farmer
#Testi problémák

Miért ne akarj skinny farmert?

2017.02.08.
2 perces olvasási idő

Lehet, hogy nincs tökéletes alakod, de már mindent kipróbáltál, hogy fogyj és aktívabb légy. Ennek ellenére nem érzed úgy, hogy bármit is érne, csak mert még mindig nem jön rád a skinny farmerod?

Ha igen, akkor itt az ideje, hogy másra fókuszálj! Sokan célozzák meg a „szupervékonyságot” ahelyett, hogy arra figyelnének, amire valójában kellene: az egészségre és a jó közérzetre. Olvasd tovább a cikkünket, hogy megtanuld, az egészség is képes boldoggá tenni, növelni az önbizalmad és megváltoztatni a testképed!

A média és a skinny farmer

Hol látsz legtöbbször testre simuló nadrágot a lányokon? Természetesen a médiában. Rengeteg cikk, tévé műsor és óriásplakát sugallja azt, hogy ha sikerül belepréselned magad a legszűkebb farmerodba, akkor jobban fogsz kinézni és boldogabbnak fogsz tűnni.

Persze, ez nem egészen így van. A média indokolatlanul nagy hangsúlyt fektet a ruhatáradra, és elhiteti veled, hogy mit sem érsz, ha nem férsz bele egy bizonyos típusú divatfarmerba. Arra is késztetést érezhetsz, hogy megpróbáld magadra erőltetni valaki más elképzelését arról, hogy hogyan kellene kinézned, ahelyett, hogy kialakítanád a saját stílusod és felfedeznéd saját szépséged. Tehát a legjobb, ha száműzöd a skinny nacit a szekrényedből. Itt van 5 érv, ami erről meggyőzhet.

Nem ad valós testképet

skinnyElőször is arra kell rájönnöd, mi az ideális súly számodra. Ez függhet a genetikától és a környezetedtől, ha például egy „erős csontozatú” családból származol, akkor az egészséges testsúly számodra esetleg más, mint másoknál. Ezután próbáld meg elfogadni a tested. Ha mondjuk vaskos lábaid vannak, próbálj meg elrugaszkodni attól, hogy hogyan néznek ki, és koncentrálj inkább az előnyeire, például, hogy könnyedén veheted a lépcsőket. Az effajta pozitív gondolkodás segít kihozni a legjobbat a testedből.

Nem a skinny farmer, hanem az egészség a cél

Az egészséged a legfontosabb, hiszen így csökkentheted a krónikus betegségek kockázatát és hosszabb életre számíthatsz. Számold ki a testtömeg indexed, amiből kiszámíthatod a cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és egyéb komplikációk kockázatát. Mint sok tinédzser, talán te is úgy véled, hogy ezek a betegségek csak felnőtt korban fenyegetnek, hogy esetleg még túl fiatal vagy ahhoz, hogy szívproblémáid legyenek. Ez azonban nem így van. Már fiatal korban el kell kezdened változtatnod az életmódodon, mert ezek a változások kihatnak az életed hátralevő részére. Az egészséges életmód kifizetődő most és a jövőben is!

Irányítsd te a tested!

Már bizonyára rengeteg ”szabályról” hallottál az egészséges életmód terén: mozogj legalább egy órát naponta, egyél legalább 5 zöldséget és gyümölcsöt egy nap, aludj legalább 8 és fél órát éjszakánként, stb. Valójában, ha túl sok mindenen próbálsz meg egyszerre változtatni, nagyobb az esélye, hogy elbuksz, és később nem is próbálkozol. Egyszerre nem kell mindent megváltoztatnod, elég, ha kisebb részletekben kezdesz hozzá. Döntsd el, mi legyen az első lépés! Gondold végig, milyen változások férnek bele most az életedbe. Például eldöntheted, hogy nem iszol szénsavas üdítőket hétfőtől péntekig. Vagy felezd meg azt az időt, amit tévézéssel töltesz.

Nem kell követned a skinny farmerok divatját

Ha az egészségedről van szó, az nagyobb horderejű kérdés, mint egy gyors hajvágás! Ha például drasztikus fogyókúrába kezdesz, csak azért, hogy egy bizonyos napra beleférj a nacidba, nem fogsz egészségesebbé válni, és amint abbahagyod a diétát, rögtön visszahízod azt a súlyt is, amit lefogytál. Adj magadnak időt és válassz teljesíthető, rövidtávú célokat: sétálj háromszor egy héten, vagy száműzd a gyorskaját hosszabb-rövidebb időre! Ha megvalósítható célokat tűzöl ki, valószínűbb, hogy eléred őket, ösztönözve ezzel a jövőbeli sikereket.

Jobb a skinny farmer nélkül

Boldogabb leszel, ha a célod az egészséges étkezés és a folyamatos mozgás, nem pedig az éhezés, hogy beleférj egy szűk naciba. Fizikailag jobban érzed majd magad, több lesz az erőd és állóképességed, a hangulatod is javul. A lényeg, hogy a belső boldogság kívülről is látszódjon rajtad, nem pedig fordítva!

(KamaszPanasz - B.K.)

Kapcsolódó címkék

divat