Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

101 db cikk a témában

#sport
2010.09.11.

A kakaó jót tesz az izmoknak edzés után?

Nemrégiben elkészített tanulmányok megállapítani vélték, hogy a kakaóban található fehérjék és szénhidrátok hozzájárulnak az izmok helyreállításához, és akár a növekedéséhez is. Sőt, a kutatók még messzebbre mentek, szerintük ugyanis a zsírmentes kakaó még a sportitalokat is veri, ami a hatékonyságot illeti.

#dohányzás
2010.08.08.

Dohányos étrend

Sok mozgás, kevés zsiradék, rengeteg rostokban gazdag gyümölcs és zöldség. Talán a legfontosabb alapanyagai a volt dohányosok étrendjének. Sokan azonban félnek a leszokástól – a ma már közhellyé lett - „elhízol, ha leszoksz” tévhit miatt. Igen, ugyanis ez egy tévhit.

#vegetáriánus
2010.08.05.

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk elég tájékozottak.

#energiaital
2010.07.08.

Energiaital szomjoltásra? Rossz ötlet!

Gyerekek és koffeinre érzékenyek számára kifejezetten ellenjavalltak az ilyen készítmények – hívja fel a figyelmet a németországi Országos Kockázatelemző Intézet aktuális közleményében. Hogy az energiaitalok nem minden kockázat nélkül fogyaszthatók, az is jelzi, hogy számos országban az italok kereskedelmi forgalomból való kivonását tervezik. Az elképzelések szerint ezután már csak a gyógyszertárakban lesz megengedett árusítása.

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#vegetáriánus
2010.05.11.

A vegetáriánus étrend hatásai

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged.

#szója
2010.04.05.

Miért egészséges a szója?

Úgy tűnhet, mintha a szója a mogyorós chipsektől az üdítőkig mindenben ott lenne. A szójabab növényi ösztrogéneket (fitoösztrogéneket) tartalmaz: ezeket izoflavonoknak hívjuk. Az izoflavonok közül kettő, a genistein és a daidzein a meghatározó feltételezések szerint az egészségmegőrzés szempontjából.

#diéta
2010.04.04.

A nyers diéta előnyei, veszélyei

"Sokat hallottam mostanság a nyers diétáról, ami egy olyan módszer, aminek során csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket, különféle csírákat fogyaszt az ember, és kizárólag tisztított vizet iszik hozzá. Az így étkező emberek azt állítják, hogy több energiájuk van, egészségesebbnek érzik magukat, és jobban néznek ki. Szeretném én is kipróbálni ezt a diétát, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez teljesen biztonságos és egészséges. Ti mit gondoltok erről?"