Táplálkozás, édesség

#Táplálkozás #édesség

56 db cikk a témában

#édesség
2011.09.21.

Az édesség története

Tudtad, hogy a barlangokban lévő őskori festmények arról tanúskodnak, hogy már akkor is szerették az édességet? Mézet loptak a kaptárból, egy kis liszttel összekeverték, és kész volt a sütemény. Ez volt a legkorábbi desszert az emberiség történelmében.

#fogyókúra
2011.04.28.

Tippek a hatékony súlycsökkentéshez

„Kedves Szakértő! 15 éves vagyok. Eldöntöttem, hogy leadok néhány kilót, és felturbózom a testem május végére. Nemrég kezdtem el futni, kezdve másfél kilométerrel és remélem, hogy hamarosan fel tudom ezt húzni 4 kilométerre, melyet heti 4-5 alkalommal futnék le.”

#túlsúly
2011.04.13.

Az egészségtelen étkezés növeli a szívproblémák kockázatát

A túlsúlyos tinédzsereknek nincs elég friss élelmiszer, tejtermék, vagy rost az étrendjükben és sokkal nagyobb a valószínűsége, mint a normál súlyú kamaszok körében, hogy szív- vagy más egészségügyi problémájuk lesz – jelezték a legújabb kutatások.

#csoki
2011.03.01.

A csokoládé a jövő étele?

A Valentin napra kapott édes csokik, azt mutatják, hogy kedvesed törődik az egészségeddel, jobban, mint a szíveddel.

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#csokoládé
2009.12.02.

Nátha ellen csokit!

Szinte nincs olyan, aki ellent tudna állni egy szelet finom csoki adta élvezetnek, noha tudjuk, hogy hízlal. Bridget Jones-hoz hasonlóan lányok tucatjainak nyújt vigaszt a lelki problémákra, ugyanakkor pattanások tucatjai jelennek meg tőle az arcunkon. A Mikulás napi csokihegyek aktualitásával itt az ideje, hogy megtudjuk: a csoki vajon édes élvezet, vagy csábító bűn?

#édességfogyasztás
2009.11.05.

Agresszióra hajlamos csokizabálók

A szülők többsége – ki elveihez, ki pénztárcájához mérten – különböző gyakorisággal ad gyermekeinek csokoládét, amely nem csak az apróságok kedélyállapotára (rövid távon), testsúlyának alakulására és fogsorának állapotára (utóbbi kettő hosszabb távon) hathat ki, hanem arra is, hogy felnőttkorában mennyire lesz hajlamos az agresszióra.

#evés
2009.10.07.

Evési zavarok – a „zabálásról”

Sok ember küzd evési zavarokkal - például anorexiával vagy bulimiával, és ide tartozik az előbbiek ellentéte, a „túlevés” is. A nagy evők nem hánytatják meg magukat és nem szednek hashajtót, ezért könnyen túlsúlyossá válnak. Vajon mit tehet az, aki bekerül az ördögi körbe?

#fogyás
2009.08.07.

Amit a fogyásról tudni érdemes

Bár a kutatók lázasan dolgoznak azon, hogy a csinos, zsírpárnáktól mentes alak eléréséhez szükséges spanyol viaszt feltalálják, annál biztosabbat még ma sem tudnak ajánlani, hogy „a garantált fogyás érdekében fogyasszunk kevesebb kalóriát, mint amennyire szervezetünknek szüksége van”.

#adalékanyag
2009.05.30.

Hizlal-E?!

Pontosan odafigyelsz arra, mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, a zsírmentes és alacsony szénhidráttartalmú étkezésre, mégsem fogysz? A jelenségben az adalékanyagok a ludasak, amelyekre kevésbé figyelünk oda.