Testi problémák, szem

#Testi problémák #szem

45 db cikk a témában

#kontaktlencse
2015.07.17.

Tíz mítosz a kontaktlencséről

A mai napig sok a félreértés, mítosz a kontaktlencsével kapcsolatban, pedig nagyban megkönnyítheti a hétköznapokat.

#szemüveg
2015.03.25.

Szemüveg és kontaktlencse tizenévesen

Látásproblémák bármely életkorban jelentkezhetnek, ám fontos tudni, ha nem kezeljük, rettenetes fejfájást és olvasási nehézséget okozhatnak. Jó hír, hogy szemüveg viselésével a legtöbb látásprobléma könnyen kezelhető, de a szükséges szemüveg kiválasztása nem mindig zajlik könnyen.

#kozmetikumok
2015.03.10.

A kozmetikai allergia

A krémek, samponok, dezodorok, arcfestékek, parfümök és más kozmetikumok mindennapos használói vagyunk. Egy felnőtt átlagosan napi 7 féle kozmetikai terméket ken magára. Bár a kozmetikumok használatával bőrünket szebbnek és egészségesebbnek látjuk, ezek a szerek bőrirritációt és allergiás reakciót is kiválthatnak. Főleg a kozmetikumokban lévő illatosító anyagok és tartósítószerek azok, amelyek allergénként viselkednek.

#Jennifer Lawrence
2015.03.07.

Jennifer Lawrence a testképről és a kilókról

Te is úgy gondolod, hogy Jennifer Lawrence irigylésre méltó, hiszen mindene megvan? Szépség, siker, hírnév (akármit is értsünk ez alatt). Mindez azonban nem jelenti azt, hogy őt nem érintik azok az irreális és hihetetlenül veszélyes testideálok, amiket a mai média a sztároktól (is) követel és állandóvá tesz. Sőt, sajnos lassan mindnyájunkat érint.

#szemöldök
2015.02.26.

A szépség és a szemöldök

A szemöldök furcsa módon ott is van, meg nincs is az arcon. Ha gyönyörű, akkor a női arc is sokkal szebb, a legtöbb esetben mégsem tudjuk, hogy ezt az érzést egy csodaszép, ívelt szemöldök teszi. Viszont, ha csúnya, akkor az arc szépsége is tompul. Nem érdemes feltétlenül a divatot követni, hisz nem biztos, hogy nekünk pont az áll jól, ami a sztároknak.

#szemüveg
2015.01.05.

Segítség, szemüveget kell hordanom!

Csak azért, mert szemüveges lettél, úgy érzed nem vagy elég vonzó? Nagyon sok fiatal aggódik a külseje miatt, s cseppet sem érzi magát vonzónak szemüvegben.

#kontaklencse
2014.12.21.

Kontaktlencse - veszélyek és előnyök

Ha rossz a szemed nem kell feltétlenül szemüveget hordanod! A kontaktlencse kiküszöböli a szemüveg viselés kényelmetlenségeit, a keret zavaró hatását, a túl erős dioptria vagy nagy dioptria különbség okozta torzítást.

Kontaktlencse: Hány éves kortól lehet viselni?
#kontaktlencse
2014.11.26.

Kontaktlencse: Hány éves kortól lehet viselni?

Az lenne a kérdésem, hogy hány éves kortól lehet szemüveg helyett kontaktlencsét viselni? A tesiórákon kívül járok karatézni is, és ott le kell vennem a szemüvegem - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#UV -sugárzás
2014.07.20.

Védd a szemed az UV-sugárzás káros hatásaitól!

A magas UV-sugárzás nemcsak a bőrödre jelent veszélyt, hanem a szemeidet is károsíthatja. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze és kontaktológusa segít, hogy megfelelően védekezhess.

#lencse
2014.06.30.

A kontaktlencsék tisztán tartása

A kontaktlencsék igazán kényelmesek lehetnek, főleg nyáron. Ám ha elhanyagolod őket, és nem figyelsz a tisztaságukra, akkor könnyen bekövetkezhet fertőzés.

#szemöldök
2014.06.25.

Világosabb szemöldököt szeretnél?

Ha a közelmúltban világosabbá festetted a hajad, biztosan észrevetted, hogy a szemöldököd túl sötét maradt. Nincs más választás, világosabbá kell tenned azt is!

#kontaktlencse
2014.05.08.

Megfelelően kezeled a kontaktlencsédet?

Egy felmérés szerint bár a kontaktlencsét viselők úgy vélik, megfelelően kezelik a lencséjüket, csupán töredékük jár el valóban gondosan. Dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész, kontaktológusa az alaposságra és a veszélyekre is felhívta a figyelmet.

#fogselyem
2014.04.29.

Idő- vagy egészségkímélés?

Mindannyiunknak vannak olyan időspóroló szokásai, melyeknek valójában az egészségünk látja kárát, ezért bemutatunk néhány egyszerű fogást, melyekkel a legzsúfoltabb időbeosztás mellett is megőrizheted a jó közérzetedet.

#bőr
2014.03.31.

Szépségtippek tiniknek

A mai világban nagy társadalmi nyomással kell szembenézniük a kamaszoknak, hiszen a média tele van tökéletesnek tűnő arcokkal, és ez csak hozzáadódik a felnőtté válás terheihez. De ne hagyd, hogy aláássa az önbizalmad! Sok módja van annak, hogy kihangsúlyozd a természetes szépséged, ebben segítünk most neked.

#smink
2013.11.22.

Smink vagy maszk?

Hatodik osztály környékén kezdtem észrevenni valamit: természetellenesen hosszú, dús szempillák, vastag alapozó és fénylő ajkak. Ezeket az erősen sminkelt arcokat az osztályomban láttam. Kik ezek a korombeli lányok, akik úgy sminkelik magukat, mint a felnőtt nők?