Drog, cigi, alkohol, szenvedélybetegség

#Drog, cigi, alkohol #szenvedélybetegség

107 db cikk a témában

Mit tartalmaz a cigaretta?
#cigaretta
2021.11.26.

Mit tartalmaz a cigaretta?

A cigi - a mindenki által ismert nikotinon kívül - még 4000 különböző anyagot tartalmaz, melyek többségükben szintén károsak az emberi szervezetre. Te tudod, mi minden kerül a szervezetedbe, ha cigizel?

Az elektromos cigaretta veszélyei és mellékhatásai
#elektromos cigi
2021.04.14.

Az elektromos cigaretta veszélyei és mellékhatásai

Az elektromos cigi egy akkumulátorról üzemelő eszköz, ami a hagyományos cigaretta alternatívájaként látta meg a napvilágot. Vannak, akik úgy vélik: kevésbé káros az egészségre, ráadásul olcsóbb is. De vajon igaz ez?

#alkohol
2020.12.29.

Vigyázat! Többet iszunk a TV hatására

Egy holland és kanadai tudósok által végzett, a televíziónak az ivási szokásokra gyakorolt hatásait vizsgáló kutatás szerint azok, akik a képernyőn gyakran látnak alkoholt reklámozó vagy alkoholfogyasztásról szóló képsorokat, másfélszer több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akik csak ritkán látnak ilyen jellegű reklámokat.

#dohányzás
2020.12.22.

16 házi orvosság, hogy leszokj a dohányzásról

Ez egy nagyon nehéz feladat lehet egy olyan embernek, aki láncdohányos. Lehet, hogy van pár döntésed annak érdekében, hogy leszokj a dohányzásról, de sikerült már valaha is ezt a szokásodat abbahagyni? A dohányzás az egyik legszörnyűbb szokás, egy szál is veszélyeztetheti a tüdőd és kialakíthat különféle súlyos betegségeket.

#cigi
2020.09.02.

A sport segít a dohányzásról való leszokásban

A dohányzásról leszokni nem könnyű, minden segítség jól jöhet. Több kutatási eredmény is alátámasztja, hogy már a napi tíz perces testmozgás is jelentősen csökkenti a nikotin utáni vágyat. Nos, mit gondolsz, megpróbálod?

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel
#metamfetamin
2019.11.30.

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel

A metamfetamin egy függőséget okozó stimuláns drog. Tiltott laboratóriumokban készül, olyan szerekből, mint az akkumulátorsav, gázolaj és száraz tisztítók. A kristályos metamfetamin egy sokkal koncentráltabb forma, ami elszívható.

Mi az a szerelemdrog?
#drog
2019.10.24.

Mi az a szerelemdrog?

Az ecstasy, tudományos nevén MDMA, egy erőteljes illegális drog, melyet a fiatalok a szervezetük felpörgetésére használnak. Erős izgatószer, melyet legtöbbször pirula formájában lehet kapni, de létezik por alapú ecstasy is.

Miért veszélyes a mefedron?
#drog
2019.03.10.

Miért veszélyes a mefedron?

A mefedron egy olyan fajta kábítószer, melyet fehér por vagy a port tartalmazó kapszulaként árulnak, de tabletta és folyékony formában is hozzáférhető. A szert esetenként methylone-nal keverik. Gyakran növényvédő szerként vagy fürdősóként árusítják a neten, de a porszívó illatosítókban is megtalálható.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei
#drog
2018.06.17.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei

A kábítószerek fogyasztását általában jellegzetes tünetek kísérik, melyek időben történő felismerése életmentő lehet. A számtalan gyanújel közül ezúttal a bőrtüneteket mutatjuk be.

#drog
2016.11.26.

Mi történik, ha drogozol?

A kábítószer sok tininek okoz gondot, hiszen kipróbálják és rászoknak. Talán nem sejtik, de cselekedetükkel a szüleiket és más hozzátartozóikat is hatalmas akadályok elé állítják, nemcsak saját magukat.

#függő
2016.07.15.

Kábítószer és alkoholfüggőség

Eszedbe jutott már, hogy talán nem kellene annyi alkoholt innod, vagy kábítószert használnod? Az életedet mennyiben befolyásolja ezek használata? Még a gondolattól is rosszul vagy, ha szóba kerül az ivás vagy a drogozás? Elveszted az önkontrollt, ha ital vagy drog kerül a közeledbe?