nyaralás
#Testi problémák

Nyaralás utáni feltöltődés

2022.08.20.
2 perces olvasási idő

A nyaralási szezon után azt gondoljuk, hogy nincs más teendőnk, minthogy elmeséljük barátainknak, ismerőseinknek, milyen jó is volt a nyári vakációnk. De sajnos ez nem így van. Bármennyire is úgy érezzük, hogy feltöltődtünk energiával, azért lássuk be, az éjszakai bulik, a végeláthatatlan napozás és a természet erői megviselik testünket.

Mindannyian keltünk már nyúzottan, karikás szemmel. Az éjszakai dorbézolások, a tanulással, munkával töltött hosszú-hosszú hajnalok megviselik arcunkat, szemünket.

Ha a nyári programunk egy kellemes wellness hétvége, amely igen kényeztető pillanatokat nyújt számunkra, akkor se felejtkezzünk el arról, hogy bőrünket megviselheti az órákig tartó jakuzziban való lazulás. Érdemes egy tetőtől-talpig felfrissítő kényeztető programban részt vennünk.

A napsugarak károsak. De ezt már tudjuk jól. Be is kenjük magunkat bizonyos faktorszámú napozótermékekkel, ha napozunk. De lássuk be, azért ha leugrunk a parkba, vagy a közeli boltba, nem kenegetjük be testünket fényvédővel. A napsugarak pedig ilyenkor is dolgoznak és csodálatosan perzselik vállunkat, hátunkat.

Hajunkat is igénybe veszik a nyár erői, a nap, a szél, a víz. Legyen az sós, édes vagy klóros, hajszálainkat megviseli. Ezért is érdemes fodrászunkat felkeresni, mielőtt újra belevetjük magunkat a szürke hétköznapokba.

Körmeinkre is figyeljünk oda, hiszen a sok víztől elgyengülnek, letöredeznek. Nagyon egészséges, ha mezítláb mászkálunk, de ennek is ára van. Tehát érdemes a pedikűröst is meglátogatnunk, hogy kecses lábaink újra régi fényükben tündököljenek.

De lássuk, mit is tehetünk annak érdekében, hogy a nyaralás után sugárzóan lépjünk be a hétköznapok ajtaján.

Kozmetikusnál

Első körben keressük fel kozmetikusunkat! Kérjünk arctisztító és regeneráló, hidratáló, ráncokat visszaszorító kezelést. De ne felejtkezzünk el a nyak és a dekoltázs kényeztetéséről sem.

Majd következzék a szőrtelenítés. Azt gondolhatnánk, hogy a nyári szezon velejárója a gyantázás. De nem! Senki sem szereti, ha kedvenc szoknyáját a szőrös lába miatt kellene a szekrényben hagynia egy kellemes őszi reggelen.

Ne felejtkezzünk el a szemöldökünk, illetve szempilláink tündökléséről sem. Hiszen mennyivel könnyebb, amikor egy álmos reggelen nem kell azzal foglalatoskodnunk, hogy szempilláinkat festegessük.

Manikűrösnél

Körmeink megszépítése és megerősítése mellett kézfejünk hidratálása is igen fontos feladat. Kérhetünk paraffinos regeneráló pakolást kezeinkre. És egy jó tanács: iskola vagy munkakezdés előtt inkább válasszunk visszafogott lakkozást! Ha pedig műkörmöt viselünk, akkor inkább rövidebb legyen, mint hosszabb a „műköröm” fazonja.

Pedikűrösnél

Egy jó pedikűrös szakavatott szemei hamar észreveszik, mire is vágynak lábaink. Pedikűrösünk ügyesen eltűntetheti a bőrkeményedéseket, favágósarkakat. Az átmulatott éjszakák sajnos lábainkat sem kímélik, főleg, ha magas sarkúban roptuk éjjelente. Egy kényeztető masszázs biztosan nem árthat viseltes futóműveinknek. Majd a kezelés megkoronázásaként körmeink formázása és lakkozása teszi tökéletessé lábainkat.

Fodrásznál

Hajunk mosása, szárítása, vágása igen fontos állomása a megszépülés folyamatának. De most ne érjük be ennyivel. Kérjünk élénkítő fejmasszázst, amely élénkíti a fejbőr vérkeringését, ezáltal anyagcseréjét is. Ezzel megteremthetjük az egészséges hajnövekedés feltételeit. Ha lehetséges most ne érjük be egy balzsamozással, kérjünk tápláló hajpakolást. Ha nem szeretnénk gyökeresen változtatni frizuránkon, akkor is egy frissítő vágást nyugodtan megengedhetünk magunknak. Ezáltal a töredezett hajvégeket eltávolítja fodrászunk és formát ad megtépázott hajkoronánknak.

Festés vagy dauerolás tekintetében még várjunk pár hetet, hogy regenerálódni tudjanak a hajszálaink. Ne hagyjuk, hogy forró levegővel (hajszárító vagy búra túlzott használatával) szárítsa a fodrász a hajunkat, mert ezek a műveletek szintén roncsolják a haj szerkezetét. De remélhetőleg ezt fodrászunk is nagyon jól tudja.

Plussz egy teendő

Végül pedig az egész test ápolására hívnánk fel a figyelmet. Használjunk gazdag textúrájú testápolókat a hidratálás és táplálás érdekében.

(KamaszPanasz)