Betegségek, diabétesz

#Betegségek #diabétesz

67 db cikk a témában

#cukorbetegség
2015.01.09.

Egyes típusú diabétesz és más betegségek

A fiatalok körében az egyes típusú cukorbetegeknek nagyobb az esélyük bizonyos autoimmun betegségek kialakulására. A legtöbb diabéteszes kamaszt sosem kell más autoimmun betegséggel kezelni, néhányukat viszont igen. Tudj meg többet azokról a betegségekről, amelyek az egyes típusú cukorbetegeknél előfordulhatnak.

#vér
2014.11.16.

Az elhízott tinik hajlamosabbak az impotenciára

A 14-20 év közötti elhízott fiatalok csak feleakkora tesztoszteron-szinttel rendelkeznek, mint vékonyabb társaik, így sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy felnőtt korukban impotenciával kell majd küzdeniük – állítja egy új amerikai tanulmány.

#cukorbeteg
2014.10.31.

Az inzulinrezisztencia cukorbetegséget is okozhat

Az inzulinrezisztencia hátterében állhat betegség is, ám sajnos sok esetben nem erről van szó. Napjainkban, amikor a mozgásra nincs elég idő, és sok a hizlaló gyorsétel, akkor bizony az inzulinrezisztencia is könnyebben kialakul.

#menstruáció
2014.10.28.

Menstruáció és diabétesz

A menstruációs ciklus alatt a vércukorszint is változik, illetve különböző hatások érik a szervezetet a ciklus különböző szakaszában. A változások akár ciklusról ciklusra, hónapról hónapra különbözőek lehetnek. Rengeteget segít azonban, ha nyomon követed a vércukorszinted változását, és ezeket dokumentálod is, így könnyebben tudod kezelni az esetleges rosszulléteket.

#diabétesz
2014.09.18.

A diabétesz gyógyszer a hosszú élet titka?

A metformin a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt készítmény. Egy kutatás szerint a gyógyszer a nem diabéteszes egyének egészségét is kedvezően befolyásolja.

#cukorbeteg
2014.08.13.

Miért nem teszünk semmit a cukorbetegség ellen?

A 2-es típusú cukorbetegség a túlzott szénhidrát fogyasztás és a mozgásszegény életmód miatt, napjaink népbetegségeinek listáján dobogós helyezést ért el. A betegség terjedését a rendszeres szűrés és a családokban végbemenő életmódváltás segíthet meggátolni.

#cukorbeteg
2014.08.13.

Cukorbetegség: tanácsok fesztiválozóknak

Attól, hogy valaki cukorbeteg még nem kell lemondania a fesztiválokról. Tény, hogy néhány nagyon fontos szabályt be kell tartani, és a bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelni, de ha ezek rendben vannak, akkor bátran szórakozhatnak a cukorbetegek is.

#cukorbeteg
2014.08.07.

Hogyan randizz, ha cukorbeteg vagy?

Attól még, hogy cukorbetegségben szenvedsz, egyáltalán nem kell lemondanod a randizásról. A következő pár tippel is ezt szeretnénk bizonyítani neked. Ezek segítenek abban, hogy úgy érezd, nem vagy hátrányos helyzetben a betegséged miatt.

#cukorbeteg
2014.07.08.

Mire ügyeljenek a cukorbetegek utazáskor?

A diabétesszel élőknek nemcsak a nyaralás alatt, hanem utazás közben is fontos az otthon megszokott módon gondoskodni magukról, odafigyelni a betegségükből adódó lehetséges problémákra, felkészülni azok elhárítására. Dr. Bibok György diabetológus, az Endokrinközpont főorvosának tanácsai a nyaralásra való felkészüléshez.

#cukorbetegség
2014.06.28.

Harc a száraz bőrrel cukorbetegség esetén

Ha cukorbeteg vagy, nagyobb az esélyed a bőrproblémákra. Sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd a kockázatot! Alábbi egyszerű tanácsaink segíteni fognak ebben.

#tetoválás
2014.06.09.

Lehet-e tetoválásuk a cukorbetegeknek?

Ha valaki cukorbeteg, sokkal jobban kell vigyáznia a testére és az egészségére, mint ép társainak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem csináltathat tetoválást magának, de sokkal jobban meg kell gondolnia, hogy belevág-e.

#stressz
2014.06.05.

Biztonságos edzés cukorbetegen is

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor-ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

#orvos
2014.06.02.

Hogyan előzhetjük meg a komoly betegségek kialakulását?

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nemrégiben megnevezte azokat a rizikófaktorokat, amelyek a négy legelterjedtebb krónikus betegség hátterében állhatnak. Dr. Marton Anna, az Oxygen Medical belgyógyász, kardiológus, diabetológusa az egyén felelősségére hívta fel a figyelmet.