Táplálkozás, só

#Táplálkozás #só

13 db cikk a témában

Érdemes egy csipetnyi sót tenni a vízbe?
#só
2023.09.27.

Érdemes egy csipetnyi sót tenni a vízbe?

Pár TikTok influenszer szerint egy csipet só hozzáadása az ivóvízhez megfizethető módja a hidratáció fokozásának és az elektrolitok pótlásának. Tényleg működik?

A túlzásba vitt sózás veszélyei
#só
2022.09.08.

A túlzásba vitt sózás veszélyei

Mint az ismeretes, a túlságosan sós ételek fogyasztása az egekbe emelheti a vérnyomást. Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a túlzott sófogyasztás a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is jelentősen növeli.

#rákkeltő étel
2015.11.06.

Az öt legkárosabb, rákkeltő étel

Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.

#test
2015.05.15.

Készítsd el a saját sportitalodat!

Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.

#só
2015.02.22.

Mindent a sóról

A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk. Különösen a helytelen sófogyasztás lehet káros.

#gyomorbetegség
2014.05.29.

A túl sok só és a gyomorfekély

A sófogyasztást eddig főként a magas vérnyomással hozták összefüggésbe. A gyomorban jelenlévő túlzott sókoncentráció nagyobb aktivitásra készteti a Helicobacter Pylori baktériumot, ami jelentősen növeli a gyomorfekély kockázatát – állítják amerikai tudósok. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa a betegség tüneteiről és kezeléséről beszélt.

#reggeli
2013.01.18.

Allergiát okozhatnak a gyorsételek

Azok a fiatalok és gyerekek, akik heti háromszor vagy annál többször gyorsételt fogyasztanak, nagyobb eséllyel tapasztalnak magukon allergiás reakciókat – derült ki egy nagyszabású nemzetközi kutatásból.

#só
2012.09.23.

Tudtad? A só természetes hangulatfokozó

Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészségünkre, újra és újra túlsózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.

#só
2011.04.15.

Sótartók, avagy a nagy nátriummeglepetés

Becsmérelhetjük a sót, de a nátrium fontos szerepet játszik a szervezetünkben. Ez alapvető a folyadékegyensúlyhoz, az izomerőhöz és az idegfunkciókhoz. De a legtöbben túlsózunk mindent. Az irányelvek azt mondják, hogy 2300 milligramm nátriumot kell bevinni naponta - amely kb. egy teáskanálnyi asztali só mennyiségének felel meg.

#gyorsétterem
2010.08.16.

Hamburgerfüggőség - Komoly problémákat okozhat

Az egészségtelennek kikiáltott ételek - mint a hamburger, sült burgonya és társaik – komoly függőséget képesek kiváltani az azokat mértéktelenül fogyasztók esetében – jelentették be amerikai kutatók.

#hajótörés
2009.07.09.

Tengervíz vagy vizelet?

A víz, mivel az emberi testnek 60% -át adja, nagyon fontos. Szükséges az idegrendszer működéséhez, a hőháztartás szabályozásához, a salakanyagok kiszűréséhez, stb. Víz nélkül 2-4 napon belül beáll a halál. E napok száma függ a fizikai igénybevételtől és a hőmérséklettől. Mit tennél egy hajótörésnél, ha ivóvíz nélkül maradnál?