Betegségek, idegesség

#Betegségek #idegesség

80 db cikk a témában

#cukorbeteg
2011.05.19.

Légy ura a cukorbetegségnek!

Most biztosan azt kérdezed magadtól: Miért pont én? Nos, együtt élni a cukorbetegséggel nem könnyű. És ez sajnos minden helyzetben igaz. Akkor is, ha csak éppen most diagnosztizáltak vele, és akkor is, ha már évek óta ezzel a betegséggel élsz.

#adhd
2011.05.16.

Hiperaktív kamaszok

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), egy olyan rendellenesség, mely megakadályozza a gyerekeket a koncentrálásban és az odafigyelésben. Az ezzel küzdők könnyen megzavarhatók, hamar elterelődik a figyelmük a fontos dolgokról.

#rosszullét
2011.05.08.

Vészhelyzet: segíts, ne ess pánikba!

Ahhoz, hogy vészhelyzetben segíteni tudjunk, meg kell vizsgálni a beteget. Már távolabbról is látjuk a bőrét, ez lehet sápadt, kipirult, kiütéssel teli, száraz vagy erős verítékezést tapasztalunk.

#kisállat
2011.05.01.

Állatterápiával a depresszió ellen

Ki szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.

#probiotikum
2010.10.13.

Egészségünk őrei: a probiotikumok

A téli időszakban gyakori náthás, meghűléses panaszok megelőzése és kezelése kapcsán egyre többet hallhatjuk a probiotikum kifejezést. Sokan mégsem ismerjük pontos jelentését, nem tudjuk mikor, és hogyan alkalmazhatjuk őket egészségünk védelmében. A probiotikumokról dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

#vízmérgezés
2010.08.27.

Vízmérgezés - mikor jóból is megárt a sok

Ha nagy folyadékvesztés esetén valaki hirtelen felhajt két és fél liter vizet, nagy veszélynek teszi ki magát, mert felbomlik a szervezet biológiai egyensúlya, szakszerűen fogalmazva az ionháztartása. Ezt a folyamatot nevezzük vízmérgezésnek. A betegség agyduzzanatot, kómát, halált is okozhat!

#számítógép
2010.08.21.

Internet - Káros hatások az agyra

A számítógép amellett, hogy megkönnyíti életünket könnyen rabságba is ejt. A monitor előtt töltött aránytalanul nagy idő miatt egyre nő a számítógép- és internet-függők, valamint a magatartási zavarokkal küzdők száma. Ráadásul az agyadban is változásokat okoz.

#aquapark
2010.07.21.

Ha kihajózol - Biztonságban a vízi járműveken

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#MP3
2010.07.14.

Mit csinál az MP3 lejátszód a hallásoddal?

Ha úgy gondolod, hogy a hangos zene hallgatása semmilyen károsodással nem jár, akkor tévedsz. Ha azt hiszed, hogy bírod még a strapát és bírni is fogod addig, amíg nem gondolod úgy, hogy az olvasás csendesebb nyugodtabb elfoglaltság, akkor is tévedsz. Sajnos a hallási problémák a mai modern lejátszók miatt sokkal hamarabb is jelentkezhetnek, mint a nyugdíjas kor.

#internet-függők
2010.05.30.

Az internetfüggők körében gyakoribb a depresszió

A Leeds-i Egyetem kutatói állításuk szerint egyértelmű bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy egyre több az olyan számítógép-használó, akik körében kényszeres jelleget öltött az internetezés: az átlagos függő a való életben minimalizálja a társas érintkezések számát, és sokkal inkább a virtuális térben – chatszobákban és online-közösségekben – éli életét. A brit kutatók hangsúlyozzák, hogy a világhálón való szörfölés teljes függőséghez is vezethet, s ez a mentális egészségi állapotot is negatívan befolyásolja.

#tévézés
2010.04.28.

A tévézés ölhet

A tévénézés ártalmas az egészségre: minden televízió előtt töltött óra növeli a halálos szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának, valamint az infarktus és agyvérzés előfordulásának kockázatát.

#lisztérzékenység
2010.03.31.

Meddőséget okozhat a kezeletlen lisztérzékenység?

A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.