körömrágás
#Testi problémák

Szokj le a körömrágásról!

2022.10.26.
2 perces olvasási idő

Lehet, hogy még nem mondták neked (elegen), de az ápolatlan kéz elég visszataszító látványt nyújt. Ebbe pedig beletartozik az is, amikor valaki tövig lerágja a körmeit. Próbálsz leszokni a körömrágásról, de nem megy? Segítünk!

Az első dolog, amit tehetünk, hogy kezünket szépen és tisztán tartjuk, rendszeresen megmossuk őket. Elképesztő, hogy mennyi ember (különösen fiúk, de néhány lány is) járkál körülöttünk piszkos, ápolatlan kézzel. Szerezz be egy körömkefét és készítsd a mosdó közelébe, így bármikor használhatod, amikor csak kezet mosol! Ráadásul a körömkefe az ujjaidnak is jót tesz: a kefe puha sörtéje és a pazar szappanhab együttese naponta megadja kezeidnek a kényeztetés élményét. Mindig kövesse ezt egy kézkrém vagy egy testápoló, hogy kezeidet hidratáltan tartsd.

Hagyd abba a körömrágást

A megfelelő kéz- és körömápolás az alapoknál kezdődik. A szalonképesebb kéz eléréséhez az elsődleges lépés, hogy megszüntessük a felvált és vérző bőrkéket a köröm körül. A körömrágásról való leszokás garantáltan az egyik legnehezebb feladat, ugyanakkor ez az a rossz szokás, ami a leginkább elcsúfítja a kezeidet. Mindannyian ismerünk olyan embert, aki a végletekig rágja a körmét, aztán folytatja a megmaradt bőröcskékkel. A körömrágás általában még kora gyerekkorban kezdődik és sokan felnőtt korukra sem is növik ki, mások csak stresszhelyzetben űzik ezt a rossz szokást.

Egyik ismerősömnek az alábbi praktikával sikerült leszoknia erről: először gyakran viselt kesztyűt és mindig hordott magával egy körömreszelőt arra az esetre, ha beszakadna a körme, így azonnal tudott róla gondoskodni. A kesztyű viselése nagyon jól bevált, mivel a körömrágáshoz a kesztyűt le kellett vennie, ami már adott számára annyi időt, hogy fontolóra vegye a dolgot és leálljon, még mielőtt a folyamat elkezdődne.

Körömrágás elleni termékek

A piacon található néhány olyan termék, aminek segítségével megakadályozható a körömrágás. Ilyenek például a különböző csípős és keserű dolgok, amiket a körmödre festhetsz. Hallottam néhány körömrágótól, hogy a rossz íz nem tudta őt megállítani, de biztosan sok embernél működik ez a módszer is.

A kézkrém használata lefekvés előtt tökéletes módja, hogy a bőröd sima és selymes maradjon. Ha a kezeid nem nyújtanak valami szép látványt, akkor viselhetsz rendkívül vékony pamut kesztyűt. Kend be kezeidet vastagon kézkrémmel, majd bújtasd őket kesztyűbe reggelig. A kesztyű gondoskodik róla, hogy ne kend össze a párnádat krémmel alvás közben. Ha egy igazi regeneráló, otthoni spa kezelésre vágysz, szerezz pár pamut zoknit és csináld végig ugyanezt a lábaiddal is.

Körömlakk a szebb körmökért

Amit még megtehetsz a szebb köröm érdekében, hogy felkensz egy fényes körömlakkot. A saját természetes körmeid mindig jobbak, mint a felragasztott akril műkörmök, ugyanis egyéb veszélyei mellett rosszul járhatsz akkor is, ha kifogsz egy olyan manikűröst, aki nem figyel eléggé a higiéniára, nem tisztítja megfelelően az eszközöket, így az akril köröm felhelyezése okozhat akár gombásodást is, melynek kezelése hónapokba telik. Azt javaslom, hagyd az akril francia manikűrt különleges alkalmakra.

(KamaszPanasz - MMI)