Betegségek, bőr

#Betegségek #bőr

141 db cikk a témában

#bőrrák
2016.02.12.

Milyen betegséggel küzd az X-men sztárja?

Egy példa arra, hogy mi történik, ha nem használsz naptejet - ezzel a figyelemfelkeltő mondattal töltött fel magáról képet Hugh Jackman a legnépszerűbb közösségi oldalra. A bekötött orrú színész a naptej használatára és a szűrővizsgálatok fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet.

#cukorbeteg
2016.02.10.

A D-vitamin-hiány okai

Napsütéses időben akár fél óra szabadban eltöltött idő is elég lehet, hogy napi D-vitamin szükségletünket fedezzük. A téli borongós hónapok alatt azonban gyakran alakul ki hiányállapot, melynek tünete például a gyakori légúti fertőzésekben is megmutatkozhat.

#bőr
2015.11.16.

A bőr emlékszik: miből lesz a daganat?

Bőrünk a káros hatásokra emlékszik, vagyis egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk. Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász szakorvos a rizikófaktorokról és rendszeres szűrésekről beszélt.

#pajzsmirigy
2015.11.11.

A pajzsmirigy betegség tíz gyakori tünete

Az elváltozás hosszú ideig lappanghat, mire a panaszok megjelennek. Prof. Balázs Csaba endokrinológus segítségével összegyűjtöttük a leggyakoribb tüneteket, melyek a pajzsmirigy rendellenes működésére utalhatnak.

#szoros farmer
2015.07.26.

A túl szűk ruha káros hatásai

Noha ismét divatba jöttek a szoros farmerek és miniruhák, a túl szűk ruha viselése amellett, hogy nem mindenkin néz ki jól, még az egészséget is veszélyezteti. Íme 7 olyan probléma, amit a túl szoros ruhák viselése okoz.

#nap
2015.07.07.

A kínzó napégés

A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal erősebbek az ózon réteg elvékonyodása következtében, mint régebben. Szinte mindenki leégett már életében legalább egyszer.

#nyár
2015.07.03.

Hogyan kerüljük el a nyár veszélyeit?

Nyár, brutális meleg, szikrázó napsütés. Mindenki nyaralni szeretne menni. Milyen jó is lenne egy tó partján ülni és lógatni a lábunkat. Azonban ez a kikapcsolódás rengeteg veszélyt is rejt magában!

#napégés
2015.06.10.

A túlzásba vitt napozás következményei

A legtöbben pontosan tudjuk, hogy miért és mennyire fontos a megfelelő fényvédelem. Sokan azonban még mindig nem elégszer, vagy nem megfelelően használják a naptejeket, vagy a déli órákban is strandolnak, sportolnak a szabadban. Mindez azért különösen veszélyes, mert a gyakori napégés számos bőrelváltozás alapja lehet.

#napozás
2015.05.31.

Jó-e a jég az égett bőrre?

Noha a jégpakolás enyhíti a belső fájdalmakat, a gyógyulási idő elhúzódik. Legalábbis ezt támasztják alá azok a kutatások, melyek az elmúlt években a forrázások és napégések gyógymódjait vizsgálták.

#seb
2015.04.12.

Sebek és vérzések ellátása

Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!

#pajzsmirigy
2015.03.06.

Bőrproblémák: pajzsmirigybetegség jele is lehet

Duzzadt szemek, ritkuló szemöldök, repedező körmök, hajhullás. A felsorolt panaszok kapcsán általában kialvatlanságra, vagy vitaminhiányra gondolunk, pedig a tünetek egyéb betegségeket is jelezhetnek. Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa a következőkben a leggyakoribb tünetekre hívja fel a figyelmet.

#allergia
2015.02.01.

A nikkel allergia kezelhető!

Vörös foltok, kiütések és viszketés – a nikkel allergia jól ismert tünetei. Kialakulásukhoz sok esetben elég egy rosszul megválasztott fülbevaló, nyaklánc, vagy öv. Jó hír, hogy a nikkel allergia kezelhető, a deszenzitizáció segítségével nem csak a kedvenc kiegészítőket viselhetjük, de a magas nikkel tartalmú ételek fogyasztása sem okoz többé panaszokat.

Szálka, tüske, üvegszilánk
#szálka
2015.01.14.

Szálka, tüske, üvegszilánk

Apró, kellemetlen sérülések, de ha elhanyagolod, komollyá is válhatnak. Könnyű elfeledkezni róluk, különösen, ha nem fájnak.

#köröm
2015.01.08.

A köröm betegségei

A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.