Receptek >>

TÁPLÁLKOZÁS só kategória (20)

Még ha pontosan tisztában is vagy vele, hogy mire van szüksége a testednek, és ha a legfigyelmesebben táplálkozol, akkor is követhetsz el hibákat, miközben telepakolod a tányérod. Mire érdemes figyelned?
2021-10-03
Mint az ismeretes, a túlságosan sós ételek fogyasztása az egekbe emelheti a vérnyomást. Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a túlzott sófogyasztás a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is jelentősen növeli.
2021-07-25
A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk.
2021-05-21
Már várod az esti vacsorát, de még nem tudod, hogy mit egyél? Nos, azt nem tudjuk, hogy mi a kedvenced, de abban segíthetünk, hogy mit ne egyél. Íme, a 9 leginkább hizlaló fogás, ami eléd kerülhet.
2021-04-07
A mozikban jobbnál jobb filmeket játszanak. És az csak természetes, hogy a mozijegy mellé némi csipegetni- és innivaló is jár. A sós, édes és vajas kukorica, valamint a nachos és csoki is jól esik a film mellé, ám korántsem tesz jót az alakodnak!
2020-03-29
Manapság a rendszeresen moziba járó embereknek több tájékoztatásra lenne szüksége, hogy mi található a mozi büféjében kapható ételekben. Nem is gondolnád, mennyit számít egy kis film alatti nasizás...
2016-07-08
Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.
2015-11-06
Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.
2015-05-15
A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.
2015-02-22
A sófogyasztást eddig főként a magas vérnyomással hozták összefüggésbe. A gyomorban jelenlévő túlzott sókoncentráció nagyobb aktivitásra készteti a Helicobacter Pylori baktériumot, ami jelentősen növeli a gyomorfekély kockázatát – állítják amerikai tudósok. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa a betegség tüneteiről és kezeléséről beszélt.
2014-05-29
Már a kérdés is furcsán hangozhat egyeseknek, hiszen manapság másról sem olvashatunk, csak a gyorséttermek egészségtelen ételeiről. A KamaszPanasz most utánajárt, hogy vajon melyik egészségesebb, és miért.
2013-07-16
Amikor sportolsz, sokkal többet tehetsz annál, hogy lecsökkented a szénhidrátot és sportitalokat fogyasztasz. Figyelj arra is, hogy a helyes táplálékot a helyes mennyiségben juttasd be a szervezetedbe!
2013-07-04
Azok a fiatalok és gyerekek, akik heti háromszor vagy annál többször gyorsételt fogyasztanak, nagyobb eséllyel tapasztalnak magukon allergiás reakciókat – derült ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból.
2013-01-18
Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészségünkre, újra és újra túlsózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.
2012-09-23
Vannak olyan ételek, melyeket az „egészséges vagy természetes címke” ellenére még bottal se piszkálna a táplálkozási specialisták többsége, így jobb, ha te is elkerülöd ezeket.
2012-05-09
<<  1 2  >>