Drog, cigi, alkohol, dohányzás

#Drog, cigi, alkohol #dohányzás

105 db cikk a témában

#film
2010.10.01.

Dohányzás filmek hatására?

Az elmúlt időszakban a kutatók több felmérést és vizsgálatot is elvégeztek. Szerintük az, ha egy sztár rágyújt egy filmben, nagyban ösztönzi a fiatalokat, hogy ők is elkezdjék a cigizést.

#pipa
2010.08.31.

Pipák és a szivarok - Veszélytelenebbek, mint a cigaretta?

A pipázók és a szivarozók többsége tudja és állítja, hogy a dohányzás káros az egészségre. De legtöbbjük mégis fenntartja és elhiteti magával és a környezetével azt a tévhitet, hogy a pipázás vagy a szivarozás valahogy egészségesebb, mint a cigizés. A valóság azonban az, hogy ezek a dohány termékek ugyanazokat a veszélyeket hordozzák magukban, mint a cigi. Sőt, néha még nagyobbakat is.

#cigi
2010.08.25.

Cigi a suliban

Titokban, a tanárok elől elbújva a WC-n cigizel, próbálod káros (és számodra tiltott) szenvedélyed leplezni a tanáraid és szüleid előtt? Esetleg szeretnél leszokni, és eltávolodni a rád rossz hatással lévő csoporttól, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Bárhogyan is érezz, mindkettő csoportról szót ejtünk ebben a cikkben.

#dohányzás
2010.08.17.

A dohányzó tinilányok elhízott felnőtté válhatnak

A Te környezetedben is vannak olyan csajok, akik egyik cigiről a másikra gyújtanak, mert azt hiszik, ettől menők lesznek és vékonyak maradnak? Nos, egy új finn kutatás eredmény csalódást kell, hogy okozzon nekik, megcáfolja a karcsúság és cigaretta összefüggéséről szóló tévhiteket.

#dohányzás
2010.07.06.

Tiltólistán a mentolos cigaretta?

Csak az USA-ban az eladott cigarettamennyiség több mint negyedét a mentolos cigaretta teszi ki. Kutatások szerint a mentolos aromával „dúsított” cigaretta hagyományos társainál sokkal csábítóbb a fiatalok számára, ráadásul gyorsabb hozzászokást okoz, és sajnos nehezebb is leszokni a szívásáról.

#dohányzás
2010.06.29.

Focisták, élsportolók - mégis dohányoznak

Gátja lehet-e egy sportoló pályafutásának, ha valamilyen káros szenvedély rabja? Nyilvánvaló, hogy az ő szervezetüket is ugyanúgy károsítja a dohányzás, ennek ellenére szép számmal vannak nem éppen példás életet élő, mégis egykor vagy jelenleg csúcsra jutott sportolók. Gondoljunk csak az aranylabdás, világ-és európabajnok Zinedine Zidane-ra.

#dohányzás
2010.06.25.

Betilthatják a dohányipari adalékanyagokat

Asztmás és allergiás, tüdő- és légúti betegségekkel foglalkozó társaságok és egyesületek egyhangúlag támogatják, hogy tiltsák meg minden olyan adalékanyag alkalmazását, amely a dohánytermékek fogyaszthatóságát, illetve a hozzászokást, a függőség kialakulását erősítheti.

#cigi
2010.06.24.

Hogy okosan tudj dönteni - 20 tény a dohányzásról

Ez a cikk nem a szokásos, dohányzásról lebeszélő "kampányszöveg". Csak közlünk néhány, számodra eddig valószínűleg ismeretlen adatot a cigarettázásról. A döntés ezután már a Te felelősséged!

#dohányzás
2010.06.13.

A cigaretta hatalma

Hogy miért olyan hatalmas ellenség a cigaretta? Ha érdekel, és foglalkozol a következményekkel, megismered a hatását, az segíteni fog a leszokásban! A tudás hatalom!

#
2010.05.09.

A dohányzás hát- és gerincproblémákhoz vezethet

Az egyre fiatalabb korosztályokat érintő hát- és derékfájás a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A tényezők sora mostantól a dohányzással bővül. A füstölgés ugyanis olyan anyagok kiválasztását indítja be szervezetünkben, amelyek a fájdalomhoz vezethetnek.

#dohányzás
2010.04.30.

Már egy szál cigarettától is függő lehetsz!

Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző, de az utóbbi 10 évben a nők is kezdtek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere".

#dohányzás
2009.08.14.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról?

Ha leszoksz a dohányzásról, pár napon belül visszanyered íz- és szagérzékelésedet, légzésed egyenletesebbé és természetesebbé válik, életritmusod kiegyensúlyozottabb, álmod frissítőbb lesz. "Tovább is van, mondjam még?"

#dohányzás
2009.07.03.

Dohányzás pro és kontra

Az életünkben gyakorlatilag mindennek van pozitív és negatív oldala. Ami a dohányzást illeti, pillanatok alatt fel tudjuk sorolni a cigizés ellen szóló érveket, de mellette aligha tudnánk érvelni.

#drog
2009.05.31.

Hogy ellen tudj állni a kísértésnek!

Egy káros szenvedély abbahagyása, különösen, ha annak régebb óta rabja vagy, nem könnyű. Erős elhatározást, kitartó erőt, rengeteg időt, és önmagad iránti türelmet kíván. Ha elsőre nem sikerül elhatározásodat véghezvinni, ne csüggedj. Végy egy nagy levegőt, és kezdd újra! Néhány hasznos tippel megpróbálunk segíteni.