adnak - ez a gyógyszer valójában egy nagyon erős drog.

#alkohol
2014.11.21.

Alkohol: biztos, hogy nem tudsz élni nélküle?

Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.

#vízipipa
2014.06.11.

Hallottál már a vizipipáról?

A vízipipa egy olyan díszes, pipaszerű szerkezet, amit az asztal közepére tesznek - főként keleti országokban. A vízipipában dohány és víz található, és hosszú csövének végén szipka található, amelyet szívni kell.

#dohányzás
2014.01.15.

Amit tudni érdemes a dohányzásról

Amikor a szüleid voltak fiatalok, bárhol lehetett cigit kapni és dohányozni- még a kórházakban is. Manapság már sokkal jobban tudatában vagyunk annak, hogy a dohányzás mennyire rossz hatással van az egészségünkre.

#dohány
2013.11.20.

Egyre kevesebben dohányoznak Magyarországon

Az elmúlt években a nemdohányzók védelme érdekében tett intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent a dohányosok száma - mondta Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

#alkohol
2013.10.19.

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

#drog
2013.09.11.

A legtöbb függő tinédzserként kezdte

Az amerikai fiatalok jelentős része fogyasztott már alkoholt, és igen sokan vannak, akik drogokat is kipróbáltak. A drog- és alkoholfüggőséggel küzdők jelentős része tinédzser korában kezdte el a függőségét okozó szereket fogyasztani.

#spangli
2013.08.04.

Okok, amiért jobb leállni a spanglival

Az amerikai nemzeti drogszövetség szerint a marihuána a leggyakrabban használt illegális drog. A legfőbb összetevője a THC vagy tetrahidro-kannabiol, ami az állapotváltozást, vagy a "repülést" okozza. Ez egy kémiai anyag, ami a tüdőn keresztül a vérkeringésbe jutva befolyásolja az agy és más szervek működését.

#rizikóterápia
2012.05.08.

Rizikóterápia szenvedélybeteg fiataloknak

Szenvedélybeteg fiatalok számára szervez – kétszer egyhetes élményterápiás – tábort a Megálló Csoport Alapítvány. A „Mindenkinek megvan a maga Everestje” címet viselő programok az alapítványban folyó terápiás foglalkozásokat egészítik ki ezzel a kockázat-kezelésre felkészítő, a feszültséget, nehézségeket vállalni képes, a megoldások keresésére alkalmassá tevő magatartásra neveléssel, sajátos „terápiával”, a példamutatással.

#kokainfüggők
2012.04.29.

Elbutulást okoz a kokain

Kétszer gyorsabban fogy a kokainfüggők szürkeállománya, mint amennyit az öregedéssel természetesen együtt járó agyszövet vesztés indokol - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.

#dohányzás
2012.01.02.

Tilos a dohányzás a zárt légterű helyeken

Lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Ezzel együtt pénteken enyhítettek a jogszabályon, így a játékkaszinókban rá lehet majd gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

#buli
2011.12.31.

Több tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.

#életmód
2011.11.27.

A magyar kamaszok egészsége és életmódja 2010-ben

„Serdülőkorú fiatalok egészsége és életmódja 2010” címmel megjelent az Iskoláskorú Gyermekek Egészségmagatartása (Health Behaviour in School-aged Children; HBSC) nemzetközi kutatás legújabb, több mint 8000 tanuló bevonásával lezajlott országos felméréséről készült kutatási jelentés.