Testi problémák, bőr

#Testi problémák #bőr

272 db cikk a témában

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem
#hólyag
2022.09.14.

Hólyag, bőrkeményedés, tyúkszem

Előfordult már, hogy a vadonatúj cipőd kikezdte a lábad? Vagy gitározás közben bőrkeményedésessé vált a kezed? Esetleg táncolás közben tyúkszem keletkezett a lábadon?

5 tipp a pattanások eltüntetésére
#pattanás
2022.08.29.

5 tipp a pattanások eltüntetésére

A bőrproblémák önmagukban és kollektívan egyaránt képesek megkeseríteni mindannyiunk életét. A leggyakoribb a már tinédzserkorban jelentkező pattanás, amivel több okból kifolyólag sokan még felnőtt korban is küszködnek. Sokan csak legyintenek az aknés bőrre, mert csupán egy esztétikai problémaként azonosítják, pedig utózöngéi túlmutathatnak egy egyszerű hiúsági kérdéskörön.

Nyaralás utáni feltöltődés
#nyaralás
2022.08.20.

Nyaralás utáni feltöltődés

A nyaralási szezon után azt gondoljuk, hogy nincs más teendőnk, minthogy elmeséljük barátainknak, ismerőseinknek, milyen jó is volt a nyári vakációnk. De sajnos ez nem így van. Bármennyire is úgy érezzük, hogy feltöltődtünk energiával, azért lássuk be, az éjszakai bulik, a végeláthatatlan napozás és a természet erői megviselik testünket.

Bőrünk és az avokádóolaj
#avokádó
2022.08.14.

Bőrünk és az avokádóolaj

Ha az a célunk, hogy egészséges és ragyogó arcbőrünk legyen, miközben a pattanásokkal és száraz bőrrel küszködünk, akkor fontoljuk meg, hogy a szokásos bőrápoló termékek helyett inkább egy sokkal természetesebb megoldást válasszunk: az avokádót.

Napégés és az uszodai klór
#napégés
2022.08.13.

Napégés és az uszodai klór

Nyáron bőrünk sokat találkozik napfénnyel, azonban a napbarnított bőr könnyen kivörösödhet, ha klóros vízzel találkozik. Az olyan medencék vize, amelyet klórral kezelnek, irritálhatják a bennük úszók érzékeny bőrét.

Amit a hialuronsavról tudni kell
#hialuronsav
2022.08.12.

Amit a hialuronsavról tudni kell

A hialuronsav napjainkban nagyon népszerű összetevője a kozmetikumoknak. A hirdetésekben magasztalják, mint az egyik legsokoldalúbb anyagot. Úgy tartják, hogy a sav bármire képes: a hidratálástól a ráncok csökkentéséig mindenre jó.

Lézeres szőrtelenítés: férfiaknak és nőknek egyaránt
#szőrtelenítés
2022.08.09.

Lézeres szőrtelenítés: férfiaknak és nőknek egyaránt

A lézeres szőrtelenítést a nők arra használják, hogy megszabaduljanak a kellemetlen szőrszálaktól a lábukon vagy a hónaljukon. A borotválkozás nagyon unalmas, időigényes és gyakran kényelmetlen is. Ezért dönt sok nő a lézeres szőrtelenítés mellett, hogy elkerüljék a sokszor napi rendszerességű borotválkozást.

A szépséghez vezető út tisztasággal van kikövezve
#tisztaság
2022.07.26.

A szépséghez vezető út tisztasággal van kikövezve

Számtalan tisztítószert alkalmazunk a lakás különféle helyiségeiben, hogy távol tartsuk a baktériumokat, hogy a fertőzések se terjedjenek, és hogy szép tisztaság legyen körülöttünk. Ugyanilyen gondossággal járunk el a hajkefe, törölköző és a piperecikkek környékén is?

5 dolog, amit a fodrászod biztosan nem mondott el neked
#haj
2022.07.24.

5 dolog, amit a fodrászod biztosan nem mondott el neked

Amikor fodrászunk mesébe illő módon csodás göndör frizurát készít nekünk alig egy óra alatt, bármit meghallgatunk és megfogadunk, amit mond. De mi az, amit nem mond el nekünk? Hajszakértőktől megtudtuk, mi az az 5 hasznos tanács, amit hajunk sztájlisztja biztosan nem mondott el nekünk.

Kezedben az egészséged
#kéz
2022.07.23.

Kezedben az egészséged

Kezeink nap, mint nap óriási igénybevételnek vannak kitéve. A reggeli ágyazástól kezdve a zuhanyzáson át az evésig, utazás közben, a napi gépelésben, egyszóval mindenben kulcsszerepük van. Gondoltad volna, hogy még az egészséged megőrzésében is segíthetnek?

A kiütés, kipirosodás és viszketés titka, avagy amikor megromlik a sminkanyag
#smink
2022.07.22.

A kiütés, kipirosodás és viszketés titka, avagy amikor megromlik a sminkanyag

Feldagadt száj, véreres, piros, viszkető, könnyedző szem, fura kiütések az arcodon? Ha nem vigyázol, akkor az ideig-óráig tartó tünetek akár elhúzódóak is lehetnek, ráadásul szövődménnyel is járhat. Ha csak a gyanúja felmerül, hogy megromlott a kedvenc szemceruza, szemfesték, szájfény, rúzs, alapozó, púder, szempillaspirál, azonnal a kukába vele! Ne sírj utána, sokkal többet nyersz azzal, hogy kidobod és vásárolsz egy vadonatújat.

Az óvszerallergiáról
#óvszer
2022.07.19.

Az óvszerallergiáról

Vörös foltok, viszkető apró pöttyök jelentkeznek a Te vagy partnered nemi szervén szeretkezés után? Lehetséges, hogy allergiás vagy az óvszer egyik összetevőjére, a latexre!

Az önbarnítás írott és íratlan szabályai
#önbarnítás
2022.07.18.

Az önbarnítás írott és íratlan szabályai

Mi tagadás, szinte mindenkinek jobban áll a napbarnított bőrszín, jobban mutatnak rajtunk a ruhák, szebb a smink, kevésbé látszanak az apróbb bőrhibák. Ha nem akarjuk káros hatásoknak kitenni bőrünket, akkor válasszuk az önbarnítás technikáját, hogy természetesen jussunk egy kis barnasághoz.

Meghalnál egy kis napfényért?
#napfény
2022.06.30.

Meghalnál egy kis napfényért?

A szoláriumban alig várod, hogy csőcsere legyen, és szépen lebarnulhass? Amint kisüt az első meleg napsugár, te már kinn fekszel a bikinidben, hogy csokibarna lehess? De belegondoltál, hogy ez milyen következményekkel járhat?

Tények és tévhitek a napégésről
#napégés
2022.06.04.

Tények és tévhitek a napégésről

Az internetes fórumokon, rokonoktól, barátoktól több tanácsot is kaphatunk megelőzésre, vagy baj esetére, de nem biztos, hogy minden javaslatot érdemes megfogadni. A napégéssel, fényvédőkkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket dr. Garaczi Edina, az Allergiaközpont bőrgyógyász-allergológusa segít tisztázni.