Drog, cigi, alkohol, dohányzás

#Drog, cigi, alkohol #dohányzás

105 db cikk a témában

#dohányzás
2015.10.13.

Találd meg a kiutat a dohányzásból!

Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!

#dohányzás
2015.10.06.

Hogyan szokhatsz le a dohányzásról?

A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.

#dohány
2015.10.04.

Mi történik a testeddel, ha leszoksz a dohányzásról?

Sosem túl késő leszokni a dohányzásról! Leszokni - akármilyen korban és akárhány évnyi dohányzás után is teszed - azt jelenti, hogy a várható élettartamod ideje megnövekszik, feltéve ha azelőtt szoksz le, mielőtt komoly betegséged lenne. Íme, a leggyakoribb kérdések a dohányzással való felhagyásról.

#dohányzás
2015.10.03.

Dohányzás: a leszokás nehézségei

Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amit a dohányzásról való leszokás okoz.

#vizipipa
2015.09.18.

Vízipipa: ebbe is belefulladhatsz

A tévhitekkel ellentétben a vízipipadohány szívásával is nikotin és szén-monoxid jut a szervezetbe. A 20-tól 80 percig tartó vízipipázás során, annyi füst jut be a szervezetbe, mint száz cigaretta elszívásával.

#dohányzás
2015.01.27.

A cigitől csökken az IQ!

A dohányzóknak alacsonyabb az IQ-ja, mint a nemdohányzóké, és minél többet szívnak, annál alacsonyabb! Napi egy doboz cigi átlagosan 7.5 ponttal kisebb IQ-t jelent!

#dohány
2014.01.24.

Nemdohányzók védelme: két év, százezer ellenőrzés

A szórakoztató és vendéglátó-ipari egységekre szabták ki a legtöbb bírságot az elmúlt évben a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak megszegése miatt. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal éves összesítéséből az is kiderül, hogy tavaly közel 50 ezer egységet kerestek fel a tisztiorvosok és a közegészségügyi felügyelők.

#dohányzás
2014.01.15.

Amit tudni érdemes a dohányzásról

Amikor a szüleid voltak fiatalok, bárhol lehetett cigit kapni és dohányozni- még a kórházakban is. Manapság már sokkal jobban tudatában vagyunk annak, hogy a dohányzás mennyire rossz hatással van az egészségünkre.

#dohány
2014.01.08.

Leszokni újévkor sem egyszerű

A dohányosok 40 százaléka tesz valamilyen újévi fogadalmat, és közülük minden második káros szenvedéllyel élő a cigarettára vonatkozóan hoz meg egy döntést – derül ki a Szinapszis Kft. közel 700 dohányos megkérdezésével végzett felméréséből.

#dohány
2013.11.20.

Egyre kevesebben dohányoznak Magyarországon

Az elmúlt években a nemdohányzók védelme érdekében tett intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent a dohányosok száma - mondta Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

#dohányzás
2013.05.31.

Nem akar több ember leszokni a dohányzásról

Nem változott a dohányosok leszokási hajlandósága az elmúlt két évben – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, közel 700 dohányos felnőtt megkérdezésével végzett kutatásból, amelyet a piackutató cég a Nemdohányzók Világnapja alkalmából készített.

#dohányzás
2013.05.13.

Túl vonzóak a cigarettás dobozok

„A dohányzás károsítja az Ön és környezete egészségét.” – biztosan ismerős mondat, főként azok számára, akik dohányoznak. Nem ez az egyetlen módszer azonban, amellyel az Európai Unió döntéshozói igyekeznek kevésbé vonzóvá tenni a dohányzást a tagországok polgárai számára.

#dohányzás
2012.10.10.

Dohányzás: hatékonyak-e a leszoktató programok?

Tiltani nem lehet a dohányzást a fiatalok körében, más, hatékonyabb eszköz kell ahhoz, hogy rávilágítsuk a figyelmet a károsító hatására, a következményekre. Kilenc ország részvételével zajlott az a nemzetközi, európai uniós támogatással megvalósuló program, amelyben hazánk is részt vett.