Zöldövezet, víz

#Zöldövezet #víz

20 db cikk a témában

#óceán
2013.10.04.

Gyorsan romlik az óceánok egészsége

A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.

#kisállat
2011.07.26.

10 tipp madártulajdonosoknak

Természetesen nem tudjuk megvédeni kedvenceinket az összes létező veszélytől, amelyek őket fenyegetik, de ha tudjuk, hogy melyek azok a leggyakoribb okok, amik miatt a madarak állatkórházban végzik, akkor biztos, hogy egyhamar nem kell az állatorvoshoz rohannunk.

#zuhanyzás
2010.12.29.

Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással?

Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.

#víz
2009.07.12.

Vízhiány

Az ENSZ nemrégiben nyilvánosságra hozott adatai szerint 1,2 milliárd ember folyamatosan küzd a túlélésért. Körülbelül 2,6 milliárd ember számára még a latrina legegyszerűbb „fejlett” formája is hiányzik. A helyzet Afrikában és Ázsia egyes részein a legsúlyosabb. A hasmenéses betegségek, melyek a nyugati civilizációban banális egészségügyi komplikációnak számítanak, az öt évnél fiatalabb gyermekek halálának legsúlyosabb okozói a fejlődő országokban. A hasmenéses megbetegedés évente közel 1,6 millió gyermek haláláért felelős, mégsem kap kellő figyelmet a nyilvánosság, a sajtó vagy a politikusok részéről.

#víz
2009.07.08.

Tények, adatok a vízről

Az ember által fogyasztható, felhasználható vízzel, annak hiányával kapcsolatos számos felmérés készült. Ezek közül szedtünk csokorba néhányat: megdöbbentő tények, melyek elgondolkodtatnak a környezet szennyezése és a víz felhasználásának pazarló módja miatt.