Betegségek, diabétesz

#Betegségek #diabétesz

67 db cikk a témában

#vércukor
2020.12.25.

Ünnepi túlélőkalauz cukorbetegeknek

Cukorbetegként fogyaszthatsz ugyan bizonyos mennyiségű cukrot, de figyelned kell arra, hogy mely ételekből mennyit eszel. Karácsonykor – mikor az asztal roskadozik a finomabbnál finomabb ételektől – különösen figyelned kell arra, hogy mit eszel. Az ünnepek alatt legyen az a célod, hogy egészséges maradj.

#hideg végtagok
2020.03.16.

Folyton hideg végtagok - Betegség tünete?

Hideg időben végtagjaink hamar lehűlnek - a jelenség természetes, és ebben a formában egyáltalán nem kóros. A végtagok külső hőmérséklettől független, állandó hideg tapintása azonban betegség jele lehet, amit érdemes kivizsgáltatni.

#cukorbetegség
2017.06.09.

10 éve cukorbetegen

Rácz Renáta vagyok, 17 éves, 7 éves koromtól inzulinnal kezelt cukorbeteg, jelenleg a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium tanulója.

#cukorbetegség
2015.11.25.

A cukorbetegség és az iskola

Egy nap valószínűleg 6 vagy több órát töltesz az iskolában. Ha cukorbeteg vagy, valószínűleg nem tudod elkerülni, hogy ez idő alatt megmérd a vércukorszintedet, vagy beadd magadnak az inzulint. Szóval, hogyan fogod ezeket megtenni az iskolában?

#cukorbeteg
2015.10.23.

Diabétesz-kisokos

Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség mellett napjainkban egyre gyakoribb az inzulinrezisztencia, amit a cukorbetegség előszobájaként is emlegetnek. Dr. Bibok György diabetológus segítségével elmagyarázzuk az egyes betegségek közti hasonlóságokat, különbségeket és ok-okozati összefüggéseket.

#vércukor
2015.08.31.

Cukorbetegen a suliban

Ha cukorbeteg vagy, a biztonságod szempontjából elengedhetetlen, hogy a tanáraid és osztálytársaid tudjanak az állapotodról, illetve arról, hogyan segíthetnek neked.

#cukorbeteg
2015.06.27.

Hogyan fesztiválozz, ha cukorbeteg vagy?

A nyár a fesztiválok időszaka. Sok cukorbeteg azonban önként lemond ezekről a programokról azért, mert fél, hogy a betegsége problémát okoz neki a többnapos rendezvénysorozat alatt. Pedig néhány óvintézkedés betartásával könnyedén elejét vehetjük a későbbi problémáknak, így pedig lesz idő és lehetőség a felhőtlen szórakozásra.

#cukorbeteg
2015.05.09.

Megelőzhető a cukorbetegség?

Ha sportolsz, valószínű, hogy használsz bukósisakot, fejvédőt, lábszárvédőt, nyújtasz az edzés előtt annak érdekében, hogy megelőzd a sérüléseket. Miért ne vigyáznál a táplálkozás és a mozgás segítségével az épségeden kívül egészségedre is?

#cukorbetegség
2015.05.02.

Híres cukorbetegek

A cukorbetegség egyike a legelterjedtebb betegségeknek a világon. Ez a betegség annyira elterjedt, hogy a sztárokat sem kíméli. Színészek, írók, zenészek, politikusok, gazdasági vezetők: mindenki küzd ezzel a kellemetlen betegséggel.

#cukorbetegség
2015.03.22.

A cukorbetegséggel való küzdelem II.

Ha a kezelőorvosod utasításai mellett betartasz még néhány alapszabályt, könnyedén karbantarthatod a vércukorszinted, és kevesebb kellemetlen tünettel kell szembesülnöd.

#vércukor
2015.03.02.

Kövesd nyomon a vércukorszinted!

Aki cukorbeteg, otthon is használnia kell vércukorszintmérőt. Ez egy olyan műszaki eszköz, mely a vér glükózszintjét méri, és egy kis képernyőn jeleníti meg az eredményt.

#cukorbetegség
2015.02.11.

Segítség, cukorbeteg vagyok! Mikor kell orvost hívni?

Hiperglikémia akkor jelentkezik, amikor a vércukorszint magasabb annál, mint amennyi megengedett. Hívj orvost, ha egész nap magas a vércukorszinted, vagy ha azt veszed észre, hogy a vércukorszinted minden nap ugyanabban az időszakban magas!

#vércukor
2015.01.20.

Ellenőrizd rendszeresen a vércukorszinted!

A cukorbeteg kamaszok úgy viselkednek, mint a fegyelmezett sportolók. Ahhoz, hogy a betegségüket kordában tarthassák, egészséges maradjanak, és megelőzzék a jövőbeli komplikációkat, a vércukorszintjüket folyamatosan az egészséges szinten kell tartaniuk. Ehhez rendszeresen ellenőrizniük kell a vércukorszintjüket.