Drog, cigi, alkohol, buli

#Drog, cigi, alkohol #buli

93 db cikk a témában

#dohányzás
2010.08.17.

A dohányzó tinilányok elhízott felnőtté válhatnak

A Te környezetedben is vannak olyan csajok, akik egyik cigiről a másikra gyújtanak, mert azt hiszik, ettől menők lesznek és vékonyak maradnak? Nos, egy új finn kutatás eredmény csalódást kell, hogy okozzon nekik, megcáfolja a karcsúság és cigaretta összefüggéséről szóló tévhiteket.

#dohányzás
2010.07.06.

Tiltólistán a mentolos cigaretta?

Csak az USA-ban az eladott cigarettamennyiség több mint negyedét a mentolos cigaretta teszi ki. Kutatások szerint a mentolos aromával „dúsított” cigaretta hagyományos társainál sokkal csábítóbb a fiatalok számára, ráadásul gyorsabb hozzászokást okoz, és sajnos nehezebb is leszokni a szívásáról.

#dohányzás
2010.06.29.

Focisták, élsportolók - mégis dohányoznak

Gátja lehet-e egy sportoló pályafutásának, ha valamilyen káros szenvedély rabja? Nyilvánvaló, hogy az ő szervezetüket is ugyanúgy károsítja a dohányzás, ennek ellenére szép számmal vannak nem éppen példás életet élő, mégis egykor vagy jelenleg csúcsra jutott sportolók. Gondoljunk csak az aranylabdás, világ-és európabajnok Zinedine Zidane-ra.

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról
#tv
2010.06.20.

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról

Úgy tűnik, hogy a fiatalok alkoholizálásának megelőzésére szolgáló törekvéseket a televízió fő műsoridejében az alkohol fogyasztására buzdító burkolt üzenetek aláássák.

#eyeballing
2010.06.10.

Vodka a szembe - Veszélyes trükk

Vodka eyeballing – ez a neve a legújabb őrületnek, mely Nagy-Britanniából indult, ám mára világszerte elterjedt a fiatalok között. Azonban kevesen tudják, hogy az új hóbort vakságot okozhat.

#
2010.05.09.

A dohányzás hát- és gerincproblémákhoz vezethet

Az egyre fiatalabb korosztályokat érintő hát- és derékfájás a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A tényezők sora mostantól a dohányzással bővül. A füstölgés ugyanis olyan anyagok kiválasztását indítja be szervezetünkben, amelyek a fájdalomhoz vezethetnek.

#fesztivál
2010.05.01.

A nyári fesztiválok veszélyei

Ha nyár, akkor fesztiválok, koncertek és persze bulik! Azért nem árt, ha a szórakozást nem rontja el semmi kellemetlenség. Mutatjuk, hogy mire figyelj.

#dohányzás
2010.04.30.

Már egy szál cigarettától is függő lehetsz!

Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző, de az utóbbi 10 évben a nők is kezdtek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere".

#főiskola
2010.04.27.

Idegenek viszik fel a lakásukra - Mit kezdjek a húgommal?

"A húgom elsőéves főiskolás, és előtte a középiskolában sohasem ivott. Most, hogy távol kerül a szülői háztól, arra használja ezt a szabadságot, hogy keményen iszik a bulikon és utána ismeretlen fickók a lakásukra furikáznak vele..."

#tin
2010.02.19.

Alkohol és energiaital együttes hatása

Az alkohol és energiaital keveréke magas bódultsági szintet idéz elő és növeli a vezetés veszélyeinek kockázatát. Az energiaital - ami fiatalok által igen közkedvelt - koffeinlöketet ad, ugyanakkor jól ismert italokban is fellelhető, mint például a Red Bull-vodkában. Az alkohol és az energiaital keveréke egy veszélyes mix lehet, egy floridai egyetem által végzett kutatás szerint.

#alkohol
2010.01.19.

A világos színű italok nem okoznak másnaposságot?

Számos városi legenda kering arról, hogy a világosabb italok segíthetnek abban, hogy ne legyünk másnaposak. Nos, ez azért nem így van, bár tény, hogy segíthet, de az állítás így magában nem állja meg a helyét!

#alkohol
2010.01.18.

Ne idd el az agyad!

Egy új ausztrál kutatás szerint, akármennyire is hangzik butaságnak, néhány tini annyit iszik egyszerre, hogy az eszméletét is elveszti. A 15 évesek több mint negyede állítja, hogy ez már megtörtént vele.

#alkohol
2009.12.31.

Mi okozza a másnaposságot, mit tehetünk ellene?

Kutatások mutatták ki, hogy a szeszes italokban az alkohol és a tejsav egymással való reakciója okozza a reggeli rosszullétet, fejfájást és az ingerlékenységet. Ezek és a szomjúság az alkohol dehidratáló hatásainak eredménye.

#tequila
2009.12.29.

Tequila vagy vörösbor? Mondd, Te mit választanál?

Akár bevalljuk a szülőknek, akár nem, a szilveszteri bulik szinte elképzelhetetlenek valamiféle alkohol nélkül. Biztos felmerült már bennetek a kérdés, vajon az alkoholnak vannak-e jó hatásai? Ha igen, vajon a tequila vagy a vodka a jobb? És vajon tényleg a vörösbor lenne a legjobb választás az antioxidánsok miatt?

#energiaital
2009.12.28.

Energiaital alkohollal - Veszélyes pörgés

Itt a szilveszteri bulik ideje, szeretnél sokáig, jókedvűen ünnepelni, s bár szüleid bizonyára óva intettek a felelőtlen alkoholfogyasztástól, sokakban felmerülhet a kérdés, vajon melyik kevésbé káros: vodka-Red Bull fogyasztása mérsékelten (2-3 ital), rum-kóla fogyasztása, vagy más alkohol és Mountain Dew keverése?