Testi problémák, csont

#Testi problémák #csont

30 db cikk a témában

#futás
2015.05.23.

Vigyázz a térded egészségére!

A futás és a kocogás formában tart, és kikapcsol. Mégis, megfelelő bemelegítés és hirtelen terhelés következtében a térdízület könnyen megsérülhet. Hogyan védd a térded és az ízületeidet?

#testmagasság
2015.05.18.

Növekedési rendellenességek: mi az, ami még normális?

Úgy érzed, hogy te vagy a legkisebb ember az osztályodban? Az alacsonyabb fiúk és lányok gyakran alacsonyabb rangúnak érzik magukat – ugyanúgy, mint azok a fiúk, akik korábban érnek és előbb kezdenek el borotválkozni, vagy mint azok a lányok, akik előbb kezdenek el menstruálni.

#csont
2015.03.04.

Egészséges csontozat

Kamaszkorban intenzíven megnyúlik a termeted, de nem érheted el a genetikailag kódolt magasságodat, ha a csontjaid nem egészségesek. Lássuk, mi mindent tehetsz csontjaid fejlődéséért!

#D-vitamin
2014.11.11.

A legfontosabb vitamin, amire szükséged lehet

Harcolhatsz a mellrákkal, szívbetegséggel, súlyfelesleggel és még mi mindennel - a D vitamin segítségével. Minden fontos dolog, amit tudni érdemes erről a csodálatos vitaminról.

#porc
2014.07.05.

Porckopás: mit tehetünk ellene?

A fiatalokat is érintheti a nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma, de negyven felett valóban sokaknak megkeseríti a mindennapjait. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a mozgás és a fájdalomcsillapítás lehetőségeit ismertette.

#nyak
2014.06.27.

Mitől fáj a nyakunk?

Alig van olyan, aki ne tapasztalta volna a nyakfájdalmat, amely okai valójában szerteágazóak lehetnek. Dr. Pál Mónika, reumatológus az eredőkről és a kezelés lehetőségeiről beszélt.

#gerinc
2013.11.03.

Kamaszkori gerincproblémák

A gerincoszlop élettani görbületei fontosak, így a gerinc rugalmasabb és egyenletesen viseli a test terheit. A megfelelő erősségű törzsizomzat elengedhetetlen ahhoz, hogy a testtartás jó legyen.

#növési fájdalom
2013.08.18.

Mi az a növési fájdalom?

A növési fájdalom rossz érzés. Roppant kellemetlen, de általában nem szükséges vele orvoshoz menni. Általában 3-5 éves vagy 8-12 éves korban jelentkezik. Sokan el sem hiszik, hogy a növekedés fájdalmakkal jár.

#test
2012.03.02.

Az emberi testről nyílt kiállítás

Szervezetünk felépítését, működését segít megismerni Az emberi test (The Human Body) című kiállítás, amely péntektől három hónapon át lesz látható a főváros szívében, a Budapesti Értéktőzsde volt épületében - hangzott el a tárlat csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján.

#terhes
2011.08.16.

5 évesen szült a világ legfiatalabb anyukája

Egy fáradt, rongyos indián nő érkezett a piscói kórházba – az Andok lábaitól, gyalog. Kezében vezetett egy félénk, alig egy méter magas, gesztenyebarna szemű lányt, rendkívül domború hassal.

#mobiltelefon
2011.02.08.

A mobiltelefon csontritkulást okozhat

Egy tanulmány szerint a lehető legtávolabb kell tartanunk magunktól a telefont, mivel bebizonyosodott, hogy a mobiltelefon - derékon történő hordása - csökkentheti a csont sűrűségét a medence környékén.

#mobiltelefon
2010.10.07.

A mobiltelefon okozhat csontritkulást?

"Azt hallottam, hogy ha a mobiltelefont a nadrágzsebünkben tartjuk, akkor az idővel okozhat combcsont ritkulást. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e belőle valami igaz, vagy csak valami felfújt pletyka?" A szakértő válaszol.

#sport
2010.04.07.

A női sportolók hármas szindrómája - Kik a veszélyeztetettek?

Anna az első iskolai évében csatlakozott az atlétikacsapathoz, és keményen dolgozott azért, hogy karcsú és erős sprinter válhasson belőle. Amikor az edzője azt tanácsolta neki, hogy egy kis súly leadásával sokat javíthatna a teljesítményén, azonnal elkezdte számolni a kalóriákat, és megnövelte az edzései időtartamát. Túlságosan elfoglalt volt a gyakorlással és a diétával ahhoz, hogy észrevegye menstruációja kimaradozását. Jobban foglalkoztatta a bokájában lévő repedés, ami lelassította őt.

#vegetariánizmus
2009.01.27.

A vegetarianizmus árt a csontoknak

Sokan úgy vélik, hogy a húsmentes, alacsony kalóriájú étrenddel megóvható szervezetünk egészsége. Pedig az egyoldalú táplálkozás számos veszélyt rejt magában.