Táplálkozás, üdítő

#Táplálkozás #üdítő

29 db cikk a témában

#energiaital
2012.02.07.

Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra?

Dr. Vajda Zsolt, a Heim Pál Gyermekkórház szakorvosa válaszol a legfontosabb kérdésekre az energiaitalokkal kapcsolatban. Nem a koffein az egyetlen összetevő, mely káros lehet a szervezetre...

#üdítő
2011.09.06.

A szénsavas üdítő módosítja a DNS-ed?

Új hírek láttak napvilágot az üdítőitalokról: súlyos sejtkárosodást is okozhatnak. Egy brit egyetem kutatásai során felmerült, hogy egy tartósítószer, amely megtalálható a Fantában és a Pepsi Maxban is, képes kikapcsolni egyes géneket a DNS-ünkben.

#üdítő
2011.07.13.

Mi játszódik le a testedben, amikor szénsavas üdítőt iszol?

A szénsavas üdítők szerepelnek azon a listán, melyek az öt legrosszabb ételt és italt tartalmazzák. Fél liter kóla annyit tesz, mintha 16 kávéskanálnyi cukros, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot vennél magadhoz. Ez pedig az ajánlott napi maximum cukorbevitel háromszorosa.

#fogyókúra
2011.05.08.

Csalóka ételek a fogyókúrád ellen

Fogyni akarsz vagy csak megtartani a súlyodat? Mi hizlal és mi nem? Voltál már úgy, hogy egy ételre vagy egy italra azt hitted, hogy nem hizlal és egészséges, utólag meg kiderült, hogy ez nem igaz?

#üdítőital
2011.01.17.

Csont-és vesekárosító üdítők

Azok a fiatalok, akik gyakran fogyasztanak üdítőitalt, kevés ásványi anyagot juttatnak csontjaikba, melyek kevésbé lesznek stabilak, ezáltal megnő a csontritkulás kialakulásának esélye. A szénsavas üdítők fokozott fogyasztása ráadásul a nőknél vesebetegséget is okozhat.

#egészséges táplálkozás
2010.11.06.

Egészséges táplálkozás... Biztos?

Mostanában a reklámokból mást se látunk, hallunk, mint hogy mit együnk azért, hogy egészségesek maradjunk. Ám jobb odafigyelni, mert nagyon sokszor ezek megtévesztőek és csak egyszerű marketingfogásról van szó!

#sportital
2010.10.31.

Sportitalok - Valóban egészségesek?

Ez egy népszerű tévhit, hiszen egyszerű azt hinni, hogy ha a sportitalokat a sporttal, tehát egy fizikai aktivitással kapcsolunk össze szorosan, akkor muszáj egészségesnek lenniük – mondják a Texasi Egyetem kutatói.

#cukor
2010.10.12.

A cukros üdítők helyett

A kalóriák észrevétlenül jutnak be a szervezetedbe, amikor cukros üdítőitalokat fogyasztasz. Számuk akár egy normál étkezés energiaértékével is vetekedhet. Kérdés, hogy az elraktározott zsíron kívül milyen egészségügyi problémákat okozhat az üdítők fogyasztása, illetve mivel helyettesítheted őket?

#káliumhiány
2010.08.10.

A mértéktelen kólafogyasztás veszélyei

Napi több liternyi, kóla tartalmú üdítőital fogyasztása görög kutatóorvosok szerint krónikus káliumhiányt okozhat a szervezetben, aminek következtében súlyos izomgyengeség, akár izombénulás is előfordulhat.

#tea
2010.04.25.

Az édesítőszerek is okozhatnak függőséget

A szakértők különösen a gyerekek esetében tartják fontosnak a cukor, édesítőszer és méz nélküli fogyasztást, mivel az apróságok így kisebb valószínűséggel szoknak rá az édes, és azzal együtt hizlaló üdítőitalokra.

#edzés
2010.01.21.

Mit kellene inni edzés előtt és után?

Egy edzés után kiszáradtan, egyszerűen rá lehet venni bárkit arra, hogy energiaitalokkal hidratálja magát, bár ez egyáltalán nem helyes. Tény, hogy a víz a leghatásosabb folyadék, hogyha hidratálni és szomjat oltani szeretnél.

#fogyás
2009.08.07.

Amit a fogyásról tudni érdemes

Bár a kutatók lázasan dolgoznak azon, hogy a csinos, zsírpárnáktól mentes alak eléréséhez szükséges spanyol viaszt feltalálják, annál biztosabbat még ma sem tudnak ajánlani, hogy „a garantált fogyás érdekében fogyasszunk kevesebb kalóriát, mint amennyire szervezetünknek szüksége van”.