Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

96 db cikk a témában

#energiaital
2010.07.08.

Energiaital szomjoltásra? Rossz ötlet!

Gyerekek és koffeinre érzékenyek számára kifejezetten ellenjavalltak az ilyen készítmények – hívja fel a figyelmet a németországi Országos Kockázatelemző Intézet aktuális közleményében. Hogy az energiaitalok nem minden kockázat nélkül fogyaszthatók, az is jelzi, hogy számos országban az italok kereskedelmi forgalomból való kivonását tervezik. Az elképzelések szerint ezután már csak a gyógyszertárakban lesz megengedett árusítása.

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#vegetáriánus
2010.05.11.

A vegetáriánus étrend hatásai

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged.

#szója
2010.04.05.

Miért egészséges a szója?

Úgy tűnhet, mintha a szója a mogyorós chipsektől az üdítőkig mindenben ott lenne. A szójabab növényi ösztrogéneket (fitoösztrogéneket) tartalmaz: ezeket izoflavonoknak hívjuk. Az izoflavonok közül kettő, a genistein és a daidzein a meghatározó feltételezések szerint az egészségmegőrzés szempontjából.