Táplálkozás, fogyókúra

#Táplálkozás #fogyókúra

123 db cikk a témában

#fogyás
2019.03.27.

Fogyás műtéttel

A kóros elhízás népbetegség. A világon sok millióan küzdenek vele. Nem véletlen, hogy az Egészségügyi Világszervezet, a WHO a 21. század járványának tekinti. Ettől a járványtól mi, magyarok sem vagyunk mentesek, mintegy 200 ezer ember él hazánkban krónikus elhízással, túlsúllyal és annak minden kockázatával, társult betegségeivel. Kóros kövérség miatt óránként hét ember hal meg a világban.

#evés
2018.07.27.

4 tipp, hogy leszokj a falásról

Mindannyian tudjuk, mennyire rossz dolog, ha valaki megállás nélkül eszik. Azonban erről leszokni nem egyszerű dolog, sőt, akár orvosi segítségre is szükség lehet.

#fatorexia
2018.07.15.

Miért könnyű elhízni Angliában?

Bár az elhízásnak számos oka lehet, de amióta Angliában vagyok nemzetközi diákként, sok olyan apróságot figyeltem meg, amik nagy valószínűséggel komoly kiváltó okai lehetnek a szigetországban megfigyelhető elhízásnak. Szubjektív beszámolómmal szeretnék rávilágítani ezekre a pontokra, hogy okuljunk belőlük.

#fogyókúra
2017.12.11.

Fogyókúrás tanácsadásért is fizetik a családorvost

Az elhízást olyan súlyos és veszélyes kórképnek veszik az Egyesült Államokban, hogy a testsúlycsökkentésre vonatkozó tanácsadást a családorvosi vizit részeként fizeti a legnagyobb állami egészségbiztosító, a Medicare. A tanácsadással kapcsolatban mind az orvosnak, mind a betegnek pontos és részletes feltételeknek kell megfelelnie.

#savanyú káposzta
2017.10.05.

Savanyú káposzta: az igazi multivitamin

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#meggy
2016.06.21.

Meggy: a sportolók és karcsúsodni vágyók csodaszere

A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos eredmények igazolják. A meggy a sportolók és karcsúsodni vágyók számára egyaránt kiváló választás: segít az izomregenerálódásban és a fogyókúrát megelőző méregtelenítésben, emellett pedig kiváló hűsítő italokat készíthetünk belőle a legforróbb nyári napokra.

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.24.

Fogyj a KamaszPanasszal! 10. hét

Gratulálunk, hogy kitartottál a 10. hétig! Nagyszerű munka, erre büszke lehetsz! Lassan a program végéhez érünk! Gondoltad volna amikor belevágtál, hogy kitartasz idáig?

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.17.

Fogyj a KamaszPanasszal! 9. hét

Nagyszerűen haladsz! Hiszed vagy sem, máris eljutottál a 9. hétig! Reméljük, hogy mostanra már sokkal egyszerűbb odafigyelned a kalória-számlálásra és a megfelelő mennyiségű sportra!

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.10.

Fogyj a KamaszPanasszal! 8. hét

Már a 8. hétnél tartunk és nagyszerűen haladsz! Gratulálunk, csak így tovább! Már alig maradt pár hét a programból! Mind tisztában vagyunk vele, hogy sokkal több gyümölcsöt és zöldséget kéne fogyasztanunk, különösen akkor, hogyha fogyni próbálunk. A gyömölcsök és zöldségek rengeteg rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Naponta legalább 5 adagnyi különböző gyümölcsöt és zöldséget ajánlott fogyasztanunk.

#édesítőszer
2016.05.08.

Az édesítőszerek szerepe a fogyókúrában

Szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné az édes ízt. De mit tehetünk akkor, ha fogyókúrázni szeretnénk, vagy ha cukorbetegek vagyunk? Az édesítőszerek segítenek, hogy ne kelljen teljesen lemondani az édes ízről.

Vigyázat, kalóriabomba: a kávézás hízáshoz vezet?
#kávézás
2016.05.06.

Vigyázat, kalóriabomba: a kávézás hízáshoz vezet?

Egy New York város egészségügyi hatóságai által 3 ezer résztvevő közreműködésével elkészített felmérés szerint, az aktuális kávéfogyasztási kultúra naponta 240 felesleges kalória beviteléhez járul hozzá. Ez elsőre nem tűnik soknak, de pusztán matematikai alapon számolva ez évente 9 kilónyi súlygyarapodást jelent minden egyes érintett esetében.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.05.03.

Fogyj a KamaszPanasszal! 7. hét

Üdvözlünk a program 7. hetén! Gratulálunk, innen már egyenes az út a sikerhez! Ahogyan már biztosan észrevetted, minden héten egészségesebb szokásokat és készségeket fejlesztesz, amiket mind otthon, mind máshol hasznosítani tudsz.

#izom
2016.05.01.

6 étel a kockahasért

Megállás nélkül minden idődet az edzőteremben töltöd, folyamatos felülésekkel és lábemelésekkel, de még mindig semmi? Még egy kis kocka sincs a hasadon? Demotiváló lehet, tudom.