Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

96 db cikk a témában

#koffein
2014.09.28.

10 tipp az egészséges étkezéshez

Nap mint nap újabb hírek röppennek fel arról, melyek a legegészségesebb élelmiszerek, a leghatásosabb diéták. Időnként Te is úgy érzed minél többet hallasz a témáról, annál nagyobb a káosz benned? Íme 10 tipp, mely segít az egészséges táplálkozásban.

#nass
2014.08.27.

Mikor és hogyan együnk zöldséget és gyümölcsöt?

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.

#reggeli
2014.07.06.

Reggelizz okosan!

Valószínűleg ezerszer hallottad már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez így igaz, a helyes reggeli megalapozza a napodat. Energiát ad egész napra! Mielőtt elindulnál a suliba, vagy nekikezdenél a hétvégi teendőidhez ülj le, és egyél valami egészségeset!

#táplálkozás
2014.06.16.

Táplálkozási zavarok és következményeik

A férfiak többsége csak legyint, ha a táplálkozási zavarokról hall. Bár a táplálkozás leggyakoribb zavaraiban - az anorexiában és a bulimiában - valóban elsősorban nők szenvednek, egyes rendellenességek éppen a férfiakat veszélyeztetik leginkább.

#zöldség
2014.05.30.

Kérdések és válaszok a gyümölcsfogyasztásról

Egészségesek, frissek, ebben a szezonban könnyen beszerezhetőek és a nyári hőségben akár önálló étkezésként is szívesen választjuk a gyümölcsöket. Szakértő segítségével járjuk körbe a fogyasztásukkal kapcsolatban felmerülő gyakori kérdéseket.

#bio
2014.04.18.

Mely ételekből érdemes organikust venni?

A legtöbb étel a boltok polcain nyomokban tartalmaz valamilyen vegyszert. Gyakori a permetezőszerek használata. Az haszonállatok gyakran kapnak antibiotikumot és génmódosított takarmányt. Az organikus élelmiszereknél viszont nem használnak semmilyen mesterséges műtrágyát vagy permetezőszert.

#fogyás
2014.04.05.

Fogyás: hogyan NE add fel?

A fogyás gyakran nehéz, nagy akaraterőt és sok időt igényel - ám, ha sikerül, az jelentősen, pozitív irányban változtatja meg az életed, hidd el. Nem csak egy sokkal egészségesebb életmódot jelent, hanem az önbizalmad is jelentősen megnő, hiszen sikerült bebizonyítani magadnak: képes vagy a céljaid elérésére!

#étel
2013.12.05.

Tápláló ételek kamaszoknak

Ha éhes vagy, Te is legszívesebben egy kis sütivel vagy chips-szel ütnéd el az éhséged? Ezek azonban egészségtelen ételek, sok kalóriát tartalmaznak még kis adagban is. Ha nassolni akarsz, akkor nyúlj egy alma, narancs vagy más gyümölcs után. A gyümölcsökben kevés kalória van, és laktatóak, így nem fogsz hamar megéhezni.

#reggeli
2013.01.18.

Allergiát okozhatnak a gyorsételek

Azok a fiatalok és gyerekek, akik heti háromszor vagy annál többször gyorsételt fogyasztanak, nagyobb eséllyel tapasztalnak magukon allergiás reakciókat – derült ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból.

#csokis tej
2012.09.07.

Az ellentmondásos csokis tej

A tej többnyire hasznos a szervezet számára, kivéve ha csokival keverjük. Az évek során az olyan gyerekeket, akik nem szerették a tejet (pedig az fontos D-vitamin és kalciumforrás), egy finom összetevő hozzáadásával vették rá, hogy megigyák azt, mégpedig csokival vagy kakaóval.

#csoki
2012.08.24.

Életmentő lehet a csoki?

Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.

#zöldség
2012.03.24.

A zöldség és a gyümölcs szépít is

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is - "belsőleg" alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.

#szénhidrát
2012.03.15.

6 szénhidrát, ami segít karcsúnak maradni

Szénhidrátok... csupa rosszat hallunk róluk. Ha meg éppen diétára adtuk a fejünket, akkor pláne! Tudtad-e, hogy az olyan étrendek, amelyek teljesen tiltják a szénhidrátbevitelt, akár többet árthatnak, mint amennyit használnak? Ugyanis az agyunknak és a testünknek létfontosságú ez a tápanyagtípus, csak így tud a szervezetünk megfelelően működni.