Drog, cigi, alkohol, dohányzás

#Drog, cigi, alkohol #dohányzás

104 db cikk a témában

#dohányzás
2012.04.29.

Dohányzás a fiatalkorúak börtönében

A 24 évnél fiatalabb korosztály 40 százaléka dohányzik. Arról nincs pontos adat, hogy a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében mi a helyzet, de abban minden szakember egyetért: a zárt térben többen, és valószínűleg többet nyúlnak dohánytermékekhez.

#dohányzás
2012.04.25.

Könnyedén veszik a dohányzást a fiatalok

Egy közel 100, dohányos fiatal megkérdezésével végzett kutatás eredményei szerint majdnem 70%-os azok aránya, akik naponta gyújtanak cigarettára, és közel 30%-uk több mint 10 szálat szív el ennyi idő alatt – derül ki a Szinapszis Kft. felméréséből, amelyet a cég a KamaszPanasz.hu weboldal látogatóinak körében készített.

#dohányzás
2012.01.02.

Tilos a dohányzás a zárt légterű helyeken

Lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Ezzel együtt pénteken enyhítettek a jogszabályon, így a játékkaszinókban rá lehet majd gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

#dohányzás
2011.12.03.

A nehéz leszokás genetikai okai

Egypetéjű és kétpetéjű ikerpárok dohányzásról való leszokását elemezve arra a következtetésre jutottak amerikai kutatók, hogy genetikai okok is közrejátszanak abban, mennyire sikeres valakinél a leszokás - számolt be az eredményekről a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

#dohányzás
2011.11.22.

A filmek rászoktatnak a cigire?

Azok a tinik, akik olyan filmeket néznek, melyekben a színészek dohányoznak, sokkal nagyobb valószínűséggel fognak rágyújtani - állítják brit tudósok.

#drog
2011.07.28.

Gyilkos drogok: nemcsak Amy Winehouse járhat pórul

Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.

#dohány
2011.07.07.

Sokkoló figyelmeztetés a cigisdobozokon - Fotókkal!

2012-től kezdve még hangsúlyosabbá válik a dohányzásellenes kampány, az Amerikai Egyesült Államok illetékes szervezete, az FDA változtatásokat hajt végre a dohánytermékeken látható figyelmeztetések méretében és tartalmában.

#dohány
2011.06.19.

Baktérium van a cigarettában?

A cigi egy masszív „baktériumgyár”, mely számos, baktériumok által okozott betegséget idézhet elő a dohányosok esetében.

#cigi
2011.03.18.

Jogosan tiltják ki az iskolákból a dohányzó diákokat?

Ősztől az összes oktatási intézményben betiltanák a dohányzást, a jelenlegi szabályozás szerint azonban az iskolák még tehetnek engedményeket. Ki, hol, mikor gyújthat rá az iskolában, és milyen büntetést kaphat az a diák, aki megszegi a dohányzási tilalmat?

#dohányzás
2010.12.25.

Miért dohányoznak a nők?

Míg a férfiak egy plusz inger élménye miatt gyújtanak rá, a nők számára a cigaretta a stressz, az idegesség vagy az elhízás ellen hatásosnak gondolt eszköz.

#dohányzás
2010.12.01.

Mi is az a „third-hand” dohányzás?

A third-hand dohányzás tulajdonképpen azokat a felületeket érinti, amellyel a dohányos közvetlenül érintkezik. Kanapék, ruhák szövetek és egyéb berendezési tárgyak. Ezek ugyanúgy veszélyesek a többi emberre is, főleg a kisgyerekekre, akik kúsznak-másznak és lépten-nyomon, mindent a szájukba vesznek, ezáltal rengeteg – dohányzásból származó – fertőzést kaphatnak el.

#dohányzás
2010.11.18.

A dohányfüstmentes munkahelyekért

A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért, a Légúti Betegek Országos Egyesülete és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány csatlakozik ahhoz az európai kezdeményezéshez, amely sürgeti, hogy törvény garantálja minden munkavállaló számára a dohányfüstmentes munkahelyen való munkavégzés lehetőségét.

#dohányzás
2010.11.08.

9 ok, hogy miért nem érdemes rászokni a dohányzásra

El akarod kerülni a dohányzást? Nem akarsz rászokni, de kíváncsi vagy, a többiek vajon miért cigiznek? A dohányzás rendszerint egyfajta lázadásként kezdődik, ám egy életre szóló káros szenvedéllyé alakulhat. Íme 9 tipp, hogyan kerüld el, hogy akaratlanul rászokj a dohányzásra: