Zöldövezet, energia

#Zöldövezet #energia

97 db cikk a témában

#pet-palack
2015.08.08.

Készíts virágokat PET-palackból!

Egy igazán szép megoldást mutatunk most be nektek, többek között így is fel lehet használni a feleslegessé vált műanyag flakonokat.

#légkondi
2015.06.03.

A légkondicionálók hatása a környezetre

A légkondicionálók használata rendkívül elterjedt a fejlett világ országaiban. Meleg nyári napokon tömegek menekülnek a klimatizált helyiségek hűvösébe. Hozzászoktunk az általa okozott kényelemhez, és nem kérdezzük, jó-e vagy rossz, hogy létezik.

#fűtés
2015.04.28.

Környezetbarát ballagási buli

Ha partit tervezel a hétvégére, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!

#biodízel
2015.01.13.

Tudj meg többet a biodízelről!

A globális felmelegedés, a környezetvédelem és a túlnépesedés problémái fokozzák a biohajtóanyagok iránti igényt. Az alternatív üzemanyagok közül a biodízel előállítás volumene a legnagyobb Európában.

#karácsony
2013.12.22.

Legyen még zöldebb a karácsony!

Ebben az évben több mint 35 millió ember fog igazi fát vásárolni, karácsony alkalmából – de a karácsonyfákról szóló vita már nem csak az igazi vagy műfák előnyeiről és hátrányairól szól. Tegyél környezetbarát lépéseket és hozz a Földnek még sok-sok gyönyörű ünnepet!

#környezetvédelem
2013.02.09.

Vásárolj zölden, életet menthetsz!

Ami a bevásárlószatyrokat illeti, a műanyag vagy papír dilemmája épp akkora talány, mint a tyúk vagy a tojás. Az igazság az, hogy a statisztika mindkét fajta zacskó esetében nyugtalanító. Egyik sem tűnik igazán megfelelőnek, de van néhány egyszerű megoldás, amely segíthet, hogy valóban környezetbarát megoldást találjunk.

#vásárlás
2012.10.07.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 1.rész

Téged is gyakran küld el édesanyád a boltba? Hogyan vásárolsz ilyenkor? Milyenek a vásárlási szokásaid? A legtöbb ember ész nélkül vásárol a hipermarketekben, s közben nem is gondol arra, hogy mennyit árthat ezzel a környezetének.

#ökológiai lábnyom
2012.05.16.

Másfélszer nagyobb Földre lenne szükségünk

A biológiai sokféleség átlagosan 28 százalékkal csökkent 1970 óta, az emberiségnek pedig másfélszer nagyobb bolygóra lenne szüksége a fogyasztás jelenlegi mértékéhez képest - derül ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) Élő Bolygó Jelentése nevet viselő tanulmánya szerint.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#tankolás
2011.11.08.

Alternatív tankolás: a pénztárcának is jót tesz?

Manapság már egyre több és több autó „fut” az utakon. Aki teheti, kocsival jár-kel mindenfelé, hiszen gyors és kényelmes. A megnövekedett autóhasználattal azonban a levegőbe jutó káros anyag mennyisége is jelentősen emelkedett. Mit tehetünk ez ellen? Néhány hasznos tanács segítségével te is közlekedhetsz környezetbarát módon.

#számítógép
2011.10.26.

Húzd ki a laptopodat – örökre!

Hogyan lehet kihúzni a laptopodat a hálózatból… örökre? Nem csak egy pár órára, amíg le nem merül az akkumulátorod. Bár kicsit macerás és némi előrelátást igényel, mégsem lehetetlen. Leírjuk, hogyan csinálhatod meg!