Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

96 db cikk a témában

#savanyú káposzta
2017.10.05.

Savanyú káposzta: az igazi multivitamin

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!

#diéta
2017.03.23.

9 tény, amit nem tudtál a tejről

A tej - legyen az tehéntej, szójatej vagy akár mandulatej - nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rengeteg kalciumot tartalmaz egyetlen pohárnyi belőle, emellett a tehéntej isteni proteinforrás is. Íme, 9 dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a tejről.

#tej
2016.06.01.

Tejjel vagy nélküle? Mit mondanak a szakemberek?

Az utóbbi hetek egyik legtöbbet említett élelmiszere a tej. Azt még nem tudhatjuk, emelkedik-e majd a fogyasztása, ha majd kisebb adó terheli, de számos pozitív tulajdonsága miatt érdemes lenne gyakrabban a kosarunkba tenni. A tej világnapja kapcsán néztük meg, miért hasznos számunkra.

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#vízben oldódó vitamin
2016.05.21.

Vigyázat! Vitaminból is megárt a sok

Gondolom mindenki szembesült már azzal a közmondással, hogy jóból is megárt a sok. Nos, ez nem csak az étkezéssel van így, hanem a vitaminokkal is. Ugyanis a vitaminok túlzott szedése ugyanolyan káros, mint a vitaminhiányos állapot.

#D vitamin
2016.04.19.

A D-vitamin hiányának veszélyei

Milyen szerepet játszhat az asztma, a rák, a depresszió, a szívbetegség, és a diabétesz kialakulásában, valamint a súlygyarapodásban a D-vitamin hiánya? Cikkünkből megtudhatod, hogy miért lehet a D-vitamin az egyike a legfontosabb tápanyagainknak, kit veszélyeztet leginkább a hiánya, és mik a legbiztonságosabb módjai, hogy D-vitaminhoz juss.

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#vitamin
2016.02.11.

Vitaminszedés: ártalmas is lehet?

Az egészséges élethez hozzátartozik a megfelelő mennyiségű vitamin fogyasztása. A fejlett országok lakosainak csaknem fele fogyaszt valamilyen mesterséges vitaminkészítményt. Pedig a túlzott vitaminbevitel ugyanolyan káros lehet, mint a vitaminhiány.

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#ananász
2016.01.27.

Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

Így télen, a járványok idején jól jöhet, ha ismerjük, hogy mely ételekből szerezhetjük meg a szükséges vitaminokat szervezetünk számára. Talán sokan nem is tudjátok, de bizonyos zöldségek és gyümölcsök még megbetegedés idején is a segítségünkre lehetnek.

#tej
2015.09.17.

Így készíthetsz laktózmentes tejet otthon

Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megérik az árukat, hiszen finomak és táplálóak. Azonban sokkal olcsóbb, ha ezeket otthon, saját magad készíted el. Hidd el, nem is olyan bonyolult.

#diéta
2015.09.01.

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

#hobbi
2015.08.05.

A legjobb ételek, hogy jobban bírd a sportolást

A megfelelő minőségű és mennyiségű edzés nagyon fontos a sportolók számára, hogy jól tudjanak teljesíteni. Ezzel együtt pedig oda kell figyelniük arra is, hogy mit esznek, hogy valóban a legtöbbet tudják kihozni magukból.

Izomnövelő étrend fiúk számára
#izom
2015.07.28.

Izomnövelő étrend fiúk számára

A feszes, szálkás alkat igen vonzó tud lenni a strandon, ám sokan úgy gondolják, hogy az edzőteremben töltött idő függvénye, hogy mikor sikerül elérni az áhított izomtónust. Az izmok kidolgozására tett erőfeszítés azonban nem a súlyzózással, hanem a konyhában kezdődik.

#üdítő
2015.07.26.

Top 10 karcsúsító összetevő nyári italokhoz

Ha le akarsz adni néhány kilót, nem árt ismerni néhány finom karcsúsító összetevőt, amiből remek nyár ital készíthető. Ezen a nyáron helyettesítsd a cukros összetevőket zsírégető összetevőkkel!