Drog, cigi, alkohol, szenvedélybetegség

#Drog, cigi, alkohol #szenvedélybetegség

107 db cikk a témában

#cannabis
2011.01.27.

A tinik nyugtatóként használják a Cannabist? Helytelen megoldás!

Amikor a szokásos gyógymódok befuccsolnak, néhány tini a droghoz, pontosabban a Cannabishoz fordul. Egy napjainkban felszínre került kutatásból ugyanis kiderült, hogy az amerikai tinik nagy része azért szívja a Cannabist, hogy „megnyugodjon, meggyógyuljon”, nem pedig azért, hogy egész este partizzon.

#energiaital
2011.01.08.

Energiaital-fogyasztókból alkoholisták?

A cím meghökkentő lehet, de nem szó szerint kell értelmezni. A kutatást egy amerikai intézet végezte, mely szerint azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak energiaitalokat, könnyen problémás alkoholfogyasztókká válhatnak.

#dohányzás
2010.12.25.

Miért dohányoznak a nők?

Míg a férfiak egy plusz inger élménye miatt gyújtanak rá, a nők számára a cigaretta a stressz, az idegesség vagy az elhízás ellen hatásosnak gondolt eszköz.

#videójáték
2010.12.17.

Videójáték függés

Egy kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

#dohányzás
2010.11.08.

9 ok, hogy miért nem érdemes rászokni a dohányzásra

El akarod kerülni a dohányzást? Nem akarsz rászokni, de kíváncsi vagy, a többiek vajon miért cigiznek? A dohányzás rendszerint egyfajta lázadásként kezdődik, ám egy életre szóló káros szenvedéllyé alakulhat. Íme 9 tipp, hogyan kerüld el, hogy akaratlanul rászokj a dohányzásra:

#film
2010.10.01.

Dohányzás filmek hatására?

Az elmúlt időszakban a kutatók több felmérést és vizsgálatot is elvégeztek. Szerintük az, ha egy sztár rágyújt egy filmben, nagyban ösztönzi a fiatalokat, hogy ők is elkezdjék a cigizést.

#alkohol
2010.09.19.

Alkohol elsősegélyt tanítanának a kamaszoknak az iskolákban

Egyelőre csak Nagy –Britanniában,ahol egy felmérés szerint a 14-16 évesek mintegy harmada minden hétvégén fogyaszt alkoholt. Éppen ezért fontos, hogy a tinik megtanulják, hogyan részesítsék elsősegélyben veszélyesen részeg barátaikat – állítja a Brit vöröskereszt.

#házibuli
2010.09.03.

Hogyan kerüljük el az ittas vezetést házibuli után?

Rengeteg módja van annak, hogyan csináljunk egy sikeres partit úgy, hogy mindenki épségben hazaérjen. Ha a bulinak vége, a meghívottaknak egy igen nehéz kérdéssel kell szembesülniük: hogy jutunk haza?

#mefedron
2010.09.02.

Betiltják a mefedront!

A kormány drogügyi tanácsadó testülete úgy döntött: betiltják a "kati" becenéven is ismert népszerű partidrogot, a mefedront.

#pipa
2010.08.31.

Pipák és a szivarok - Veszélytelenebbek, mint a cigaretta?

A pipázók és a szivarozók többsége tudja és állítja, hogy a dohányzás káros az egészségre. De legtöbbjük mégis fenntartja és elhiteti magával és a környezetével azt a tévhitet, hogy a pipázás vagy a szivarozás valahogy egészségesebb, mint a cigizés. A valóság azonban az, hogy ezek a dohány termékek ugyanazokat a veszélyeket hordozzák magukban, mint a cigi. Sőt, néha még nagyobbakat is.

#alkohol
2010.08.23.

Alkohol: Indokok, amiért inni kezdesz

Amikor a szüleid és a tanárok figyelmeztetnek téged az alkohol káros hatásaira, általában a kezedbe adnak egy unalmas statisztikát, ami igazából semmit nem jelent neked. Az egészet csak számoknak tekinted, kivéve ha ismersz olyat aki megsebesült, esetleg meghalt egy ivással kapcsolatos balesetben.