karácsony
#Betegségek

Karácsonykor is egészségesen

2022.12.25.
2 perces olvasási idő

Rengeteg alternatíva és megoldás létezik, hogy az ünnepek alatt se kelljen lemondani a finomságokról. Ha valamit megkívánsz (például egy nagy szelet tortát, vagy egy pár szem szaloncukrot), ehetsz néhány falatot belőle, de fontos, hogy mindig tarts mértéket, és tartsd magad a korábban felállított tervedhez. A KamaszPanasz most ebben lesz a segítségedre.

Ünnepi túlélőkalauz cukorbetegeknek

Karácsonykor is egészségesenCukorbetegként fogyaszthatsz ugyan bizonyos mennyiségű cukrot, de figyelned kell arra, hogy mely ételekből mennyit eszel. Karácsonykor – mikor az asztal roskadozik a finomabbnál finomabb ételektől – különösen figyelned kell arra, hogy mit eszel. Az ünnepek alatt legyen az a célod, hogy egészséges maradj, sikeresen beoszd az édességeket, és ne vidd túlzásba a fogyasztásukat.

Ünnepi túlélőkalauz cukorbetegeknek

Karácsony és a diabétesz

A cukorbetegeknek az ünnepek nagyon sok megpróbáltatást tartogatnak: cukor és sütemény mindenütt, és egyedül az önmegtartóztatás segíthet. Mielőtt még teljesen lemondanál az ünnepi hangulatról, ne add fel! A cukorbetegeknek is lehet szép a Karácsony, sőt!

Karácsony és diabétesz

Hogyan készülj a karácsonyra, ha allergiás vagy?

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Karácsony és allergia

Balesetveszélyes karácsony

A havas karácsony ritka, az orvosi rendelőben töltött azonban annál gyakoribb Nagy-Britanniában, ahol hagyományosan az év végi ünnepi készülődés napjai a legveszélyesebbek az otthoni balesetek szempontjából.

Karácsonyi balesetek

Pattanások elleni tippek az ünnepekre

Eljött az ideje a karácsonyi buliknak, fényképezkedésnek... és a pattanásoknak?! De fel a fejjel! Kezelheted, ápolhatod, elfedheted a mitesszereket – és így csodásan fogsz kinézni a téli szünet alatt is! Egyszerű tanácsainkkal felkészítheted a bőrödet az elkövetkezendő időszakra.

Pattanáskezelés karácsonykor

Karácsonyi menük a világ minden tájáról

A karácsonyi menü sok családban évtizedekig változatlan marad, sokaknál a halászlé és a töltött káposzta nélkül nem is lenne teljes az ünnep. De vajon mi kerül az asztalra a Föld másik oldalán? Induljunk hát képzeletben egy Föld körüli utazásra, és kukkantsuk be különböző országok karácsonyi vacsoráiba!

Karácsonyi menük

Hogyan szabadulj meg az ünnepi pluszkilóktól?

Töltött káposzta? Vajjal sütött pulyka? Diós és mákos bejgli? Az ünnepi ételek nem juttatják az eszedbe a kívánt ajándékként érkező plusz kalóriákat?

Hogyan add le a karácsonykor felszedett kilókat?

A rákbetegség és az ünnepek

A rákos betegek és családtagjaik az ünnepek alatt vegyes érzelmekkel küzdenek. Boldogság, aggodalom és nagy érzelmi hullámzások. Sokan nem tudják, hogyan tartsák meg a tradíciókat úgy, hogy közben minden másra is oda kell figyelniük, és megpróbálják problémamentessé tenni az ünnepeket. Pedig az ünnepnek nem az aggodalmakról kellene szólnia.

Szomorú ünnepek

(KamaszPanasz)